Zobacz pełną wersję : Tokina AT-X 165 PRO DX od 20.03.2007
Witam
Własnie wyczytalem na stonie tokiny ze w/w obiektyw z mocowaniem do nikona ma wejsc do sprzedazy.
Cena po przeliczeniu yenów na dolce to ok.1020$. Wiec chyba nie ma co liczyc na to zebyceny tamrona albo sigmy spadły :)
spokojnie, przecież nie będzie kosztował ponad 3000 zł. Przynajmniej to moje pobożne życzenie ... ;)
nie wiem, czy ktoś za taką kasę to kupi - wolałbym kombinować i za ok 3600zł ściągać N17-55 z Usa...
nie wróżę mu przyszłości przy cenie ponad dwukrotnie wyższej od Tamrona...
Niestety, ma być dwa razy droższy od Tamrona! Ciekawe czy będzie dwa razy lepszy? Choc skoro tak długo sie rodził, to może rzeczywiście będzie niezły.
Gawronik
16-03-2007, 23:38
i jest to moje wielkie życzenie gdyż czekam na ten obiektyw od pół roku, chociaż jak będzie taka cena to też wolałbym dołożyć do nikkora 17-55/2.8, no cóż pożyjemy zobaczymy
Niestety, ma być dwa razy droższy od Tamrona! .
możesz podać jakieś źródło z którego zaczerpnąłeś te informacje? 50-135 i 10-17 też po przeliczeniu z jenów tyle wychodziły a można je dziś dostać za ok 2500 i 1900 zł , więc takie proste kalkulowanie nie za bardzo ma sens...
pytam bo też od dawna czekam na to szkło a jeśli nie będzie tak dobra jak być powinno biorąc pod uwagę ich prace nad jego poprawą oraz cenę ponad 3000zl to mogą go sobie wsadzić w ... :)
mogę: MIGOMEX. Oczywiście pewnie nie "co do grosza", bo i Tamrona w różnych cenach kupić można :-)
Cena w yenach jest na tej stronie http://www.tokina.co.jp/atx/atx165pro-dx.html
A na tej stronie wklej poprzedni link http://www1.worldlingo.com/en/websites/url_translator.html japanese to english
widzę, że obiektyw już oceniony i skreślony przez niektórych...
poczekajcie aż będzie na półkach, gdybanie nie ma sensu...
tumiwisizm
17-03-2007, 14:55
watkow o tej tokinie jest juz kilka. lacznie z bardziej precyzyjnymi szacunkami. po kij diabel robic kolejny ?
na razie zamykam...jak będzie na półkach i w waszych torbach, to pogadamy :)