Zobacz pełną wersję : Zdjecia wyborcze
romek257
16-09-2012, 09:17
Witam wszystkich. Mam kilka pytan odnosnie sesji zdjeciowej o tematyce "Jestem polka i startuje w wyborach gminnych w Belgii" Kobieta ktora jest kandydatka do tych wyborow widziala mnie raz jak biegam z D800 robiac zdjecia mojej narzeczonej i spytala sie czy nie zrobil bym jej zdjec na strone internetowa. Moj problem polega na tym ze zakres obiektywow ktore posiadam to tylko 50mm 1.8 i 35mm 1.8 dx. wiec kiepsko :( i nie wiem czy wogole sie na to porywac... a druga sprawa to ewentualna cena za taka sesje (doswiadczony to ja wogole nie jestem) :) Z tego co wiem ile kosztuje "zrobienie wesela w Belgii" to kwota ok 1000Eur bez drukowania zdjec i okolo 1300-1700 z wydrukowanym albumem. Kusi mnie zawolac 100eur i zarobic pierwsze pieniadze na fotografi, no ale... Prosze Was o podpowiedz :)
Zanim powiesz hop to rozejrzyj się za tym ile kosztuje tam dobry make-up
Pomyśl gdzie chcesz sfotografować (tło naturalne ? miasteczko ? ulica? czy w domu jako "dobry gospodarz" ?)
dolicz do tego używane szkło np. 85mm
dodaj makeup+szkło i 50 ojro na piwko - potem podaj jej cenę
romek257
16-09-2012, 09:38
Dzieki za odpowiedz. Klientka ma znajoma wizazystke (tak mowila) Co do zdjec to chce np. zeby widac bylo ja z corka przy polskiej szkole, przed miejscem pracy (budynek sadu) przy biurku jak tlumaczy polskie papiery + kilka zwyklych portretow. bedzie mi dokuczal brak szerokirgo kata. Myslalem jeszcze nad szybkim zakupem tamrona 28-75 2.8. uzywany za 260Eur. - nowy 360Eur.
35mm ci wystarczy - to wystarczająco szeroko do takich zdjęć
romek257
16-09-2012, 15:23
Zmiana planów. Zdjęcia jednak mają być w domu ok godziny 18 tej. Mam dwie lampy 250ws softbox 60x60 i parasolke srebrna i do tego nigdy ich nie używałem :) jedno zdjęcie muszę obrobić dzisiaj i wysłać na meila bo jutro ma drukować plakaty a jakiś fotograf ja wystawił. ale stres :D