Zobacz pełną wersję : Ktos ma wykupiony "abonament" w PIANO
Chodzi dostep do gazet i radia poprzez system PIANO, ten nowy, to jest jakies 20zl miesiecznie.
Ktos ma, jak dziala?
Zastanawiam sie nad kupnem.
W życiu Romana! Niech się bujają. Zbyt dużo jest informacji w różnych mediach, żeby dać się skubać dodatkowo. ;)
Pewnie, lepiej przeczytać newsa na tvn24 z czterema błędami ortograficznymi niż artykuł z drukowanego dziennika czy tygodnika ;)
Zlinczujcie mnie, kupilem na testa:D
Pewnie, lepiej przeczytać newsa na tvn24 z czterema błędami ortograficznymi niż artykuł z drukowanego dziennika czy tygodnika ;)
Nie - lepiej przeczytać coś na papierze, jak biały człowiek. ;) TVN24 nawet nie wiem, gdzie jest i co tam jest. ;) O błędy bądź spokojny, zwiewam zaraz, gdy znajdę.
Korzystałem z Piano przez kilka tygodni (głównie do słuchania Trójki, parę artykułów też przeczytałem), ale był to bezpłatny okres promocyjny. Działać, działało.
Ale tam są pełne wydania papierowe czy po prostu wybrane artykuły z nich?
ekonet> ja też wolę na papierze przy dobrej kawie, ale jeśli miałbym dostęp do kilku tytułów drukowanych za ułamek ich ceny to jest to kusząca propozycja.
heh, najciekawiej w tym systemie sa rodzielane wplaty ;)
http://imageshack.us/a/img543/8853/infographic.jpg
ledwie 30 procent na serwisy, dobre.... :)
rychu_cmg
16-09-2012, 10:11
heh, najciekawiej w tym systemie sa rodzielane wplaty ;)
ledwie 30 procent na serwisy, dobre.... :)
Czytaj ze zrozumieniem - np. kupujesz abonament miesięczny na stronie Polskiego Radia, PR dostaje z tego 40%, kolejne 30% idzie do administratora systemu PIANO, reszta rozdzielana jest pomiędzy pozostałe serwisy, które użytkownik odwiedza.
Jak zobaczyłem artykuł z krzywym i niedoświetlonym zdjęciem na stronie jednej z gazet grupy Media Regionalne i poczytałem kilka wybitnych dzieł dzienikarzy to dałem sobie na razie spokój z tym całym PIANO.
I jeden z hitów ostatnich tygodni:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/564719_10151079009383557_1269089187_n.jpg)
Przeciez Piano to jest kolejny posrednik, ktory wymyslil ten caly system i otoczke, aby zarobic. Co za problem stworzyc platny dostep do strony. Do darmowego CMS sa rozwiazania to i do platnych tez sie zrobi. Dotpaye, przelewy, platnosci itd. udostepniaja wrecz gotowe skrypty.
a ja zacznę płacić! TAK ZACZNĘ PŁACIĆ! i nawet kupię sobie (TFU!) tableta do przegladania ....
zaraz po tym jak wreszcie poziom tego co oferują wróci do tego co można było czytać w połowie lat '90 i zaraz po roku 2k ....
za ten syf, który oferują obecnie płacić nie będę - sumienie mi nie pozwala ....
Nie - lepiej przeczytać coś na papierze, jak biały człowiek. ;)
Oj bardzo bym chcial, bardzo, pachnaca farba gazetke z rana do kawy, ale niestety ja jej nie mam jak tutaj kupic, mowa o gazetach polskich;)
A gazety ktore dostepne sa po polsku prezentuja poziom FAKTu o emigrantach.
Ktos pytal jak dziala......nie ma tam gazet drukowanych w PDF, sa pelne artykuly, wczesniej (mowie o wyborczej.pl) czesc artykulow ze specjalnych dodatkow, byla platna i dostep mialem tylko do kilku zdan, teraz wszystko jest odblokowane, no i trojka nareszcie da sie sluchac;)
Dla mnie cena nie jest zaporowa, to polowa paczki fajek....
wiem, że część tytułów możesz prenumerować w PDFie z dostawą z rana na skrzynkę mailową( na pewno rzepe i koszerną)
Siona, wpierw musiałby wrócić poziom statystycznego czytelnika a na to nie na najmniejszych szans. Media dają to, czego oczekuje większość.
Wystarczy zajrzeć na główna stronę Onetu - jakby nie było największego portalu - rzucić okiem na tytuły "artykułów" i treści pod nimi zamieszczonych...
Siona, wpierw musiałby wrócić poziom statystycznego czytelnika a na to nie na najmniejszych szans. Media dają to, czego oczekuje większość.
Wystarczy zajrzeć na główna stronę Onetu - jakby nie było największego portalu - rzucić okiem na tytuły "artykułów" i treści pod nimi zamieszczonych...
a niech dają plebsowi to czego oczekuje - pamiętaj, że plebs nie oczekuje za to płacić ...
natomiast w piano niech publikują to co dla plebsu jest za trudne - skoro on i tak nie planuje płacić to i tak nie tracą klienta a zyskują tych co nie czytują tej ich papki (co za tym idzie nie generują przychodu z reklam).
BTW - nie byłem na onecie już taki szmat czasu, że nawet w przybliżeniu nie potrafię określić kiedy ostatnio to było :D
Oj bardzo bym chcial, bardzo, pachnaca farba gazetke z rana do kawy
Ja z rozrzewnieniem wspominam "Przekrój" z lat 70 i 80 oraz np. "Szpilki"...
Dla mnie cena nie jest zaporowa, to polowa paczki fajek....
Przestaniesz palić i będziesz do przodu. :)
rychu_cmg
16-09-2012, 12:34
Teraz mamy takie czasy, że wszystkie ważniejsze walki bokserskie są płatne, mecze reprezentacji w piłkę nożna są za 20 zł do tego teraz płacenie za te wypociny z PIANO 20 zł. Przy polskich zarobkach wydawanie miesięcznie przeszło 300 zł na media (PIANO 20 zł, TV 100zł, Internet 60 zł, mecze reprezentacji 40 zł, KSW 30zł, walka Adamka 40 zł, kolejna walka bokserska 30 zł do tego telefon jakaś gazetka drukowana) to przesada.
Nie zapomnij do tego wszystkiego dodać obowiązkowego abonamentu radiowo - telewizyjnego :-D
Czytaj ze zrozumieniem - np. kupujesz abonament miesięczny na stronie Polskiego Radia, PR dostaje z tego 40%, kolejne 30% idzie do administratora systemu PIANO, reszta rozdzielana jest pomiędzy pozostałe serwisy, które użytkownik odwiedza.
Jak zobaczyłem artykuł z krzywym i niedoświetlonym zdjęciem na stronie jednej z gazet grupy Media Regionalne i poczytałem kilka wybitnych dzieł dzienikarzy to dałem sobie na razie spokój z tym całym PIANO.
I jeden z hitów ostatnich tygodni:
źródło (http://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/564719_10151079009383557_1269089187_n.jpg)
Ten tekst w ogóle jest napisany nowoczesną nowomową i jak dla mnie nie nadaje się do publikacji nawet w zeszycie szkolnym. Styl, słownictwo, składnia - wszystko kuleje. Z jednym się natomiast nie mogę zgodzić "treści [...] potrzebnych, choć nie masowych" to nie jest błąd.
Nie zapomnij do tego wszystkiego dodać obowiązkowego abonamentu radiowo - telewizyjnego :-D
Ja place obowiazkowy abonament w IE, kosztuje mnie €160 na rok, ale tutaj kary za nie placenie sa takie, ze lepiej placic, daja jednak mozliwosc placenia po €4 tygodniowo co mozna ustalic z bankiem i bedzie to odciagane automatycznie.
Dodatkowo, dostaje za to dobrze dzialajaca TV cyfrowa ze zwiekszajaca sie iloscia kanalow, liga mistrzow i wszelakie olimpiady oraz mistrzostwa za free o rodzimym sporcie nie wspominajac;)
Z jednym się natomiast nie mogę zgodzić "treści [...] potrzebnych, choć nie masowych" to nie jest błąd.
Popieram.
Tak to jest, jeśli ktoś wyuczył się ślepo regułek i próbuje wszystko do nich dopasować i tym "zabłysnąć".
Ja place obowiazkowy abonament w IE, kosztuje mnie €160 na rok, ale tutaj kary za nie placenie sa takie, ze lepiej placic, daja jednak mozliwosc placenia po €4 tygodniowo co mozna ustalic z bankiem i bedzie to odciagane automatycznie.
Dodatkowo, dostaje za to dobrze dzialajaca TV cyfrowa ze zwiekszajaca sie iloscia kanalow, liga mistrzow i wszelakie olimpiady oraz mistrzostwa za free o rodzimym sporcie nie wspominajac;)
Hurling rlz! :mrgreen:
Czy aby na pewno "internet" to błąd? Czy piszesz "Telewizja" albo "Radio"? Ilu "konkurencyjnych" sieci komputerowych o zasięgu światowym używasz? Internet od dawna przestał być nazwą konkretnej sieci, jest po prostu określeniem kanału komunikacji.
"(...) do doskonałych tekstów i zdjęć w polskim internecie (...)" - wyjaśnijcie mi, proszę, gdzie tu jest błąd? Jakie powtórzenie? O "internecie" pisanym wielką literą, ku6i już napisał.
"(...) do doskonałych tekstów i zdjęć w polskim internecie (...)" - wyjaśnijcie mi, proszę, gdzie tu jest błąd? Jakie powtórzenie? O "internecie" pisanym wielką literą, ku6i już napisał.
A widziales portal informacyjny z doskonalymi zdjeciami? :D
A widziales portal informacyjny z doskonalymi zdjeciami? :D
A komu to potrzebne?
A komu potrzebne dobre teksty? ;) Nie wystarczy, ze zrozumiesz co autor chcial przekazac?
A komu potrzebne dobre teksty? ;) Nie wystarczy, ze zrozumiesz co autor chcial przekazac?
No właśnie nikomu niepotrzebne. Schodzimy na psy. Nie warto niczego robić dobrze. I tak nikt tego nie doceni.
Jest takie powiedzenie, że tanie mięso to psy jedzą. Dziś tanim mięsem jest treść w internecie, zwłaszcza ta darmowa.
Yokofaja
04-10-2012, 17:09
cytat
"Jest takie powiedzenie, że tanie mięso to psy jedzą. Dziś tanim mięsem jest treść w internecie, zwłaszcza ta darmowa."
to bardzo ciekawe stwierdzenie biorąc pod uwagę fakt ,że zostało zamieszczone na stronie jakby nie było darmowego
a przy tym posiadającego bardzo dobrą renomę i mającego duże uznanie forum.