Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak połączyć iPADA 1 do Laptopa z Win 7...

martin204
15-09-2012, 10:00
Witam.
Mam prośbę czy ktoś może mi pomóc w podłączeniu iPADA 1 do Laptopa z Win 7 (DELL XPS L502X) tak aby iPAD pracował jako drugi monitor za wszelkie porady z góry dziękuję...
Pozdrawiam

Tom01
15-09-2012, 10:21
Splashtop Remote Desktop lub XDisplay powinien to załatwiać.

MrQba
15-09-2012, 10:23
zobacz programy typu airdisplay i inne podobnego typu programy. http://avatron.com/apps/air-display

martin204
15-09-2012, 10:26
Przepraszam nie dopisałem że nie mam aktywnej karty kredytowej (ech te płatności) ... i czy jest coś za FREE ? w apstore lub cydii?

MrQba
15-09-2012, 10:54
Przepraszam nie dopisałem że nie mam aktywnej karty kredytowej (ech te płatności) ... i czy jest coś za FREE ? w apstore lub cydii?

Wystarczy karta debetowa. Wklepanie paru cyfr to jest minuta roboty. Nie wiem czy za free są jakieś programy spełniające te wymogi.

cheyenne
15-09-2012, 10:58
XDisplay lite jest za free, właśnie zainstalowałem ale pokazuje tylko środek pulpitu wyskalowanego do 1920x1200
muszę poczytać co oferuje wersja pełna za 3.99

martin204
15-09-2012, 15:23
Wystarczy karta debetowa. Wklepanie paru cyfr to jest minuta roboty. Nie wiem czy za free są jakieś programy spełniające te wymogi.
Musi być karta kredytowa nie debetowa ... Debetowej apstore nie akceptuje...
przynajmniej w moim przypadku.

igsux3
15-09-2012, 15:59
A jest coś działające po kablu ? Bawiłem się kiedyś te programy po Wifi i opóźnienie i kiepskie odświeżanie wynikające z używania technologii bezprzewodowej skutecznie mnie zniechęciły.

Tom01
15-09-2012, 16:27
Musi być karta kredytowa nie debetowa ... Debetowej apstore nie akceptuje...
przynajmniej w moim przypadku.

Rodzaj karty a sposób jej rozliczania to dwie różne rzeczy. Karta płatnicza może być dowolna (kredytowa, debetowa, płatna w ciężar rachunku), ale musi być przystosowana do płatności elektronicznych. Najłatwiej rozpoznać taką po trzycyfrowym kodzie CVV na odwrocie karty.

Sprawdzone na milion procent.

mOSAd
15-09-2012, 17:56
Ja korzystam ze sklepu w wersji USA. Założyłem na fikcyjną postać i adres (ambasady). Kupuję doładowania poprzez allegro. Następnie wysłany e-mailem przez automat kod, wklepuję przy doładowaniu konta (coś jak bony podarunkowe to funkcjonuje) i już mam kwotę na koncie w AppStore. Cała operacja wraz z szybkim przelewem zajmuje może 5 minut góra. Zabawa opiera się na skanowaniu rzeczywistych kart, zatem nie ma obawy o jakieś przekręty z kartami kredytowymi itd.

Co do programów to używałem tylko darmowych wersji działających jako wirtualny pulpit i klonujących to co na PC. Jakoś to nawet działa, ale albo nie jest płynnie, albo są słabe kolory. Niestety płynne przesyłanie obrazu w 16-bitach po wi-fi to zbyt wiele. W 8 bitach (jakoś chyba interpolowane) działa to całkiem sensownie, ale nie nadaje się do wielu rzeczy. Po kablu nie widziałem podobnych rozwiązań niestety.