PDA

Zobacz pełną wersję : dysk online na zdjecia - bez opcji usuwania ich.

hellbike
12-09-2012, 16:21
Planuje dluga podroz, w ktorej konieczne bedzie kopiowanie zdjec na serwer w przydroznych kafejkach internetowych - szukam uslugi, ktora mi na to pozwoli.

Boje sie troche tego, ze moge gdzies trafic na keyloggera lub cos w tym stylu - dlatego zalezy mi na tym, aby usluga ta umozliwila ustawienie innego hasla do wrzucania zdjec na serwer, a innego do ich kasowania (ktorego w podrozy uzywac po prostu nie bede). A juz idealnie byloby wtedy, gdyby jeszcze inne haslo sluzylo do ogladania ich - tak, zeby oprocz usuniecia moich zdjec, nie dalo sie ich tez ukrasc.

Zna ktos cos takiego?

Kurtz
12-09-2012, 18:21
A ile miejsca potrzebujesz? Ile jestes gotow wydac? Pamietaj ze predkosc uploadu w kafejkach moze nie byc imponujaca, wiec moze to trwac dosc dlugo. ( czesc kafejek specjalnie przycina maksymalna szerokosc pasma, zeby wydluzyc czas sciagania/wysylania duzych plikow i wiecej zarobic ;)

Rozwiazaniem moglby byc server dedykowany, z odpowiednio skonfigurowanymi kontami, uzytkownikami ftp i serverem www, ale jest to opcja dosc kosztowna.

kichu
12-09-2012, 18:28
w zasadzie jedyna sensowna opcja to hosting i ustawienie sobie 2 rozne konta to uploadu via ftp

konto to uploadu tylko do zapisu
no i drugie pelen dostep

natomiast nie wiem ile chcesz zdjec robic, ale upload przez net to moze nawet dniami isc, wiec czy
nie lepiej zainwestowac w przenosne hdd, albo duza ilosc kart pamieci, albo jedno i drugie :)

chomiczkus
12-09-2012, 18:33
Odezwij się na priv.

Pozdrawiam
Michał

mruczek
12-09-2012, 20:31
Jak masz konto mailowe na hotmailu założone jakiś czas temu, to masz dostęp do 25 GB miejsca na dokumenty. Upload plików robisz z poziomu przeglądarki. Banalnie proste (przeciągnij i upuść)
Jeśli nie masz, to możesz założyć teraz i dostaniesz 7GB na start z możliwością dokupienia. Za dodatkowe 20GB zapłacisz jakieś 40 zł.
Albo załóż kilka kont i na każde wyślij po 7 GB ;) Nic Cię to nie kosztuje.
Program umożliwia genialnie proste udostępnianie katalogów i plików - łącznie z generowaniem prostych linków na twittera i wybranym osobom.
Dodatkowo umożliwia podgląd dokumentów worda, excela i powerpointa z możliwością ich edycji w ograniczonym zakresie.
Gdzie byś nie był, to otworzysz dokument z załącznika.

Gdybyś w kafejcie internetowej korzystał z własnego komputera z Vistą/7/8 to jest aplikacja SkyDrive od Microsoftu, która pozwala synchronizować zawartość wybranego katalogu (z podkatalogami) z usługą Skydrive.
Ja sam mam 95GB na Skydrive.

costi
12-09-2012, 22:04
Tylko on właśnie nie chce, żeby było łatwo, prosto i dla każdego...

mruczek
13-09-2012, 11:55
Tylko on właśnie nie chce, żeby było łatwo, prosto i dla każdego...

Logując się na pocztę jest magiczna opcja : Zaloguj się za pomocą jednorazowego kodu

"Jednorazowy kod umożliwia zalogowanie bez konieczności wprowadzania hasła. Pozwala to chronić konto podczas korzystania z komputera innej osoby"

Łatwiej nie można.

Kody są wysyłane smsem (darmowy odbiór w roamingu)

costi
13-09-2012, 13:28
O tym wcześniej nie wspomniałeś ;)

mruczek
13-09-2012, 16:59
Fakt.
Google oferuje to samo dając jeszcze możliwość wydrukowania jednorazowych kodów gdyby nie można skorzystać z telefonu.
Tylko gorzej z pojemnością i kosztem ich usługi :/
Ale zdjęcia o rozdzielczości 800 nie zmniejszają limitu na koncie więc zawsze to jakaś forma backupu - marnego bo marnego ale zawsze

zawodnique
14-09-2012, 07:51
Google+ znosi ten limit – użytkownicy serwisu mogą wgrywać nieograniczoną liczbę zdjęć w maksymalnej rozdzielczości 2048 x 2048 pikseli oraz filmy trwające do 15 minut.
Choć nadal to dość kiepska rozdzielczość...

Zgadzam się z przedmówcami, transfer takiej ilości danych przez net może trwać bardzo długo... Lepiej chyba jakiś data bank kupić.