Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] corfe castle (podejscie 6ste)
mirekvampirek
11-09-2012, 18:48
witajcie,
jak w tytule znow mnie naszlo na ten zamek, dla przypomniennia dodam, ze zawsze jak z tamtad wracam,obiecuje sobie, ze juz wiecej tam nie pojade ;-)
tym razem bylo inaczej, ale i do tematu troszke inaczej podszedlem
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img690.imageshack.us/i/corfed841541cf.jpg/)
pozdrawiam
Bartekkw
11-09-2012, 19:20
Mirku - coś przekombinowales ;)
Zamek wyglada jak wklejony
Mirku - coś przekombinowales ;)
Zamek wyglada jak wklejony
i to dość słabo wklejony bym powiedział, warunki wygląda, że było całkiem, ale taka wizja nie wygląda dla mnie dobrze.
mirekvampirek
11-09-2012, 21:01
zamek jest kilkaset metrów przed tłem, zamglonym bardziej niż on sam, z tad pewnie to wrażenie,
Sebastianito
12-09-2012, 19:34
Nietuzinkowe przedstawienie tego zamku. Technicznie nie jest zle... podobac sie moze ale nie do konca. Osobiscie wykonalem tam +/- 20 podjazdow i tylko z jednego zdjecia jastem zadowolony (i mgly wtedy nie bylo).
Mi to sie naprawde podoba, taki inny ten kadr, ma w sobie cos tajemniczego. Ode mnie duży plus, klimat obecny, jest dobrze.
JaroPienza
12-09-2012, 20:41
Długa ogniskowa strasznie spłaszczyła wszystko i dla mnie to dziwnie wygląda. Ale wstrzymuję się z krytyką źle lub dobrze. Tak jak Locter napisał "zdjęcie ma klimat" tylko trudno go określić , jaki to klimat.
Nikonozaur
12-09-2012, 21:00
Mi też nie klapują plany, wygląda to dość sztucznie. Nie znam miejsca, ale z tego co się zorientowałem są tam spore odległości między Tobą i poszczególnymi planami. Usiadłbym jeszcze raz bo światło, klimat i temat są tego warte.
mirekvampirek
12-09-2012, 21:21
dzieki za komentarze,
zdjecie to nie jest na pewno typowym kadrem, abstra****ac juz od typowych kadrow z tamtego miejsca, ktore sa bardzo podobne do siebie i moim glownym zalozeniem bylo zrobienie czegos zupelnie innego, aczkowiek rozpoznawalnego, jesli chodzi o miejscowke,
300 mm zrobilo swoje na pewno, ale zeby to nazwac slaba wklejka to chyba lekko przesadzone
nie jest to zdjecie idealne, moze sie podobac lub nie, ale na pewno zatrzymuje choc ciezko je tez skomentowac ;-)
wg mnie plan wykonalem
pozdrawiam i dziekuje
Sebastianito
12-09-2012, 21:49
Do szkocji bys sie wybral na zamki.
mirekvampirek
12-09-2012, 22:37
wybralbym sie seba wybral, nawet nie wiesz jakiego mam smaka cie tam odwiedzic, na pewno juz nie w tym roku