Zobacz pełną wersję : Trasa Krakow - Chełm - ktoredy najlepiej?
login_87
11-09-2012, 06:06
Witam,
W piatek pokonuje trase Kraków- Chełm i tak sie zastanawiam ktoredy bedzie najszybciej/najwygodniej bez jakis wiekszych korkow. Ktos moze jest bardziej obeznany w temacie??
Pozdrawiam
jeśli chodzi o ten Chełm na Lubelszczyźnie, to najlepiej jedź przez Lublin. Droga na Lublin teraz bodajże 79 (dawniej 777) przez Sandomierz. Przy okazji można poszukać jakichś fajnych kadrów w Sandomierzu (jak czas pozwoli).
A to zależy kiedy jedziesz. Jak jest weekend turystyczny czy wyjazdowy to tylko na Sandomierz, w Annopolu na most i tyle. Jest trochę robót drogowych między Lublinem a Chełmem (do skrętu na Świdnik), ale ruch jakoś idzie. Jak jedziesz w zwykły dzień to możesz się pokusić na trasę: Kraków-Rzeszów-Biłgoraj-Zamość-Chełm. Jest 37 km dłuższa, ale moi koledzy czasem nią jeżdżą i twierdzą, że szybsza.
Nigdy w dzień nie udało mi się do Chełma dojechać szybciej trasą przez Rzeszów-Biłgoraj-Zamość, aczkolwiek jest to możliwe, z tym że warunek podstawowy jechać w nocy.
Witam,
W piatek pokonuje trase Kraków- Chełm i tak sie zastanawiam ktoredy bedzie najszybciej/najwygodniej bez jakis wiekszych korkow. Ktos moze jest bardziej obeznany w temacie??
Pozdrawiam
Skoro Jedziesz w piątek, to postaraj się ominąć Lublin. Na DK 17 na odcinku Lublin - Piaski trwa budowa S17 i ok 90% drogi to jazda jednym pasem. Ponadto, jeśloi będziesz jechać po południu, to możesz trafić na bardzo długi korek od strony Lbn na wysokości Felina, ponieważ z dwóch pasów robi się jeden i wtedy podróż wydłuża się
Moja prpozycja:
Tak jak koledzy piszą: na Sandomierz, Annopol, Kraśnik, ale za Kraśnikiem, na DK 19, w miejscowości Rudnik skręć w prawo na Krasnystaw w DW 842, zaś z Krasnegostawu do Chełma dojedziesz DW 812.
Te dwie drogi są wąskie, bez utwardzonego pobocza i o ile dobrze pamiętam (jechałem obiema parę miesięcy temu), to jezdnia powinna być dobra, bez dziur. Na odcinku z Rudnika do Zółkiewki dość malownicza (jeśli będziesz miał czas na zdjęcia), z niewielkim ruchem, od Żółkiewki trochę bardziej kręto, ale sprawnie. Na odcinkiu Krasnystaw - Chełm trochę ciężaróweczek jeżdżących do cementowni.
Kraków->Rzeszów->Janów Lubelski->Szczebrzeszyn->Zamość->Chełm
pincerna
11-09-2012, 12:53
"...Kraków-Rzeszów-Biłgoraj-Zamość-Chełm. Jest 37 km dłuższa, ale moi koledzy czasem nią jeżdżą i twierdzą, że szybsza"
i tej wersji się trzymaj:-). Przez Sandomierz Annopol Kraśnik mase tirów,ogólnie duży ruch, przez Lublin nie ma co się pchać bo ... wspomniane roboty. CO do fotek to lepiej tu przyjechać na urlop z zamiarem focenia bo inaczej głowa będzie CI sie kręciła dookoła głowy i zaraz rozboli, a po co ;-)?
"...Kraków-Rzeszów-Biłgoraj-Zamość-Chełm. Jest 37 km dłuższa, ale moi koledzy czasem nią jeżdżą i twierdzą, że szybsza"
i tej wersji się trzymaj:-). Przez Sandomierz Annopol Kraśnik mase tirów,ogólnie duży ruch, przez Lublin nie ma co się pchać bo ... wspomniane roboty. CO do fotek to lepiej tu przyjechać na urlop z zamiarem focenia bo inaczej głowa będzie CI sie kręciła dookoła głowy i zaraz rozboli, a po co ;-)?
Z Rzeszowa do Biłgoraja którędy najlepiej jechać ? przez Sokołów Małopolski->Leżajsk->Tarnogród->Biłgoraj ?
Kraków->Rzeszów->Janów Lubelski->Szczebrzeszyn->Zamość->Chełm
Ta akurat jest najładniejsza widokowo :)
login_87
11-09-2012, 19:03
Dziekuje bardzo za tak duzy odzew :) Wyjazde w piatek zapewne kolo 8 rano. Jade na wesele wiec nawet niewiem czy bede bral aparat chociaz moze....
. Jest trochę robót drogowych między Lublinem a Chełmem (do skrętu na Świdnik), ale ruch jakoś idzie. Jak jedziesz w zwykły dzień to możesz się pokusić na trasę: Kraków-Rzeszów-Biłgoraj-Zamość-Chełm. Jest 37 km dłuższa, ale moi koledzy czasem nią jeżdżą i twierdzą, że szybsza.
Niestety znacznie dalej bo aż do Piask (czyli w sumie ~15km). Jeżdżę tamtędy codziennie. Istna masakra :/ Na obecną chwilę mocują słupy do ekranów dźwiękochłonnych i co chwilę jest jakieś wahadło. Masakra. Jak ktoś nie zna objazdów to radzę mijać Lublin szerokim łukiem. Trasa: Kraków-Rzeszów-Biłgoraj-Zamość-Chełm IMO będzie najlepszym rozwiązaniem na obecną chwilę. Ewentualnie można z Rzeszowa w Janowie Lub. skręcić na Zamość. Odcinek Janów - Szczebrzeszyn jest bardzo fotogeniczny :D
michalek80
07-10-2012, 09:02
Skoro Jedziesz w piątek, to postaraj się ominąć Lublin. Na DK 17 na odcinku Lublin - Piaski trwa budowa S17 i ok 90% drogi to jazda jednym pasem. Ponadto, jeśloi będziesz jechać po południu, to możesz trafić na bardzo długi korek od strony Lbn na wysokości Felina, ponieważ z dwóch pasów robi się jeden i wtedy podróż wydłuża się
Moja prpozycja:
Tak jak koledzy piszą: na Sandomierz, Annopol, Kraśnik, ale za Kraśnikiem, na DK 19, w miejscowości Rudnik skręć w prawo na Krasnystaw w DW 842, zaś z Krasnegostawu do Chełma dojedziesz DW 812.
Robię tą trasę kilka razu w roku i moim zdaniem właśnie przez Sandomierz jest najlepsza a potem przez Krasnystaw mimo iż remont w Świdniku jest na ukończeniu.
A jechałeś innymi trasami proponowanymi w tym wątku ?
michalek80
10-10-2012, 09:17
Jeśli chodzi o mnie to jeździłem już przez Kielce, Rzeszów i najbardziej mi odpowiada trasa przez Sandomierz.
dareknik
10-10-2012, 09:31
I dalej przez Annopol, Kraśnik - za Kraśnikiem (ok. 4 km. w prawo) na Krasnystaw, Rejowiec i Chełm.