Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] W polnej symbiozie...
... .
Motyw już dobrze znany, ale mam nadzieję,
że jednym okiem jeszcze zechcecie nań rzucić ;).
*** Zapraszam ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/09/c4f3644de505ef7a-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
TUTAJ WERSJA X 2 ;) (http://images10.fotosik.pl/2282/22cd943a214963d8.jpg)
*** Dziękuję ***
Motyw już dobrze znany, ale w Twoich odsłonach zawsze z przyjemnością podziwiam zawartość kadru jak i perfekcyjną obróbkę :-)
Niezmiennie cieszą moje oko Twoje kadry, jednak zawsze zastanawiam się nad obróbką - udzielasz korepetycji!!?? :-)))
jarekf34
07-09-2012, 23:35
Choć jestem po kilku głębszych ;) to jak to nazwałeś tym jednym okiem z przyjemnością podziwiam znany już motyw :) Obróbka jak dla mnie KLASA...
Zdjęcie prawie jak grafika... dopieszczone w każdym calu.
Sebastianito
08-09-2012, 08:20
Bardzo ladnie wykonane, bardzo ladnie w kolorze i kadrze. Swietna praca....
Fantastyczna kolorystyka, świetna praca.
geralttt
08-09-2012, 19:18
REV!
Światło, obróbka, całość jest jak wiosenne trele - pobudza i napawa radością... :)
U mnie wzrok skacze z kapliczki to na kępkę drzew po lewej, to na samotne drzewko u góry. Nie mniej jednak zdjęcie jest piękne. Gratulacje umiejętności!
Piękna sceneria i gra światła. Całość prezentuje się okazale. Jednak nie jestem pewien, czy odrobinę nie przesadziłeś z saturacją zieleni (niestety oglądam to na słabym monitorze).
Nikonozaur
09-09-2012, 17:08
Klasycznie do bólu, na temat wykonania (XL) szkoda jęzor strzępić. ;)
Super jest, dla mnie to samotne drzewko robi fotę.
krzysztofz24
10-09-2012, 13:05
Super!
Przepekne kolory, gra swiatlocienia w dobrym kadrze zamkniete.
Miod-malina:-).
Ale dodam szczerze, ze mimo iz bardzo z umiarem zmiekczanie zastosowales(a moze po prostu nie wyostrzales). To ja bym jednak wolal to ciut ostrzej podane.
... jednak zawsze zastanawiam się nad obróbką - udzielasz korepetycji!!?? :-)))
Obróbka, jak obróbka.
Chyba niczym specjalnym się nie wyróżnia.
A na pewno nie daje podstaw do udzielania korepetycji ;).
Pozdrówki :).
U mnie wzrok skacze z kapliczki to na kępkę drzew po lewej, to na samotne drzewko u góry. ...
Moim skromnym zdaniem kompozycja nie jest jakoś mocno chaotyczna w tym kadrze i można doszukać się tu odpowiednich linii prowadzących. Niemniej rozumiem i szanuję Twoje odczucia, bo przecież każdy ma swój punkt widzenia i rozumienia :).
W tym wypadku chciałem troszeczkę inaczej pokazać, jakby na to nie patrzeć dosyć mocno już obstrzelany motyw ;).
...Jednak nie jestem pewien, czy odrobinę nie przesadziłeś z saturacją zieleni (niestety oglądam to na słabym monitorze).
U mnie te zielenie nie prezentują się jakoś specjalnie zjadliwie. To nic innego, jak tylko świeżutka kwietniowa zieleń przyprawiona zachodowym światełkiem ;).
...
Ale dodam szczerze, ze mimo iz bardzo z umiarem zmiekczanie zastosowales(a moze po prostu nie wyostrzales). To ja bym jednak wolal to ciut ostrzej podane.
Jak wiesz Krzysztof, bardzo lubię dosyć ostro w kadrze z dobrze widocznym szczegółem. Szczególnie BW właśnie na ostro podaję, co czasami zostaje mi wytykane ;). Za to polne tematy wolę trochę delikatniej, miękko, łagodnie podane. Wydaje mi się, ze po prostu tak lepiej się prezentują. Ale to mi ;).
No i piękne dzięki za poświęconą chwilkę na wejście do mojego wątku :).
Piwko dla wszystkich, którzy postanowili kliknąć kilka słów :):):).
Piwko dla wszystkich, którzy postanowili kliknąć kilka słów :):):).
To ja poproszę dużego, chłodnego Paulanera :D
Świetne kadrem, kolorem i falą.
coś co sie nie nudzi:))bardzo malarsko, gratuluje wyczucie:)
Jakbym patrzył na obraz i te kolory..., wszystko to robi nieziemskie wrażenie! :)