Zobacz pełną wersję : El. Mś 2014 kadra Polski w piłkę kopaną
sokolnik
04-09-2012, 16:14
WITAM !
Są wśród nas kibice ? Pogadamy o piłce i naszej kadrze ? Czy szkoda gadać ? :p
1 pytanie, gorący temat, najbliższy mecz w piątek, kto planuje wykupić prawa do transmisji i oglądać mecz ? Co myślicie o kadrze Fornalika, czy coś się zmieni? a może Smuda był lepszy ?
przed nami Eliminacje! damy rade i wyjdziemy z grupy ? :) ktoś się wybiera na mecz POLSKA - ANGLIA ?
widzicie ile tematów do rozmowy :)
piszcie !!!
Po pierwsze... za 'kadra polski' to Cie Krzys (ekonet) ubije (za reszte tez) :twisted:
Po drugie - jezeli wyjdziemy to fajnie, jezeli nie to nic nowego :twisted: Za wczesnie, zeby o tym myslec... Raczej ciezko oceniac kadre Fornalika (a raczej przygotowanie kadry przez niego) skoro na razie spedzili ze soba 5min.
sokolnik
04-09-2012, 16:25
chciałem poprawić ale się nie da :(
nelchael
04-09-2012, 16:37
<trolololo> http://wiadomosci.mediarun.pl/artykul/media-telewizja,czarnogora-polska-w-pay-per-view,39213,4,1,1.html </trolololo>
sokolnik
04-09-2012, 16:40
może to jest metoda :) nie marnować kasy z abonamentu na pokazywanie słabego poziomu Polskiej piłki nożnej ? :) kto chce to obejrzy, nooo a ustawa? każdy mecz kadry ma pokazywać telewizja w kanale otwartym
może to jest metoda :) nie marnować kasy z abonamentu na pokazywanie słabego poziomu Polskiej piłki nożnej ? :) kto chce to obejrzy, nooo a ustawa? każdy mecz kadry ma pokazywać telewizja w kanale otwartym
Wystarczy, że żaden nadawca udostępniający programy bez opłat nie wyrazi gotowości zawarcia umowy na transmitowanie wydarzenia sportowego z udziałem polskiej reprezentacji , to każdy inny który podpisze umowę, może udostępniać za kasę.
A ustawa o KRRiTV mówi, że nadawca może, a nie ma obowiązek.
Rafał_Sz
05-09-2012, 10:41
To my mamy jakąś kadrę? Bo słyszałem tylko o grupce patałachów pod wodzą wysłannika z "grupy trzymającej władzę". Oni się najwyżej nadają do pokazywania w Animal Planet.
sokolnik
06-09-2012, 13:40
Poznaliśmy cenę pay-per-view za mecz Czarnogóra - Polska. Za możliwość obejrzenia meczu biało-czerwonych trzeba będzie zapłacić 20 złotych. Wysoko się cenią jak za tak marne widowisko
POLSKA - ANGLIA zrobią za 100 zł pewnie
zobaczycie że dadzą mecz w otwartej bo nikt tego nie będzie chciał kupić, no i chyba za krótki termin do meczu
sokolnik
07-09-2012, 20:51
1-0 dla Polski, KUBA z karnego w 5 min
sokolnik
07-09-2012, 22:28
2-2 na koniec meczu. Obraniak masakra (czerwona kartka). Jego asysta przy 2 bramce bardzo ładna, ale widać że gościu w gorącej wodzie kąpany
Meczu nie widziałem, ale wynik mówi sam za siebie - jesteśmy mocni! Ten remis jest bardzo cenny, naprawdę. Napędziliśmy stracha silnym Czarnogórcom. Moim zdaniem naprawdę wyśmienity wynik, przed meczem myślałem że będzie porażka, a tu proszę: nie dość, że remis, to jeszcze 2 bramki zdobyte - czyli tyle, ile w całym Euro - cieszmy się jak dzieci :-)
Teraz mecz z Mołdawią. Wbrew pozorom, łatwo nie będzie. Musimy wznieść się ponownie na wyżyny, jeśli chcemy zremisować, najlepiej bramkowo. O zwycięstwie lepiej nie mówić, bo się piłkarze wystraszą - a może jednak mimo wszystko, w końcu gramy u siebie, będzie szał jak wygramy. Poczujemy się silni, gdzieś tak do października będziemy dyktować warunki w naszej grupie :-D
sokolnik
11-09-2012, 11:56
jakie warunki? Myślisz że Anglia dziś przegra? było by super :)
skład:
Przemysław Tytoń - Jakub Wawrzyniak, Kamil Glik, Marcin Wasilewski, Łukasz Piszczek - Eugen Polanski, Rafał Murawski - Adrian Mierzejewski, Jakub Błaszczykowski - Robert Lewandowski, Marek Saganowski.
Początek meczu Polska - Mołdawia o godzinie 20:45.
jakie warunki? Myślisz że Anglia dziś przegra? było by super :)
Miałem na myśli to, że będziemy w czołówce grupy - jak na nasze możliwości oczywiście - co się zresztą sprawdziło, jesteśmy w trójce drużyn mających wciąż szanse na awans ;-) Tego meczu również niestety nie widziałem, niemniej wynik idzie w świat, Anglia powinna się nas obawiać po tym zwycięstwie. Oni tylko zremisowali na Wembley. Z pewnością postawimy trudne warunki, będą się z nami męczyć, może nawet przegramy tylko jedną bramką, kto wie? Pomarzyć piękna rzecz :-)
sokolnik
12-09-2012, 01:13
ja i tak widzę 3-4 miejsce w grupie na koniec eliminacji. no cudu nie będzie i Polski na MŚ też nie będzie :) lubię marzyć, zawsze mam nadzieje na wygraną naszych !
jeszcze się okaże że zremisujemy z Anglią i będziemy mieć 5 pkt, co dało by awans z grupy na EURO, remis, wygrana, remis... a to że Fornalik daje szanse nowym, SOBIECH, GLIK, SAGANOWSKI, SOBOTA, no jest coś innego, zmienia się, poczekajmy jeszcze 3 mecze i będziemy wiedzieć gdzie jest dziś kadra.
Robert_P
12-09-2012, 10:52
jak dla mnie to: szkoda gadać ...niestety :(
sokolnik
02-10-2012, 17:30
jak wnieść na mecz POLSKA-ANGLIA 16.10.2012 D90 18-105 + Sb700 ? ktoś ma jakiś pomysł... ? albo może pomóc? zdjęcia do użytku prywatnego. obiektyw krótki ale zdjęć sportowych robić nie będę :)
rychu_cmg
04-10-2012, 13:00
jak wnieść na mecz POLSKA-ANGLIA 16.10.2012 D90 18-105 + Sb700 ? ktoś ma jakiś pomysł... ? albo może pomóc? zdjęcia do użytku prywatnego. obiektyw krótki ale zdjęć sportowych robić nie będę :)
SB700 zostaw lepiej w domu. D90+18-105 spokojnie wniesiesz.
Sendilkelm
04-10-2012, 13:40
SB700 zostaw lepiej w domu. D90+18-105 spokojnie wniesiesz.
Jesteś pewny? Żeby nie trzeba było się nic cofać, bo w takim wypadku też bym wziął d90+18-105.
z regulaminu "imprezy masowej mecz Polska - Anglia":
Niedozwolone przedmioty i zachowanie:
-profesjonalne aparaty fotograficzne, kamery wideo lub inne podobne urządzenia
za wyjątkiem przeznaczonych do ściśle prywatnego użytku
wiec w teorii mozna wytlumaczyc sluzbom, ze jest to aparat do robienia zdjec sobie/rodzinie/znajomym :)
rychu_cmg
04-10-2012, 23:21
Jesteś pewny? Żeby nie trzeba było się nic cofać, bo w takim wypadku też bym wziął d90+18-105.
Na kilka meczy Euro 2012 bez problemu wniosłem D300 i Samyanga 8mm (akurat nie miałem nic innego).
Ochrona może robić problemy choć nie powinna zależy na kogo trafisz. Kontrola będzie bardziej szczegółowa niż na Euro.
Sendilkelm
05-10-2012, 08:49
Na kilka meczy Euro 2012 bez problemu wniosłem D300 i Samyanga 8mm (akurat nie miałem nic innego).
Ochrona może robić problemy choć nie powinna zależy na kogo trafisz. Kontrola będzie bardziej szczegółowa niż na Euro.
Dzięki. Generalnie mam wejściówki na zaproszenie VIP to może inaczej spojrzą.
A w razie jakichkolwiek problemów, to co? Albo Pan nie wchodzi albo Pan zostawia? Kiedyś na jakiś koncert gdzie nie można było w ogóle aparatów, to była jakaś budka do zostawiania takiego sprzętu i można było odebrać przy wyjściu (bardzo ryzykowne) rozumiem, że na stadionach czegoś takiego nie ma? Pierwszy raz idę na taka imprezę.
sokolnik
05-10-2012, 10:52
jak byłem na meczu Polska-Portugalia na narodowym to coś tam gadał ochroniarz że aparat można zostawić w depozycie i coś tam ręką pokazywał gdzie... ale ni hu hu nic bym tam nie zostawił. Jakby ktoś z fotografów z akredytacją chciał pomóc i wnieść mój aparat A PO PRZEJŚCIE PRZEZ KONTROLE MI GO ODDAĆ :) :) :) to by było super... :)
-profesjonalne aparaty fotograficzne
trzeba pokazać ochroniarzowi na stronie NIKONA że D90 to nie profesjonalny aparat tylko amatorski/popularny :-) , przecież kto lepiej wie jak zaklasyfikować jak nie producent :-)
Tak z ciekawości, po kiego grzyba wam aparat (lustrzanka) na meczu piłki nożnej? Jeszcze do tego na trybunach.
Rafał_Sz
05-10-2012, 21:31
Kompaktem ma się bronić? ;)
Tak z ciekawości, po kiego grzyba wam aparat (lustrzanka) na meczu piłki nożnej? Jeszcze do tego na trybunach.
"Bendom chcieć jakomś" Siwiec pstryknąć.:wink:
Żeby se strzlić słit focię z murawą i kopaczami w tle i wrzucić na fejsa ;)
sokolnik
15-10-2012, 15:23
jak obstawiacie wynik POLSKA-ANGLIA ? ciężki mecz się zapowiada.
połowa stadionu będzie cicho siedziała, albo spała na siedząco, ta połowa od PZPNu
Obstawiam, że będą wielkie nadzieje i przywoływanie Janka, który "zatrzymał" Anglię, a później będzie wielkie rozczarowanie ;)
Sendilkelm
15-10-2012, 15:47
jak obstawiacie wynik POLSKA-ANGLIA ? ciężki mecz się zapowiada.
połowa stadionu będzie cicho siedziała, albo spała na siedząco, ta połowa od PZPNu
Ja zamierzam krzyczeć głośno i będę w tej części VIP więc zamierzam ich zmobilizować do krzyczenia :P
sokolnik
15-10-2012, 15:50
Ja zamierzam krzyczeć głośno i będę w tej części VIP więc zamierzam ich zmobilizować do krzyczenia :P
ooo to na bogato (część VIP), ja będę w części tej biedoty która musiała zapłacić za bilety ponad 100 zł. Nie to co bogate VIPy, dostali bilety za free :[ to nie do Sendilkelm, tylko do tych z PZPNu, chyba żeś ty też z tej bandy to do Ciebie również :D
Sendilkelm
15-10-2012, 15:51
ooo to na bogato (część VIP), ja będę w części tej biedoty która musiała zapłacić za bilety ponad 100 zł. Nie to co bogate VIPy, dostali bilety za free :[
Ja też płaciłem za swoje 190 zł :D Ale oddałem je, jak dowiedziałem się, że mogę załatwić zaproszenia :D
Ha, ha, ha. Tego nikt nie przewidział. Blamaż :(
Sendilkelm
16-10-2012, 22:54
A ja wniosłem d90+18-105 i nikt nawet nie widział, bo jak przekładałem bilet to nie było nikogo żeby sprawdzić :)
Sendilkelm
17-10-2012, 10:04
I nie przemókł Ci? ;)
Trochę chlapało jak się rzucali na murawę, ale się odsunąłem. A swoją drogą dziś też wezmę, a że będę w sektorze VIP to może coś ustrzelę z bliska jak będą wychodzić :)
Ustrzelisz... o ile z powodu zamkniętego dachu i upału w środku np. nie zemdleje sędzia i mecz nie zostanie odwołany ;)
Ciekawe jak tam Sokolnik. Nie odzywa się, więc mniemam, że PZPN zafundował mu dodatkowy dzień w Warszawie ;)
http://youtu.be/LfeTh5yXgbM
sokolnik
17-10-2012, 23:24
Ciekawe jak tam Sokolnik. Nie odzywa się, więc mniemam, że PZPN zafundował mu dodatkowy dzień w Warszawie ;)
Nie miałem ochoty pisać postów na komórce. Jak zwykle Polska musiała mieć swoje 5 min w Europie. Właśnie wróciłem. masakra :) ale warto było :) a co nocowałem w stolicy i się dobrze bawiłem a teraz jeden post i spać :) POLSKA !!! a teraz może tak na Wembley ? :P