Zobacz pełną wersję : Pytanie o jakosc serwisu nikon
Witam wszystkich.
kolejny raz nie mam pojęcia czy taki temat juz byl ale mam pytanie o serwis ogólnie. jak dziala ???
Otoz mam nikona d7000 ale używając go zawsze wydawalo mi sie sie ze jest cos nie tak, chodzilo mi o ostrasc zdjec. Przed koncem gwarancji wyslalem go do serwisu a ze mieszkam w irlandi wyslalem go wlasnie tam na przeglad i testy, przy okazji czyszczenie. Nie przypuszczałem ze mialem racje lub sie łudziłem ze wszystko jest ok. i tylko go wyczyszcza.
Jednak nie mielem szczescia z irlandi wyslali go do angli bo nie mieli odpowiednich czesci. czyli jeszcze nie wiem co ale cos bylo nie tak.
Moje pytanie jest takie. Jak dziela serwis nikona czy aparat po naprawie dziala dorze i wszystko bedzie ok. Czy raczej mam na to nie liczyc i jak go odzyskam to go opchnac i kupic inny aparat.
Ps. Kupilem ten model jak tylko sie pojawily na rynku, a teraz wyczytalem na forach/blogach jak ten ze te pierwsze modele byly wadliwe potem cos w nich zmienili.
Co o tym myślicie, co byście zrobili na moim miejscu?
Hi. Jak widzę 54 odwiedziny tego tematu, ale nie ma żadnej wypowiedzi. Nikt nie korzystał z serwisu nikona by ocenić czy po tym te aparaty się do czegoś nadają.
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=199578
Miłej lektury:)... Przepraszam, mam nadzieję, że nie złapiesz doła ;)
i co to juz koniec jeden link do tematu na 500 stron na tym forum, nikt wiecej sie nie wypowie. Nikt nigdy nie korzystal z serwisu i nie moze sie wypowiedzec czy robia to dobrze czy zle.
darkmajin
07-09-2012, 07:42
"gościu" weź się zmuś poszukaj po forum za rączkę Cie trzeba ciągnąć? pokazywać co gdzie jest?... temat był już przerabiany wypowiedziało się sporo ludzi.. jak musisz coś oddać do serwisu to i tak oddasz
..dopiero zauważyłem, zarejestrowany 05 2011 - 8 postów - stary jak sobie radziłeś do tej pory z wyszukiwaniem interesujących Cię rzeczy.. tym bardziej musiał się przewinąć wątek o serwisie jako że średnio co miesiąc ktoś pyta lub odświeża stary..
ja kupowałem gumy nie jest to jakaś wielka przygoda z serwisem, ale kontakt był dobry, towar doszedł szybko...
tutaj --> http://zoltyserwisfotograficzny.info/ strona nt. serwisu imho nie powinno się wyrabiać opinii na jej podstawie bo zadowoleni z serwisu focą dalej, a nie opisują jak to dobrze im załatwili sprawę..
Hi.
i co to juz koniec jeden link do tematu na 500 stron na tym forum, nikt wiecej sie nie wypowie. Nikt nigdy nie korzystal z serwisu i nie moze sie wypowiedzec czy robia to dobrze czy zle.
Wyślij do serwisu, wtedy się przekonasz czy zrobią dobrze czy źle.
"gościu" weź się zmuś poszukaj po forum za rączkę Cie trzeba ciągnąć? pokazywać co gdzie jest?... temat był już przerabiany wypowiedziało się sporo ludzi.. jak musisz coś oddać do serwisu to i tak oddasz
..dopiero zauważyłem, zarejestrowany 05 2011 - 8 postów - stary jak sobie radziłeś do tej pory z wyszukiwaniem interesujących Cię rzeczy.. tym bardziej musiał się przewinąć wątek o serwisie jako że średnio co miesiąc ktoś pyta lub odświeża stary..
ja kupowałem gumy nie jest to jakaś wielka przygoda z serwisem, ale kontakt był dobry, towar doszedł szybko...
tutaj --> http://zoltyserwisfotograficzny.info/ strona nt. serwisu imho nie powinno się wyrabiać opinii na jej podstawie bo zadowoleni z serwisu focą dalej, a nie opisują jak to dobrze im załatwili sprawę..
Hi.
"cieciu" to ze masz tu 1200 postow i ze pewnie wertujesz kazdy temat na tym forum to nie znaczy ze każdy ma tyle czasu lub cierpliwosci czytac wszystko co zie tu dzieje. Ale gratulacje moze dostaniesz zlota gwiadke nikoniarza tylko pozazdrościć.
Nie chcesz odpowiedac to to nie komentuj. Ja nie czytam wszystkiego co sie ukazuje zadaje pytanie na temat o ktorym chce cos wiedziec.
blackmetal_x
08-09-2012, 13:34
a myślisz, że przez takie odpowiedzi w przyszłości uzyskasz normalne wypowiedzi na interesujące Ciebie tematy? "cieciu"? Szlag Ci trafi sprzęt i dalej będziesz się wyzywał? Czy przyjdziesz po pomoc? Załóżmy, żedarkmajin będzie znał jako jedyny odpowiedź na Twoje bolączki, jednak jej nie udzieli, bo jesteś zwykłym chamem? Podał Ci strony.
Jak naprawią to działa - proste. Jak nie działa to odsyłasz znowu. Jeszcze prostsze
a myślisz, że przez takie odpowiedzi w przyszłości uzyskasz normalne wypowiedzi na interesujące Ciebie tematy? "cieciu"? Szlag Ci trafi sprzęt i dalej będziesz się wyzywał? Czy przyjdziesz po pomoc? Załóżmy, żedarkmajin będzie znał jako jedyny odpowiedź na Twoje bolączki, jednak jej nie udzieli, bo jesteś zwykłym chamem? Podał Ci strony.
Jak naprawią to działa - proste. Jak nie działa to odsyłasz znowu. Jeszcze prostsze
To znaczy ze to co napisal ten caly darkmajin ( to cytat )
Napisał darkmajin
To bylo bardzo mile i uprzejme z jego strony??? Czy poprostu jestem chamem bo zapomnialem mu pocukrowac z tego powodu ze ma 1200 postow.
Prawda jest taka ze po raz drugi zadalem pytanie liczac na jakas odpowied ale nic z tego bo starzy forumowicze-eksperci sa oburzeni ze tematy sie powtarzaja. Ne wazna tresc i krotka zwiezla odpowiedz tylko ze to juz bylo. Wiecej pretesji niz konkretnych odpowiedzi. Albo linki np. do tematu na 500 stron z postami.
A na koniec napisze ci ze jak nastepnym razem nikt mi nie odpowie to sie raczej nie potne tylko stwierdze ze nie warto sobie du... zawracac.
BO JAK WIDZISZ TEMAT I JUZ GO PRZECZYTALES, WIESZ COS NA TEN TEMAT I CI SIE CHCE TO ODPOWIEDASZ LUB DORADZASZ A JAK NIE TO WYCHODZISZ I NIE NARZEKASZ Z WIELKA LASKA UUUU TO JUZ BYLO GOSCIU Z TEGO CO WIEM TO PO TO SA TAKIE FORA.
Uuuuuuuuuuuu tylko się nie popłacz...
darkmajin
10-09-2012, 07:27
jest taki filmik na YT angry german kid ... to nie ty pilar ?
1200 postów na tym forum to jest nic może 1% coś wnosi, różnica jest nie w postach tylko w tym że jak czegoś potrzebuje to sobie sam umiem znaleźć, nie tu to gdzie indziej, nie płacze nad swoim losem bo nie umiem szukać, teraz masz taką możliwość i możesz wszystko "na necie" wyszukać, co Ty być zrobił jak by trza było parę książek przeczytać żeby się czegoś dowiedzieć? Za długo matka sznurówki Ci wiązała i samodzielności nic w Tobie.
Poza połową posta która widocznie trafiła w Twój czuły punkt - lenistwo - zauważ że odpowiedziałem na pytanie, dodatkowo dałem linka do strony w których ludzie opisują swoje historie z serwisem, no ale panicz pewnie sobie życzył żeby to przemielić i podać na tacy!?
EOT
blackmetal_x
10-09-2012, 11:21
Nie jesteśmy oburzeni powtarzalnością tematów, bo i mi się zdarza zakładać wątki jakie już były. Szukajka działa doskonale, przez gapiostwo zakłada się niepotrzebne wątki. Wracając do tematu. Grzeczniej, nie wyzywaj, nie oburzaj się. Podał wątek, którego nie chce się Tobie czytać. Zadałeś bardzo durne pytanie. Skoro wysyłasz sprzęt do serwisu, oczekujesz, że będzie działał. Coś nie tak? Wysyłasz znowu