Zobacz pełną wersję : na dobry początek.
sourisse
03-09-2012, 23:14
Witam wszystkich.
Wstyd się przyznać, że jestem tu od tak długiego czasu, a siedziałam cichutko jak mysz pod miotłą. :) Ostatnimi czasy coraz częściej wertuję tematy forum, więc czas najwyższy w końcu coś napisać, może pokazać. Mam nadzieję, że dzięki większej aktywności tutaj, wysłucham konstruktywnej krytyki, nauczę się czegoś od najlepszych i miło "zbałamucę" czas. :) Jako że najbliższa jest mi fotografia ślubna, to niech zdjęcia mówią same za siebie. Ostatni plener ślubny, pierwsze kroki z dodatkowym błyskaniem.
Pozdrawiam cieplutko
Kamila
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
[IMG]http://img193.imageshack.us/img193/7187/llllldsc5110.jpg]źródło ([URL=http://imageshack.us/photo/my-images/193/llllldsc5110.jpg/)[/URL]
Przy takim zdjęciu powinno być widać trochę lepiej twarze, powinnaś podejść bliżej. Tło i miejsce też mi jakoś nie pasuje, kamienie, belki, nie... lepiej było by to zrobić na plaży, na piasku, z księżycem w tle, trochę dłuższym obiektywem.
fotopstryczek
04-09-2012, 11:48
mi się podoba, ładnie poświęcone, ale młodych bym z centrum kadru wyrzucił, może na lewo... tak żeby ich twarze były w mocnym punkcie.
Przy takim zdjęciu powinno być widać trochę lepiej twarze, powinnaś podejść bliżej. Tło i miejsce też mi jakoś nie pasuje, kamienie, belki, nie... lepiej było by to zrobić na plaży, na piasku, z księżycem w tle, trochę dłuższym obiektywem.
Aż się prosi o jakieś centralne ujęcie w tych belkach ;).
Star Dust
04-09-2012, 13:11
idea super, odbicie ksiezyca w wodzie bardzo mi sie podoba. szkoda, ze PM nie pozowala inaczej. Masz moze inne usiecia z tamtego miejsca?
sourisse
07-09-2012, 00:35
Dziękuję za wszystkie opinie. A teraz po kolei... :)
Część sesji robiliśmy właśnie na plaży, więc kadr z takim ujęciem i odbiciem księżyca zapewne się znajdzie. Zapewne, ponieważ jestem dopiero na etapie robienia tego materiału. Kiedy skończę pokażę ewentualnie inne, może mocniejsze ujęcia. To było jedno z pierwszych, które po prostu wpadło mi w oko.
Co do kadru, faktycznie mogłam troszkę pokombinować z ich ustawieniem, czy przesunięciem całego kadru trochę w lewo. Akurat na tym ujęciu zupełnie jednak nie widzę Młodych centralnie w tych belkach. Nie na tym zdjęciu oczywiście, bo same belki owszem, aż się proszą by centralnie w nich coś poczynić. I tak też było. ;)
Póki co jednak walczę z żółtym kościołem i zwariowanym balansem bieli, więc na resztę pleneru należy chwilkę poczekać. :)
josephebeloki
15-09-2012, 01:15
.... na tym zdjęciu jest za dużo "zdjęć" :) , tak jak zauważyliście, podzieliłbym to jako :
1.Między belkami , potem
2. Sama plaża z daleka + w oddali para + księżyc => po długości na szerokim kącie
3. SUper portret z księżycem w tle...
whatever
16-09-2012, 22:06
pomysł super, zdjęcie też bardzo fajne, jednak trochę za dużo kontrastu pomiędzy oświetleniem pierwszego i drugiego planu jak dla mnie. Chyba troszkę "zgasiłabym" to błyśnięte światełko, żeby wyczarować klimat, żeby było bardziej tajemniczo... Ogólnie na duży plus i gratuluję odwagi, ja jakoś wciąż nie mogę się odważyć, żeby twórczo wykorzystać lampy co w torbie zalegają i tylko na weselu mogą trochę świat pooglądać.