Zobacz pełną wersję : prośba - d70s i obiektywy
jestem szczesliwa posiadaczką nikona D70s i obiektywów Nikkor 55-200mm + Nikkor 18-55mm + juz niebawem Nikkor 50mm - moze mozecie polecic mi cos jeszcze
robie rozne rozniste forki - takie domoweczki, plenery, koncerty, mecze
w sumie te obiektywy, które podajesz zapewniają Ci dość dobry zakres do większości sytuacji zdjęciowych, z tych które podajesz więc przymusu dodawania kolejnych szkieł chyba nie ma;)
Natomiast mogłaby się przydać lampa zewnętrzna - zwłaszcza we wnętrzach ale nie tylko.
Natomiast skoro już tu jestem i trafiłam na kogoś z Nikkorem 55-200 - to zapytam: czy jesteś zadowolona z tego obiektywu, czy fotki są wystarczająco ostre no i czy brak stabilizacji Ci nie przeszkadza w praktycznym foceniu? Sama dumam czy nie przeorganizować swojej "szkalrni" i ten Nikkor jest w jednej z moich opcji.... Tak sobie dumam...ale gdybyś mogła dać jakiś link do zdjęć z tego Nikkora - możliwe bez wielkiej obróbki to byłam wdzięczna.
Pozdr
jestem bardzo zadowolona http://www.flickr.com/photos/mati_sowee/
większość z tych zdjęć z datą po marcu są robione tym obiektywem
robin102
16-03-2007, 12:13
jako nastepny zakup polecam NN 35mm f2
Ja polecam nikkor 85mm f/1.8
robin102
18-03-2007, 15:16
35mm +85mm i wystarczy prawie do wszystkiego. Niektórzy wcześniej od mnie do tego doszli.
z reportażem może być problem... czasem trzeba zdjęcia robić szybko i nie ma czasu na chodzenie...
z reportażem może być problem... czasem trzeba zdjęcia robić szybko i nie ma czasu na chodzenie...
Jest na to rada: 28/2Ais i 180/2.8D IF... :-D
Pozdrawiam
ja bym pomyślał o zewnętrznej lampie błyskowej :-D