Zobacz pełną wersję : D70s a AF ze starszymi szkłami?
Witam. Posiadam szkła Nikkor 50/1.8 D, Nikkor 28 - 105/ 3.5 - 4.5 i ciekawi mnie czy działają w pełni z body d70s? Jestem jeszcze analogowcem, ostatnio bawiłem się trochę d40 i z moimi szkłami AF nie chodził... A manualnie dość ciężko ustawić przez taki mały i ciemny wizjer... Jeśli okaże się że z d70s również nie działają będę zmuszony je sprzedać...
Pozdrawiam
Michał
Z D70s będzie działał AF, ale niestety wizjer jest podobno jeszcze gorszy niż w D40.
Pozdrawiam
D40 to jedyny kastrat, na którym AF nie chodzi.
:) Dzięki wielkie za odpowiedź. Czyli zakup d 70tki raczej przesądzony. Rozumiem że AF działa normalnie bez ograniczeń (za wszystkimi polami)? d40tką miałem okazję trochę fotografować w studio i szczerze mówiąc mile mnie zaskoczyła jakość zdjęć (Raw + obróbka + odbitki 15 x 21). Co do wizjera- po przesiadce z analoga to szok... Ciężko się przyzwyczaić, tym bardziej że dość często patrzę w wizjer średnioformatowego Pentaxa. No ale przesiadka musi nastąpić, a póki co jedynie d70s jest w zasięgu.
Pozdrawiam
D40 nie dziala ze wzgledu na okrojona konstrukcje. W D70 bedzie OK. Do tego stopnia, ze nie musisz pytac, czy napewno ;).
Skrotowo, w D40 nie ma pewnego elementu napedu AF, ktory w D70 jest.
robin102
16-03-2007, 12:09
Kastracja D40 z napędu AF to pewnie początek czegos wiekszego . Należy sie spodziewać ,że wszystkie następne modele nie będą mialy silnika.
Kastracja D40 z napędu AF to pewnie początek czegos wiekszego . Należy sie spodziewać ,że wszystkie następne modele nie będą mialy silnika.
Pewnikiem kiedyś to nastąpi, ale na pewno nie będą to wszystkie następne modele, jeszcze nie.
Sebastiann
19-03-2007, 10:43
Co do wizjera- po przesiadce z analoga to szok... Ciężko się przyzwyczaić...
Pozdrawiam
przyzwyczaic sie nie da:( dopiero d80 i d200 pod tym wgledem jest ok.