Zobacz pełną wersję : Nauka z audiobook'a
Moi drodzy, czy mieliście doświadczenia z audiobook'ami do nauki języków obcych ? Może macie jakieś godne polecenia ?
Interesuje mnie odświeżenie niemieckiego, którego uczyłem się lata temu w mrocznych czasach licealnych, ale i angielski, którego szkolenia nigdy nie jest za mało.
Rafał_Sz
31-08-2012, 13:27
To zależy co się w tym czasie robi - czy możesz się skoncentrować na nauce, czy chwytasz podświadomie. Ja SITĘ przerzuciłem do MP3 i słucham sobie, bo samo urządzenie mnie śmieszy i wk***a, zamiast relaksować. :)
Chodziło mi o coś czego można posłuchać podczas jazdy samochodem czy porannej gimnastyki.
Są fajne książki z serii Penguin Readers (różne poziomy). Ja kiedyś czytałem same książeczki ale obecnie do książeczki dorzucają audiobook.
Oprócz wspomnianego penguin sa jeszcze wydawnictwa cambridge readers, oxford readers. Podzielone na poziomy trudności. Trzeba szukać wersji z audio cd
Również dołączę się do pytania...
Spędzam dużo czasu w samochodzie, który można by było wykorzystać na naukę.. :)
ja mam w telefonie zgrane 170 lekcji metody Callana, ale rzadko do nich zaglądam :/