Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Starość...
Radek Radziszewski
15-03-2007, 10:21
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.radziszewski.ovh.org/1.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.radziszewski.ovh.org/2.jpg)
pozdrawiam,
Radzik100
dwójka super. Dobre ujęcie.
dwójka ciekawsza.
pozdrawiam,
A.
Radek Radziszewski
15-03-2007, 11:28
Przy 1 użyto SB-800, zaś 2 przy naturalnym oświetleniu z okna...
Radek Radziszewski
15-03-2007, 11:32
fajny masz avatarek :)
wegejazz
15-03-2007, 11:55
zdecydowanie dwójeczka! :)
Kraftsman
15-03-2007, 18:10
obydwa dobre!
Odgrzałeś kotlet, który już był podany przy okazji dyskusji o zdjęciach ślubnych... I nadal mam to samo zdanie, że tło jest zepsute filiżanką, serwetką - czyli przypadkowym kadrem. I zdjęcie, jak dla mnie, jest jakby zbytnio wyostrzone. Mówię o zdjęciu nr 2 - pierwszego nie biorę pod uwagę, bo się nie kwalifikuje do tematu.
Pozdrawiam.
Niedzwiedz
16-03-2007, 13:07
fajnie 2 wlasnie z tym tlem jest fajne, spoglada w okna w domu ... wpsomina... fajowe z obrobka za bardzo wyostrzone takze mi sie wydaje :)
Radek Radziszewski
16-03-2007, 13:24
Odgrzałeś kotlet, który już był podany przy okazji dyskusji o zdjęciach ślubnych... I nadal mam to samo zdanie, że tło jest zepsute filiżanką, serwetką - czyli przypadkowym kadrem. I zdjęcie, jak dla mnie, jest jakby zbytnio wyostrzone. Mówię o zdjęciu nr 2 - pierwszego nie biorę pod uwagę, bo się nie kwalifikuje do tematu.
Pozdrawiam.
Tamten temat jest zamknięty rozumiem że pozostał w tobie jakiś żal do mojej osoby... zawsze możesz moje zdjęcia omijać szerokim łukiem
Pozdr
tło wg mnie na dwojce jak najbardziej. Przecież to nie studio tylko reportaż - takie tło tworzy klimat.
Pozdrawiam,
A.
Radek Radziszewski
16-03-2007, 13:29
niektórzy tego do wiadomości nie przyjmą nigdy....
Gdybym miał chować urazy, to w moim wieku już powinienem dawno się z tego powodu pociąć. Możesz tak myśleć, ale jest odwrotnie - zajrzałem tu wiedziony ciekawością, co nowego zaprezentowałeś. I spojrzałem na to życzliwie. Pamiętam jednak, jak lekceważąco się wtedy odniosłeś do własnych prac i dlatego teraz nie bardzo mi pasuje dorabianie nowej ideologii do pokazywanego już zdjęcia.
Spróbuj pokazać w tej starości coś interesującego, może zmiękcz obraz (zamiast go dramatyzować zaciemnieniem i przeostrzeniem) i przekadruj? Niedźwiedź podpowiedział coś sensownego - zaduma i spojrzenie w okno. Widziałbym takie coś w kadrze poziomym ze spojrzeniem mocniej pociągniętym w stronę światła...
tło wg mnie na dwojce jak najbardziej. Przecież to nie studio tylko reportaż - takie tło tworzy klimat.
Pozdrawiam,
A.
Tak rzuciłem okiem na górę ekranu i pozwolę sobie podkreślić, że Kolega Radzik100 te dwa zdjęcia wystawił w dziale "Ludzie", a nie reportaż - a nawet przy reportażu fotograf powinien starać się pracować nad tłem.
Poza tym proszę pamiętać, że to moja subiektywna ocena, do której mam prawo - a zapuszczanie się w wycieczki osobiste i sugerowanie, że czegoś nie jestem w stanie zrozumieć ("nie rozumieć" też mam prawo) - pozwala mi tworzyć ocenę autora, na co nie mam ochoty i co nie jest celem tego forum...
Radek Radziszewski
16-03-2007, 13:48
ok niech każdy pisze co myśli i skończmy ekonet_pth te dyskusje...
ok niech każdy pisze co myśli i skończmy ekonet_pth te dyskusje...
No to umiej, chłopie, przyjąć po męsku punkt widzenia odmienny od Twojego. Zyskasz sobie wtedy więcej sympatii, niż przez krytykowanie myślących inaczej. Jeśli chodzi Ci o to, bym omijał Twoje zdjęcia szerokim łukiem, to zrobię to, jeśli teraz tę chęć potwierdzisz.
Radek Radziszewski
16-03-2007, 13:54
Twój punkt widzenia i jesteś w nim osamotniony jak widzę po dotychczasowych postach
zaduma i spojrzenie w okno. Widziałbym takie coś w kadrze poziomym ze spojrzeniem mocniej pociągniętym w stronę światła...
zgadzam się również.
Poza tym proszę pamiętać, że to moja subiektywna ocena, do której mam prawo
ależ to co ja napisałam to była moja subiektywna ocena - i nikogo do niej broń Boże nie namawiam :)