PDA

Zobacz pełną wersję : Co jest z nami „nikoniarzami”

Malika
26-08-2012, 23:06
Co jest z nami „nikoniarzami”
Czuję się wypranym przez marketing fanatykiem d5100. Zamiast kupić jedyny słuszny aparat D90 zakupiłem kastrata D5100 którego plus to może odchylany ekran, filmowanie i JPG prosto z puszki. Seeker, moshica, arwic, i kilku innych nikoniarzy skutecznie mnie zniechęcili do fotografowania. Powiedziałem dość po przytyku z wątku „Nikon d3000 - dobry wybór ?” w którym Seeker w stylu wyżej wymienionych musiał wyrazić swoje zdanie cyt. ”A fanatykom D5100 niech będzie teraz głupio”. Każdy się wypiera sekt, fanatyzmu a jak się czyta wątki to co rusz zalatuje fanatyzmem i sekciarstwem. Żeby nie było to posiadacze innych najtańszych puszek się podobnie zachowują. Im droższy sprzęt tym kultura większa. Skończmy z tym i miejmy trochę kultury wobec siebie.

Pozdrawiam.

igorrro
26-08-2012, 23:19
sprzedaj Dxa i przezuc sie wkoncu na system fx ;)
po 13 wrzesnia ma sie pojawic w "przystepnej cenie" D600
retail 1500 USD ;)

Umbra
26-08-2012, 23:28
Sekta D90 nie rozumie, że D90 to nie jest lepszy aparat od D5100, tylko aparat inny. Nie rozumie także, że dla wielu osób przydatniejsze będzie wyższe iso, lepszy obrazek, lepsza rozpiętość tonalna. Według nich każdy amator musi używać szkieł bez silnika (dziwię się, że nie polecają Pentaxa - tam można używać dużo wygodniej szkieł manualnych), kilku lamp i najlepiej mieć studio fotograficzne. No i oczywiście D5100, w przeciwieństwie do D90, nie robi RAW-ów. :)

Star Dust
26-08-2012, 23:29
Malika tylko w depresje nie popadaj. To, ze koledzy maja taka a nie inna opinie to nie znaczy, ze zaraz masz przestac pstrykac. Ja nie mam zamiaru D90 sprzedawac tylko dlatego, ze fan D5100 chwali sie lepsza matryca czesta sugerujac, ze moja juz zdjec w gorszych warunkach nie zrobi ;-)

Seeker
26-08-2012, 23:32
Nadinterpretujesz ;).

Należy do tego podchodzić z dystansem, a piszemy o tym i owym po to,
aby każdy mogł się saodzielnie zastanowić nad własnymi realiami
i świadomie dokonać właściwego wyboru.

Poza tym zacytowałeś moją wypowiedź mocno wyrwaną z kontekstu.

Owszem był w wątku taki tekst:
”A fanatykom D5100 niech będzie teraz głupio”
Lecz jako podkreślenie wyboru puszki D5xxx zamiast D3xxx, w imię komfortu użytkowania.
Głupio, że "fanatycy" D80 i D90 polecają D5xxx.

Sami sobie wmówiliście, że jesteśmy (imiennie wyżej wymienieni,
choć lista niekompletna) wrogami D5xxx. To kompletna bzdura.

A teraz na zgodę podaj link do wątku.
Albo się ośmiesz, sam wybierasz ;)

Nie chcę tu z nikogo kpić, ale sie niestety, choć może nieświadomie, dopraszasz...

Pozdrawiam.

----------------------------

Nie chesz podać...? sam to zrobię, aby każdy rozsądnie myślący mógł sam wnioski wyciągnąć.
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=213716

Malika
26-08-2012, 23:45
Nadinterpretujesz ;).

Należy do tego podchodzić z dystansem, a piszemy o tym i owym po to,
aby każdy mogł się saodzielnie zastanowić nad własnymi realiami
i świadomie dokonać właściwego wyboru.

Poza tym zacytowałeś moją wypowiedź mocno wyrwaną z kontekstu.

Owszem był w wątku taki tekst:
”A fanatykom D5100 niech będzie teraz głupio”
Lecz jako podkreślenie wyboru puszki D5xxx zamiast D3xxx, w imię komfortu użytkowania.
Głupio, że "fanatycy" D80 i D90 polecają D5xxx.

Sami sobie wmówiliście, że jesteśmy (imiennie wyżej wymienieni,
choć lista niekompletna) wrogami D5xxx. To kompletna bzdura.

A teraz na zgodę podaj link do wątku.

Nie chcę tu z nikogo kpić, ale sie niestety, choć może nieświadomie, dopraszasz...

Pozdrawiam.

Ja podchodzę z dystanesem.
Też mogę powiedzieć, że nad interpretujesz, bo nie uważam "was" za wroga Dxxxx. Chodzi mi o te przytyki nie ważne od kogo. Po co one? Po to żeby wątek zszedł z tematu jak ostatnio zamknięty D5100 vs D90 i zamienił się w obrażanie i wystawianie czerwonych kartek? Chyba nie o to chodzi.
Proszę linka http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=213716
I czego się dopraszam, bo tego zdania nie zrozumiałem?

Pozdrawiam.

RobertMiernik
26-08-2012, 23:50

Jakbym miał strzelać to powiedziałbym, że o takie teksty właśnie chodzi, po co to?

Star Dust
26-08-2012, 23:54
Sekta D90 nie rozumie, że D90 to nie jest lepszy aparat od D5100, tylko aparat inny. Nie rozumie także, że dla wielu osób przydatniejsze będzie wyższe iso, lepszy obrazek, lepsza rozpiętość tonalna. Według nich każdy amator musi używać szkieł bez silnika (dziwię się, że nie polecają Pentaxa - tam można używać dużo wygodniej szkieł manualnych), kilku lamp i najlepiej mieć studio fotograficzne. No i oczywiście D5100, w przeciwieństwie do D90, nie robi RAW-ów. :)

Ahhh tak wiec ja nie rozumiem... Moze to Ty nie rozumiesz, ze DLA MNIE (osobiscie) MOJ D90 jest najlepszy (w pewnym przedziale cenowym ma sie rozumiec). Jego zalety wg MNIE bija na glowe ciut wieksze iso i ta rozpietosc tonalna ktora widza fani D5100. Wiec jesli ktos pyta co wybrac to bede "reklamowac" to co wedlug MNIE jest lepsze. Ty sobie wychwalaj D5100.

freefly
27-08-2012, 00:02
Ahhh tak wiec ja nie rozumiem... Moze to Ty nie rozumiesz, ze DLA MNIE (osobiscie) MOJ D90 jest najlepszy (w pewnym przedziale cenowym ma sie rozumiec). Jego zalety wg MNIE bija na glowe ciut wieksze iso i ta rozpietosc tonalna ktora widza fani D5100. Wiec jesli ktos pyta co wybrac to bede "reklamowac" to co wedlug MNIE jest lepsze. Ty sobie wychwalaj D5100.

Trzeba oszaleć żeby, żeby zachwalać jakieś przedmioty codziennej użyteczności, których jest się posiadaczem.
Czemu ma to służyć?

Star Dust
27-08-2012, 00:06
Trzeba oszaleć żeby, żeby zachwalać jakieś przedmioty codziennej użyteczności, których jest się posiadaczem.
Czemu ma to służyć?

??? chyba nie w temacie jestes...

Borat1979
27-08-2012, 00:06
Czuję się wypranym przez marketing fanatykiem d5100. Zamiast kupić jedyny słuszny aparat D90 zakupiłem kastrata D5100 którego plus to może odchylany ekran, filmowanie i JPG prosto z puszki. Seeker, moshica, arwic, i kilku innych nikoniarzy skutecznie mnie zniechęcili do fotografowania. Powiedziałem dość po przytyku z wątku „Nikon d3000 - dobry wybór ?” w którym Seeker w stylu wyżej wymienionych musiał wyrazić swoje zdanie cyt. ”A fanatykom D5100 niech będzie teraz głupio”. Każdy się wypiera sekt, fanatyzmu a jak się czyta wątki to co rusz zalatuje fanatyzmem i sekciarstwem. Żeby nie było to posiadacze innych najtańszych puszek się podobnie zachowują. Im droższy sprzęt tym kultura większa. Skończmy z tym i miejmy trochę kultury wobec siebie.
Pozdrawiam.

Masz miesiączkę, czy co bo nie ogarniam z czym masz problem?

sibelio
27-08-2012, 00:09
Tak, poniekąd musze się zgodzić z autorem tematu.
Tutaj zawsze były polecane aparaty droższe o klasę cięższe i w ogóle bo lepsze.

Ludzie - dla amatora nie ma KOMPLETNIE ŻADNEGO ZNACZENIA czy ma D90 czy d300.
Obrazek ten sam, tylko cena o połowę wyższa.
A ten 158 punktów AF oraz uszczelnień da się żyć.
Nie każdy robi zdjęcia w ulewie.

Od kiedy powstał pierwszy aparat fotograficzny zasady są te same - materiał światłoczuły, przysłona i czas.
Reszta to MARKETING i nic więcej.

Pomijam szczególne potrzeby oraz ergonomię, ale na tym forum wielu ludzi na kompleks niższego modelu więc
trzeba się wykosztować wg nich na wyższy, z którego jedyna zmiana to taka że waży więcej i mamy mniej na koncie.

Ja kupiłem D80 w ostatnich 2 miesiącach sprzedaży w Polsce. Potem był D90, teraz jest D7k, większy cięższy, droższy,
a poza różnicy na ISO to zdjęcia ciągle takie same. Ba, D7k moim zdaniem - a wiem bo często robię nim zdjęcia -
ma gorszy i mniej czytelny wizjer niż stary D80.
Robiłem D80 zdjęcia w mrozie, upałach, wodzie, nie mam milarda punktów AF, nie kręci filmów, i wiecie co -
bardzo mi się podoba :)

A z drugiej strony - czemu kolega uważa że D5k to kastrat?
Brak silnika i podglądu GO?
Czego Ci brakuje w porównaniu do D90 co byś w nim na codzień używał a czego teraz nie używasz bo nie masz?

Ludzie - myślcie zdroworozsądkowo.
Oczywiście D90 był w zamiarze pół schodka wyżej niż D5k, ale im nowszy model tym ma więcej bajerów z półki wyższej
ze starszych serii.

arwic
27-08-2012, 00:30
Zamiast kupić jedyny słuszny aparat D90 zakupiłem kastrata D5100 którego plus to może odchylany ekran, filmowanie i JPG prosto z puszki.
Napisałem tylko, to co czuje na co dzień użytkując mój aparat, nigdy nikogo nie zniechęcałem do innego sprzętu!

Skończmy z tym i miejmy trochę kultury wobec siebie.Pozdrawiam.
Zarzucasz brak kultury, na jakiej podstawie? Umbra, sam pojechał i się przejechał. Nikt nikomu nie uwłacza, nie krytykuje, Każdy kupi(ł) to co, mu się podoba, na co go stać. Takie jest zadanie forum, żeby ludzie na nim wylewali swoje opinie, nie zawsze słuszne.

Uważam wątek, za zbyteczny, napisany chyba od niechcenia i wybitnie konfliktogenny. Składam pozew o zamkniecie.

moshica
27-08-2012, 07:43
Ciekawe po co powstał ten nowy temat, abyśmy po raz kolejny "wylewali" za i przeciw ?
Może rozsądniej byłoby aby w ogóle ten dział tematyczny obejmował grupę osobno Dxx i osobno Dxxxx ?
Skoro jesteśmy w tej samej "lidze" grupowej" i się nie zgadzamy w wielu kwestiach to najwidoczniej są podstawy ku temu....
Zresztą moderator Jacek zamykając poprzedni obraźliwy wątek jasno i precyzyjnie opisał do jakiej grupy kierowane są modele D90 i D5100.

krzysztofz24
27-08-2012, 08:08
Boziu:-). Co za watek z rana:-).
Co jest z nami Nikoniarzami, ze takie bezproduktywne *******y na forum sie pojawiaja;-)?.

Niektorzy to maja kompleksy...mniejszego aparatu:-).

moshica
27-08-2012, 08:14
uważaj na słowa "krszysztofz24" bo do sekty Cię przypiszą na temat wyższości jednego modelu nad drugim ;-)

wer
27-08-2012, 08:44
Ale ten wybór to osobiste preferencje, jeden woli, żeby miała wielkie balony, drugi woli jak dobrze gotuje.

moshica
27-08-2012, 08:50
ale są też tacy którzy chcą reprezentacyjną co im jeszcze kasę do domu przyniesie ;-)

Rafał_Sz
27-08-2012, 09:08
Ale ten wybór to osobiste preferencje, jeden woli, żeby miała wielkie balony, drugi woli jak dobrze gotuje.
A to jedno drugie wyklucza? ;)

krzysztofz24
27-08-2012, 09:09
......................żeby miała wielkie balony,
....................................dobrze gotuje.

.................kasę do domu przyniesie ;-)

Zycia nie starczy, zeby ten ideal znalezc:mrgreen:

Czornyj
27-08-2012, 09:10
Zycia nie starczy, zeby ten ideal znalezc:mrgreen:

ale są też tacy którzy chcą reprezentacyjną co im jeszcze kasę do domu przyniesie ;-)
Moja ma duże balony, dobrze gotuje i zarabia kuuuupę kasy. Każdy ma taką żonę, na jaką sobie zasłużył ;)

krzysiozboj
27-08-2012, 09:28
Ale o co chodzi w tym wątku? O to że ktoś pojechał po innych użytkownikach epitetami, określił ich (zresztą nie po raz pierwszy, ja powiedziałbym że robi to dość regularnie) mianem sekciarz, debil czy idiota i oberwał za to czerwoną kartkę? Może o to ze mod to też jakiś "sekciarz" i wyżył się na biedaku?

Rafał_Sz
27-08-2012, 09:43
Ale o co chodzi w tym wątku? Jak to o co? O balony! ;)

ekonet
27-08-2012, 09:44
Masz miesiączkę, czy co bo nie ogarniam z czym masz problem?
Ostrzeżenie wzrokowe.
Szanujmy się, o tym jest zresztą ten wątek.
Miłego dnia.

look
27-08-2012, 09:44
Jak to o co? O balony! ;)

...i jeszcze o kasę i michę...a i żeby obie były dobre (znaczy kasa i micha, bo balony to wielkie :D )

elanek
27-08-2012, 10:48
Każdy ma taką żonę, na jaką sobie zasłużył ;)

:)
autoreklama :)

ASAHI
27-08-2012, 11:00
O, nowy watek o cyckach :D

moshica
27-08-2012, 11:05
nie tylko, o kurach znoszących złote jaj również :-P

Rafał_Sz
27-08-2012, 11:28
O, nowy watek o cyckach :DDarko wie? ;)

ASAHI
27-08-2012, 11:39
Jak nie wie to zaraz się dowie :D

moshica
27-08-2012, 11:39
Darko pewnie na wybrzeżu fotki teraz robi jak wy tu gadacie o głupotach :shock:

Sabvel
27-08-2012, 11:59
Z przymrużeniem oka ;)
Postuluję oficjalnie do moderatorów:
1. Wszelkich porad w sprawach technicznych a więc: body, szkieł itd...mogą od dziś udzielać osoby które:
a.Okażą się dokumentem (paragon, faktura), że taki sprzęt posiadają lub posiadały minimum pół roku. Kopie dokumentów
należy przesłać administracji, będzie tam przechowywana do usr.......j śmierci lub zmiany systemu przez użytkownika.
b.Skończyły minimum trzydzieści lat. W tym wieku, przeważnie jest się już ustabilizowanym emocjonalnie a żona nauczyła jak
należy się kulturalnie zwracać do interlokutora
c.Mają staż na forum minimum 5 lat (nie łapię się - zbyt często zmieniałem systemy), lubią poezję i kwiaty, kochają roślinki i zwierzęta.
d.Udowodnią, że oprócz siedzenia przed komputerem także potrafią robić zdjęcia. Wystarczy sześciu świadków lub adres
własnej strony, bloga w stopce, a w ostateczności minimum 50 zdjęć wystawionych na tym forum.
e. Będą miały w profilu prawdziwe zdjęcie a nie jakiegoś starego konia i tak opisany profil, że będzie można wywnioskować
z kim mamy do czynienia.

To tyle, jeśli chodzi o moje wnioski racjonalizatorskie. Proszę to przeanalizować w gronie moderatorów :)
Mam nadzieję, że potraktujecie powyższe pomysły zgodnie z założeniem - patrz wyżej :)

moshica
27-08-2012, 12:03
jestem za !

Rafał_Sz
27-08-2012, 12:16
b.Skończyły minimum trzydzieści lat. W tym wieku, przeważnie jest się już ustabilizowanym emocjonalnie
Kompletnie bez sensu, wiem co mówię.

:);)

moshica
27-08-2012, 12:20
no to podwyższamy do 40 ! i tak większość z nas się zmieści...;-)

Sabvel
27-08-2012, 12:25
no to podwyższamy do 40
I na tym zakończymy, później następuje regres.
Wiem co mówię ;)

Jacek_Z
27-08-2012, 12:32
Czuję się wypranym przez marketing fanatykiem d5100. Zamiast kupić jedyny słuszny aparat D90 zakupiłem kastrata D5100 którego plus to może odchylany ekran, filmowanie i JPG prosto z puszki. Seeker, moshica, arwic, i kilku innych nikoniarzy skutecznie mnie zniechęcili do fotografowania. Powiedziałem dość po przytyku z wątku „Nikon d3000 - dobry wybór ?” w którym Seeker w stylu wyżej wymienionych musiał wyrazić swoje zdanie cyt. ”A fanatykom D5100 niech będzie teraz głupio”. Każdy się wypiera sekt, fanatyzmu a jak się czyta wątki to co rusz zalatuje fanatyzmem i sekciarstwem. Żeby nie było to posiadacze innych najtańszych puszek się podobnie zachowują. Im droższy sprzęt tym kultura większa. Skończmy z tym i miejmy trochę kultury wobec siebie.Zdaje się, że nie poznałaś zbyt dobrze osób, które teraz krytykujesz i nie zrozumiałas absolutnie intencji. Oni pisali, że dobre zdjęcie da się zrobić każdym sprzetem, jak więc mogą być fanatykami konkretnego modelu? Naprawde opacznie czytałas ten tekst.

Ale o co chodzi w tym wątku? O to że ktoś pojechał po innych użytkownikach epitetami, określił ich (zresztą nie po raz pierwszy, ja powiedziałbym że robi to dość regularnie) mianem sekciarz, debil czy idiota i oberwał za to czerwoną kartkę? Może o to ze mod to też jakiś "sekciarz" i wyżył się na biedaku?Gwoli wyjaśnienia, bo chyba o mnie - modzie mowa.
Czerwoną kartkę dostał ktoś za okreslenie kogoś innego debilem, więc chyba się należało ?
Sekciarzem nie jestem :) (a już w ogóle D90 czy D5000), choć może ... fanem D700 (który już niestety nie robi zdjęć). Sekta D700 wymiera, bo się D800 urodził ;)
Tak w ogóle to znam i rozumiem problem fanatyzmu, czesto tu mamy z tym do czynienia.

dammiz
27-08-2012, 13:14
... D700 (który już niestety nie robi zdjęć). Sekta D700 wymiera, bo się D800 urodził ;)
...
Jak to już nie robi... To ja go dopiero kupiłem i już nie robi... To się dopiero żona ucieszy, że trza D800 kupić.

A poważnie to lepiej oceniać tu fotografów po fotografiach, a nie po aparatach.

arwic
27-08-2012, 13:36
Ta ciężka przypadłość, to zaćma matrycowa (Matricilis Blindus). Rozwija się bezobjawowo i atakuje najpóźniej na 2 doby, po ogłoszeniu nowego modelu w danym segmencie rynku.

moshica
27-08-2012, 13:38
ja coś pisałem o zaćmie, to by się zgadzało ... moja forumowa intuicja mnie nie myli.

zdyboo
27-08-2012, 13:42
b.Skończyły minimum trzydzieści lat.

no to podwyższamy do 40 ! i tak większość z Nas się zmieści...;-)

Nie podwyższajmy, wtedy się zmieszczę, bo idealnie wypełniam wszystkie punkty. Byłbym jedynym sprawiedliwym co by rządził i dzielił.

Greg81
27-08-2012, 13:46
Temat, który nie będzie miał końca i tak większość piszących w tym wątku nie wykorzystuje możliwości jakie im daje body a czy to jest D5100 czy d90 co za różnica ...

arwic
27-08-2012, 13:48
Z przymrużeniem oka ;)
1. Wszelkich porad w sprawach technicznych a więc: body, szkieł itd...mogą od dziś udzielać osoby które:...
f. książeczkę, z ważnymi badaniami sanepidu. :-D

moshica
27-08-2012, 13:51
Grzesiulla, bo widzisz to jest tak, ani po złości ani dobroci się tu często nie da, argumenty tez zostały wyczerpane to został tylko żart :mrgreen::mrgreen:

krzysiozboj
27-08-2012, 13:52
...

Gwoli wyjaśnienia, bo chyba o mnie - modzie mowa.
Czerwoną kartkę dostał ktoś za okreslenie kogoś innego debilem, więc chyba się należało ?
Sekciarzem nie jestem :) (a już w ogóle D90 czy D5000), choć może ... fanem D700 (który już niestety nie robi zdjęć). Sekta D700 wymiera, bo się D800 urodził ;)
Tak w ogóle to znam i rozumiem problem fanatyzmu, czesto tu mamy z tym do czynienia.

Ale ja bynajmniej nie kwestionowałem tego że się należało, ktoś pojechał epitetami po innych to moim zdaniem i tak łagodnie został potraktowany bo tylko ostrzeżeniem, moda można tylko pochwalić za to że ucina to i poświęca swój czas by to forum służyło czemuś innemu niż pyskówkom i sypaniu epitetami.
Tu mnie tylko zaskoczyło to, że pomimo czerwonej karki nadal jedziemy nieciekawymi określeniami i robimy z siebie ofiarę "walki w słusznej sprawie".

ps
sekciarz to jak najbardziej pejoratywne określenie a tu niestety często używane, w stosunku do Ciebie celowo dałem cudzysłów bo ukarałeś (za bluzgi i tu wątpliwości nie ma) chyba największego wojownika z pewną "sektą" więc tak jakbyś stanął po stronie "sekciarzy". Bez najmniejszej sugestii z mojej strony jakobyś był fanatykiem czegoś tam ;)

Greg81
27-08-2012, 14:01
Grzesiulla, bo widzisz to jest tak, ani po złości ani dobroci się tu często nie da, argumenty tez zostały wyczerpane to został tylko żart :mrgreen::mrgreen:
A to ja nie czytał całego wątku bo nie miał cierpliwości.

Sabvel
27-08-2012, 14:07
Napisał zdyboo

Nie podwyższajmy, wtedy się zmieszczę, bo idealnie wypełniam wszystkie punkty. Byłbym jedynym sprawiedliwym co by rządził i dzielił.

Zgadzam się, pod warunkiem, że wystawisz fotkę bez hełmu i pokażesz lewy profil :)
Pozdrawiam!

zdyboo
27-08-2012, 14:18
To nie hełm, to moja fryzura. W kazdym razie połysk jest ten sam. :)
Lewy profil mam taki sam jak prawy. :-P

darko
27-08-2012, 14:20
Darko wie? ;)

Jak nie wie to zaraz się dowie :D

Darko pewnie na wybrzeżu fotki teraz robi jak wy tu gadacie o głupotach :shock:
Ja miałbym wątek o cyckach przegapić ????

moshica
27-08-2012, 14:58
Widzisz Darko oderwaliśmy Cię od focenia :oops:

ALF
27-08-2012, 19:10
Aleosochodzi? Jak na wątek o cyckach to jakoś mało cycków ;)
Sekciarstwo? To kurna molek do jakiej sekty mam się zapisać? Przeca nie mogę należeć do czech nowych, bo do jednej (biemdablju) już się przypisałem :D

darko
27-08-2012, 20:57
Jak na wątek o cyckach to jakoś mało cycków ;)

No właśnie, to ja tu zdjęcia przerywam śledzę wątek a cycków niet ;)

rooner
27-08-2012, 21:06
Cycki! Dawać cycki!
Szybciej, więcej!
;)

Strus
28-08-2012, 03:55
Nie czytalem wszystkich przytykowych i sekciarskich postow ale czy ktos juz w tym watku raczyl wspomniec D80 przepala na matrycowym ?

:mrgreen:

I oczywiscie S5 is the best

:mrgreen:

puciek
28-08-2012, 07:22
Nie czytalem wszystkich przytykowych i sekciarskich postow ale czy ktos juz w tym watku raczyl wspomniec D80 przepala na matrycowym ?

Ja bym powiedział inaczej: to D70/D70s niedoświetlał na matrycowym, a D80 naświetla na matrycowym tak, aby obiekt znajdujący się w polu ostrości był naświetlony poprawnie ;) Po prostu całe gro osób przyzwyczaiła się do działania D70 i stąd ma takie wnioski - Sekciarze D70 hehe

ps. A odnośnie S5, to całkowicie popieram.

GeparD
28-08-2012, 12:18
No i po tylu latach posiadania D80 dowiedziałem się, że należę do sekty... co się porobiło ;)

moshica
28-08-2012, 12:57
oj porobiło się...porąbało zupełnie...

ALF
28-08-2012, 16:53
Całe szczęście, że nikt nie mówi o sekcie D50 nie wspominając już o F70 ;)

puciek
28-08-2012, 16:56
Fszyscy jesteśmy w jakiejś sekcie - niektórzy tylko we dfuch.... (Ci co mają dwa aparaty ;) )

ps. Liga rządzi, Liga radzi .... Liga nigdy Cię nie zdradzi! ..... Tak mi się przypomniało ;)

Czornyj
28-08-2012, 19:05
Do czasu aż dostąpicie oświecenia, porzucicie śmieszne zabobony i przyłączycie się do loży AOńskiej i NEXykańskiej.

Rafał_Sz
28-08-2012, 21:37
I bi-em-daljubowej. ;)

moshica
28-08-2012, 22:00
oj dresami zajeżdża ;-) pora zmienić miejsce 8-)

Rafał_Sz
28-08-2012, 22:01
Dresy przesiadły się do Mercedesów, bo mają wtedy +10 do "yntelygencji". ;)

moshica
28-08-2012, 22:19
oj to przepraszam nie jestem na bieżąco, to jak kraj nie dla starych ludzi ;-)

darko
28-08-2012, 22:26
Ja wiem że jestem monotematyczny itp, Wy tu jakieś sekty, jakieś dresy, jakieś bi-em-dablju, itp ale ja się pytam gdzie są cycki ????

ALF
28-08-2012, 22:35
Dodaj do poszukiwanych .pl i będziesz miał w nadmiarze ;)

moshica
28-08-2012, 22:35
oj Darko Ty tu na forum a one po plaży chodzą, zawsze jesteś w niewłaściwym miejscu ;-)

darko
28-08-2012, 22:39
Dodaj do poszukiwanych .pl i będziesz miał w nadmiarze ;)
:D

oj Darko Ty tu na forum a one po plaży chodzą, zawsze jesteś w nie właściwym miejscu ;-)
Cholipa no :) od rana na plażę idę wtedy

Strus
28-08-2012, 23:36
Znajac zycie , jAk dotrzesz na plaze to sie cycki pod strzechy przeniasa. :mrgreen;