TQBA
26-08-2012, 20:14
Witam, podczas wykonywania ostatniego zlecenia ślubnego moja sb 900 przestała działać, tak jakby w ogóle nie dostawała zasilania. Nie włącza się, nie daje jakiegokolwiek sygnału - zupełnie nic. Okoliczności w jakich to nastąpiło były następujące:
1. jakieś trzy lata temu wyłączyłem ochronę przeciw przegrzaniu
2. zrobiłem bardzo dużą serie błysków, po czym lampa przestała działać.
3. zmiana akumulatorów na nowe, inne nie pomogło
palnik raczej się nie spalił - lampa przynajmniej by się włączała.. tak mi się wydaje
Co o tym sądzicie, co jest z lampą? czy można ją samemu naprawić, czy raczej niezbędny będzie serwis i ile by kosztowała naprawa w serwisie (dodam, ze lampa jest już po gwarancji).
Wczoraj ją rozebrałem chcąc znaleźć ewentualnie bezpiecznik rezystora, ale nie mam pojęcia gdzie on może się znajdować...
Proszę o pomoc.
1. jakieś trzy lata temu wyłączyłem ochronę przeciw przegrzaniu
2. zrobiłem bardzo dużą serie błysków, po czym lampa przestała działać.
3. zmiana akumulatorów na nowe, inne nie pomogło
palnik raczej się nie spalił - lampa przynajmniej by się włączała.. tak mi się wydaje
Co o tym sądzicie, co jest z lampą? czy można ją samemu naprawić, czy raczej niezbędny będzie serwis i ile by kosztowała naprawa w serwisie (dodam, ze lampa jest już po gwarancji).
Wczoraj ją rozebrałem chcąc znaleźć ewentualnie bezpiecznik rezystora, ale nie mam pojęcia gdzie on może się znajdować...
Proszę o pomoc.