Zobacz pełną wersję : Czas kalibracji AF D7000 - serwis nikon lub 3miasto
Chciałbym oddać mojego D7000 wraz z 35 1.8 do kalibracji AF do serwisu nikona. Niestety dziś ich biuro jest nieczynne więc może ktoś z was orientuje się jaki jest czas realizacji takiego zlecenia? Mam pilny wyjazd i aparat muszę mieć spowrotem w tydzień.
Ewentualnie może gdzieś w 3mieście ktoś to robi, tylko czy warto?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
arkadiuk
25-08-2012, 12:57
Radzę po wyjeździe oddać. Mnie też zależało na sprzęcie , serwisant zapewnił że do 2 tyg się wyrobią( kalibracja D90 i N50 1,8D), 3 tyg minęły, i sprzęt nadal w serwisie ;( i nie zapowiada się puki co że dotrze w kolejnym tygodniu.
Spokojnie możesz założyć sobie 4 tygodnie bez sprzętu, oczywiście musisz jeszcze w tym czasie dodzwonić się przynajmniej dwa/trzy razy i przypomnieć, że aparat leży u nich w serwisie. :(
Mój pierwszy raz to pięć tygodni oczekiwania, obecnie czekam już dwa tygodnie i nie mam jeszcze nawet kosztorysu, tak więc pewnie do czterech dobiję.
Przerazajace ;( Opłaca sie oddawać do jakiegoś nieautoryzowanego? Gwarancji juz nie mam...
Przerazajace ;( Opłaca sie oddawać do jakiegoś nieautoryzowanego? Gwarancji juz nie mam...
Nikt tego nie robi poza tym jednym serwisem.