Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ben Donich w ostrym swietle
Sebastianito
24-08-2012, 19:40
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/08/ben_donich_light_by_sebastiankrausd5cdgp-1.jpg
źródło (http://fc00.deviantart.net/fs71/f/2012/237/b/b/ben_donich_light_by_sebastiankraus-d5cdgp8.jpg)
Bez opisu...
Sebastianito
24-08-2012, 20:14
Adam co jest nie tak?
Adam Majchrzak
24-08-2012, 20:39
To może napisze najpierw co jest tak =)
Kadr dobrze zaplanowałeś, porządny pion! Chociaż widać tu też materiał pod Twoją długa lufę. 8-)
A nie podoba mi się niebo i ta jasna plama zakrywająca szczyt po lewej (rozumiem, że nie mogłeś rozdmuchać tą chmurkę, ale przygasić już tak).
Ponadto ostrość pierwszego planu zbyt pikantna dla mnie, ten głaz w mocnym punkcie też mógłbyś nieco przygasić, ale rozumiem, (tak jak dałeś w opisie) że tak to wyglądało w ostrym świetle. Kolory (prócz nieba) jak najbardziej okey.
Nie chciałbym, co byś mnie odbierał jako czepialskiego, ale sam wiesz, że im bardziej się wgryziesz w temat tym lepszy efekt.
Co o tym myślisz Seba?
Pozdro men! =]
eee... Adam wyszło extra!Zauważ ostrość pierwszego jak i drugiego planu-jakość!
I do tego światłocień w super wydaniu!
Bartekkw
24-08-2012, 21:24
Sebek - pierwszy plan BDB, ale to fioletowe niebo wygląda jakbyś używał filtrów Hitech'a ;)
ostrytux
24-08-2012, 23:39
....ale to fioletowe niebo wygląda jakbyś używał filtrów Hitech'a ;)
Wypraszam sobie, mam używam i uważam ze Lee wcale nie jest gigantycznie lepszy - mało tego byłem światkiem jak pięknie się LEE tłucze o kamyczki w drobny mak - dla porównania mój Hitech 0.9 spadł mi kilkanaście razy i jest tylko trochę poszczerbiony na krawędzi :)
Co do foty to ja kupuję, niemniej mnie takie ujęcia zawsze rozmiękczają :)
Nikonozaur
25-08-2012, 00:10
Nie da się nie zauważyć fiolecików na niebie, trzeba jednak brać poprawkę, że Sebastian lubi uderzyć w tę nutę. Jak dla mnie jest cacy. ;)
Adam Majchrzak
25-08-2012, 00:57
eee... Adam wyszło extra!Zauważ ostrość pierwszego jak i drugiego planu-jakość!
I do tego światłocień w super wydaniu!
Spoko, nie napisałem, że jest tragicznie, tylko, że na mój gust trochę innej obróbce poddałbym te zdjęcie. Każdy widzi i czuje inaczej i ta różnorodność jest jak najbardziej okey.
Wypraszam sobie, mam używam i uważam ze Lee wcale nie jest gigantycznie lepszy ...
O właśnie! Popieram popieram =)))
MI bardzo nie pasi te jagodowe niebo, ale poza tym jest git.
Całość dobra ładnie zbudowany kadr a kolory jak kto woli.Pozdrawiam
Sam kadr rzeczywiście dopieszczony.
uwielbiam twoje górskie plenery
Sebastianito
25-08-2012, 11:40
Sebek - pierwszy plan BDB, ale to fioletowe niebo wygląda jakbyś używał filtrów Hitech'a ;)
Dziekuje kazdemu za mile slowo i za podpowiedzi. Bartku, tak uzywam filtrow Hi-Tech ale nie w tym wypadku. Jest to zdjecie bez jakichkolwiek filtrow. Zlozone z 2 klatek. A co do koloru nieba nie mam zadnych usprawiedliwien. Takie mi sie spodobalo i takie zostawilem, ale widocznie sie mylilem.
Adam tak wiem, musze kupic nowy monitor... moj juz po 6 latach nie spisuje sie najlepiej, zwlaszcza, ze jest to monitor bardziej do grania niz do obrobki zdjec.
Pozdrawiam.
krzysztofz24
27-08-2012, 08:20
Kolory bardzo dobre. Niebo, jak kto woli;-). Mimo ostrego swiatla dobrze to wyglada. To tyle z plusow.
Z minusow, to niezbyt mi pasuje kadr. Dopsyc pusty pierwszy plan zdominowal zdjecie. 1/3 to trawa plus kamien.
A to jezioro w tle wydaje mi sie o wiele bardziej atrakcyjne niz glaz umieszczony na pierwszym planie.
Po srodku zdjecia widze fajne skupisko kamieni i skal.
Sprobowalbym podejsc blizej i to wlasnie je dac na pierwszy plan.
Fota bylaby taka bardziej "zageszczona", wiecej by sie dzialo i jeziorko byloby lepiej wyeksponowane.