PDA

Zobacz pełną wersję : Pomozcie mi odnalezc moich mistrzow.

hellbike
22-08-2012, 17:43
Interesuja mnie 3 typy fotografii i chcialbym sie zapoznac z pracami fotografow, ktore robili podobne zdjecia.

1. Fotografia dokumentalna ukazujaca czyjes zycie, otoczenie. Jestem podroznikiem/autostopowiczem chcacym dokumentowac to, chetnie zobaczylbym cos podobnego. Zdjecia tego typu robila np. Nan Goldin.

2. Fotografia dokumentalna szczera w bardzo brutalny, ekscentryczny sposob. Ciezki jest mi to dokladnie wyjasnic, ale powinno byc jasne o co mi chodzi po podaniu przykladow - a najlepszym przykladem jest tutaj Diane Arbus.

3. Fotogria dokumentalna o "problemach ludzi", ale na tematy mniej oklepane niz bieda/glod/wojna(chyba, ze w jakies mniej standardowej formie). Np. reportaz o osobie zmagajacej sie ze smiertelna choroba, o pracy w bardzo ciezkich warunkach, itp.

Znacie jakies nazwiska? Chodzi mi bardziej o fotografow wspolczesnych (chociaz "grand masters" tez moga byc).

RobertMiernik
22-08-2012, 17:47
Historia Fotografii Światowej, najogólniejszy przegląd wszystkiego co dotyczy fotografii..

hellbike
22-08-2012, 17:52
Mam ta ksiazke, ale ona nie skupia sie za bardzo na bardziej wspolczesnych czasach, a to mnie glownie interesuje.

look
22-08-2012, 18:26
może nie pomogę w odnajdywaniu mistrzów, ale skoro Cię interesuje dokument to przejrzyj (o ile oczywiście jeszcze tam nie trafiłeś) 5klatek http://www.5klatek.pl/

...może akurat coś Cię zainteresuje