PDA

Zobacz pełną wersję : Szybka przeglądarka i prawdziwy full screen z powiększeniem 100%

Jerles
21-08-2012, 13:23
Czy ktoś zna darmową przeglądarkę fotografii, szybką - która miałaby prawdziwy full screen (bez toolbarów, flag, ratingów itd. - każdy piksel wyświetlacza ma prezentować zdjęcie) - coś jak w AcdSee czy IrfanView - ALE - jednym klikem myszy mógłbym (z poziomu tego full screena właśnie) powiększać kliknięty obszar do 100% ( bez zaznaczania obszaru, ale klik - jak w viewNX)??

Z góry dzięki za sugestie.
A może irfan da się tak skonfigurować?

Michał Jędrak
21-08-2012, 13:51
Ja sie podepne pod temat. Wlasnie przy okazji pobierania jakiejś aktualizacji do Win7 wysypal mi sie moj acdsee. Miał prawo sie wysypac, bo to wersja sprzed 15 lat. Jedyna, ktora działała błyskawicznie i zajmowała tylko pare MB. No i ja tez szukam, czegos prostego: z lewej strony podgląd, z prawej lista plików w folderze, a jak klikniesz to masz fullscreen.

Robert_P
21-08-2012, 13:59
Proponuję FastStone Image Viewier, myślę że ma wszystko czego szukacie.

zdyboo
21-08-2012, 14:03
Ja też polecę Fastone, trzeba tylko w menu odhaczyć wyświetlanie nazwy pliku w trybie fullscreen (difoltowa opcja) i powiększenie jest tylko dla pikseli obrazka.

Olsza
21-08-2012, 14:09
Podobnie jak koledzy wyżej :)

I mam jeszcze pytanie, jest możliwość, żeby zdjęcia wyświetlać w kolejności w jakiej są posortowane w folderze, a nie po nazwie jak to ma miejsce?

R
21-08-2012, 14:15
od niedawna, jest darmowy acdsee i ma opcje fullscreena

zdyboo
21-08-2012, 14:18
I mam jeszcze pytanie, jest możliwość, żeby zdjęcia wyświetlać w kolejności w jakiej są posortowane w folderze, a nie po nazwie jak to ma miejsce?

Możesz sobie sortować wg danych pliku lub danych z exifa, możesz sobie też sam ułożyć kolejność i FS to zapamięta.

Jerles
21-08-2012, 16:40
od niedawna, jest darmowy acdsee i ma opcje fullscreena
Owszem, ale nie ma powiększenia 100% klikiem myszy...

... wszystkim, którzy proponowali FastStone wielkie dzięki! O to właśnie chodziło... nawet jest PL !