PDA

Zobacz pełną wersję : Darmowa Szkoła Fotografowania od Newsweek'a do 13 listopada

Loniu74
19-08-2012, 21:17
Dla wszystkich zainteresowanych, którzy posiadają Ipad'a. Axel Springer wypuścił bardzo fajną serię Szkoła Fotografowania Newsweek'a w 5 tomach. Jest ona w promocji dostępna jako aplikacja na Ipad'a za darmo do 13 listopada.

Serdecznie polecam, ściągnąłem i dla początkujących wspaniałe źródło darmowej wiedzy.

Każdy z pięciu poradników to ponad 50 mb danych. Megabajtów, dodajmy, bardzo dobrze wykorzystanych. Z zawartości książek powinni być zadowoleni zarówno miłośnicy dużej liczby fotografii, jak i Ci stawiający ponad zdjęcia dokładny tekstowy opis problemu. Tematyka poradników obejmuje główne dziedziny fotografii – po jednej na każdy tytuł:

Tom I: Lustrzanka Cyfrowa

Tom II: Ludzie

Tom III: Natura

Tom IV: Akcja

Tom V: Wyzwania

mOSAd
21-08-2012, 14:49
Aplikacja na starcie prosi o wysyłanie informacji statystycznych. Po niezgodzie - zamyka się. To co wyświetla się pod spodem sugeruje, że za darmo nie jest dostępne nic.

fafniak
21-08-2012, 14:54
Czyżby "nowy" system reklamy ? ;) Loniu 3 posty :)

Loniu74
21-08-2012, 21:08
Panowie, luz ja nie mam tu żadnego interesu do ukręcenia :-). Zainstalowałem, działa, czytam i dowiaduje się ciekawych dla mnie rzeczy to mówię o możliwości na forum. Zamiast kupować w Empiku po 12PLN każdy, mam na ipadzie zawsze przy sobie i nie płaciłem kasy. Jak ktoś chce to niech sobie instaluje a jak komuś coś tam przeszkadza to przecież ja nie namawiam.
A 4 posty mam bo świeży jestem to i czytam więcej niż piszę...
Jak się coś mądrego nauczę to może i postów natłukę... :-)

Snowboy
22-08-2012, 09:41
Zainstalowałem aplikację bez żadnych problemów, po instalacji możemy pobrać za darmo V tomów, nie oceniam zawartości merytorycznej ale funkcjonalność całkiem OK. Wydaje mi się że dla początkujących to bardzo ciekawe wydawnictwo.

adriansocho
22-08-2012, 09:55
A tak przy okazji, jest jakiś emulator tego ipada, coby osoby nie posiadające takiego gadżetu mogły też skorzystać?

Loniu74
22-08-2012, 23:45
Przede wszystkim musisz zainstalować iTunes na kompie, ale nie mam pewności czy ściągniesz aplikacje bez urządzenia. Co do emulatora to widziałem tylko takie do stron w Necie

mOSAd
23-08-2012, 15:24
Aplikacje da się ściągać bez urządzenia jak najbardziej. Co do symulatora to nie wiem niestety. Oczywiście jest coś takiego na Maku przy pisaniu programów, ale do uruchamiania już ściągniętych aplikacji - raczej Apple na tym nie zależy. :) Może jednak ktoś coś stworzył.

Star Dust
24-08-2012, 12:37
dzieki za info!! sciagnalm 5 tomow wczoraj w nocy, w wonym czasie poczytam :) moze czegos nowego sie naucze :)

Piotrek 77
26-08-2012, 10:01
ściągnołem i potwierdzam jest za darmo.

A swoja drogą do posiadaczy IPADA - czy zawsze żeby dana aplikacja działała OFFLINE musicie ja ze dwa razy uruchomić w trybie ONLINE? Za pierwszym razem jak ściągam to działa, za drugim jak uruchamiam to nie działa. Ale jak się zaloguje do APPStore - to juz działa w trybie OFFLINE

Loniu74
26-08-2012, 20:54
ja nie zidentyfikowałem takiego problemu. Lata cały czas.