Zobacz pełną wersję : Darmowa Szkoła Fotografowania od Newsweek'a do 13 listopada
Dla wszystkich zainteresowanych, którzy posiadają Ipad'a. Axel Springer wypuścił bardzo fajną serię Szkoła Fotografowania Newsweek'a w 5 tomach. Jest ona w promocji dostępna jako aplikacja na Ipad'a za darmo do 13 listopada.
Serdecznie polecam, ściągnąłem i dla początkujących wspaniałe źródło darmowej wiedzy.
Każdy z pięciu poradników to ponad 50 mb danych. Megabajtów, dodajmy, bardzo dobrze wykorzystanych. Z zawartości książek powinni być zadowoleni zarówno miłośnicy dużej liczby fotografii, jak i Ci stawiający ponad zdjęcia dokładny tekstowy opis problemu. Tematyka poradników obejmuje główne dziedziny fotografii – po jednej na każdy tytuł:
Tom I: Lustrzanka Cyfrowa
Tom II: Ludzie
Tom III: Natura
Tom IV: Akcja
Tom V: Wyzwania
Aplikacja na starcie prosi o wysyłanie informacji statystycznych. Po niezgodzie - zamyka się. To co wyświetla się pod spodem sugeruje, że za darmo nie jest dostępne nic.
Czyżby "nowy" system reklamy ? ;) Loniu 3 posty :)
Panowie, luz ja nie mam tu żadnego interesu do ukręcenia :-). Zainstalowałem, działa, czytam i dowiaduje się ciekawych dla mnie rzeczy to mówię o możliwości na forum. Zamiast kupować w Empiku po 12PLN każdy, mam na ipadzie zawsze przy sobie i nie płaciłem kasy. Jak ktoś chce to niech sobie instaluje a jak komuś coś tam przeszkadza to przecież ja nie namawiam.
A 4 posty mam bo świeży jestem to i czytam więcej niż piszę...
Jak się coś mądrego nauczę to może i postów natłukę... :-)
Zainstalowałem aplikację bez żadnych problemów, po instalacji możemy pobrać za darmo V tomów, nie oceniam zawartości merytorycznej ale funkcjonalność całkiem OK. Wydaje mi się że dla początkujących to bardzo ciekawe wydawnictwo.
adriansocho
22-08-2012, 09:55
A tak przy okazji, jest jakiś emulator tego ipada, coby osoby nie posiadające takiego gadżetu mogły też skorzystać?
Przede wszystkim musisz zainstalować iTunes na kompie, ale nie mam pewności czy ściągniesz aplikacje bez urządzenia. Co do emulatora to widziałem tylko takie do stron w Necie
Aplikacje da się ściągać bez urządzenia jak najbardziej. Co do symulatora to nie wiem niestety. Oczywiście jest coś takiego na Maku przy pisaniu programów, ale do uruchamiania już ściągniętych aplikacji - raczej Apple na tym nie zależy. :) Może jednak ktoś coś stworzył.
Star Dust
24-08-2012, 12:37
dzieki za info!! sciagnalm 5 tomow wczoraj w nocy, w wonym czasie poczytam :) moze czegos nowego sie naucze :)
Piotrek 77
26-08-2012, 10:01
ściągnołem i potwierdzam jest za darmo.
A swoja drogą do posiadaczy IPADA - czy zawsze żeby dana aplikacja działała OFFLINE musicie ja ze dwa razy uruchomić w trybie ONLINE? Za pierwszym razem jak ściągam to działa, za drugim jak uruchamiam to nie działa. Ale jak się zaloguje do APPStore - to juz działa w trybie OFFLINE
ja nie zidentyfikowałem takiego problemu. Lata cały czas.