Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Paweł

Sapphiron
19-08-2012, 14:54
To może to ktoś skomentuje?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://dl.dropbox.com/u/59705033/forum/IMG_3509a.jpg)

M_B
19-08-2012, 21:26
Bardzo ciekawe zdjęcie. Nie razi perfekcyjnością, ale jest dobre. Mina modela naprawdę wiele mówi. :)
Oświetlenie może dość dyskusyjne, ale w tym przypadku dodaje charakteru fotografii i dobrze oraz naturalnie maskuje niedoskonałości skóry na twarzy modela, jednocześnie nie ujmując naturalności całej twarzy.

bognik
19-08-2012, 21:37
Ulala, pan model! :D Razi mnie to przepalenie po prawej stronie. Ale jest pan model, to mnie i tak się podoba :mrgreen:

malkon
19-08-2012, 22:34
Razi mnie to przepalenie po prawej stronie...

A niby czemu Cię razi? W tego typu portretach to raczej normalne, że w miejscu kontry są lekkie przepały. Jak już coś razi, to niewyretuszowany syf nad brodą - rozumiem, że to facet i się mu buźki nie wygładza, ale takiego "wezuwiusza" trzeba się pozbyć, bo może to komuś zepsuć apetyt.

bognik
19-08-2012, 22:36
A niby czemu Cię razi? W tego typu portretach to raczej normalne, że w miejscu kontry są lekkie przepały.
Lekkie - no właśnie ;)
Ale jak pisałam, zdjęcie (i model :D) jest ok ;)

Sapphiron
19-08-2012, 22:37
to nie "wezuwiusze" tylko znaki szczególne potocznie zwane pieprzykami ;)

malkon
19-08-2012, 23:07
to nie "wezuwiusze" tylko znaki szczególne potocznie zwane pieprzykami ;)

Kurcze ja widzę coś czerwonego z białą kropką w środku - może to wina laptopa ;)

Sapphiron
19-08-2012, 23:13
raczej kwestia psychiki ;)

egoiste
19-08-2012, 23:14
faktycznie , pierwsze skojarzenie ,niezle ciacho ( oczywiscie jestem zagorzalym heretykiem )

Sapphiron
19-08-2012, 23:19
chyba heterykiem ;)

Pienia
20-08-2012, 18:13
tak,tak...gość oki, a zdjęcie kiepskie...

Sapphiron
20-08-2012, 18:20
tak,tak...gość oki, a zdjęcie kiepskie...

Dziękuję za ten jakże konkretny i wyczerpujacy temat komentarz :)

Amadeusz
20-08-2012, 22:40
Gościu dobrze zagrał ale przejarałeś zdjęcie i widać tylko białe plamy.

Flux
20-08-2012, 22:58
Przepały nie są fajne, skóra, kolor zarostu i włosy z tyłu głowy - jakaś taka zielonkawa papka. Nie wygląda to dobrze. Zawsze musi się znaleźć ktoś na nie żeby zbyt pięknie nie było ;)

stock
21-08-2012, 08:13
kadrowo to się na wyzyny nie wzbiłeś, oświetleniowo równiez. Zasadniczo jak na pstryk na srednia szuflade to jest OK - natomiast nioe wiem czy to etap na publiczne pokazywanie. A nad broda wypadałoby poczyscić - przynajmniej przez wizazystkę.

Pienia
22-08-2012, 09:33
Dziękuję za ten jakże konkretny i wyczerpujacy temat komentarz :)

no, ale co tu stary konstruktywnego można napisać...? najpierw zachwycono się modelem, potem napisano wszystko na temat zdjęcia...nie ma co dorabiać jakiejkolwiek ideologii do (w/g mnie) kiepskiego zdjęcia...bo jak jest dobrze, to jest dobrze...jak nie, to nie...

Sapphiron
22-08-2012, 10:10
nie trzeba dorabiać ideologii żeby napisać konkretnie DLACZEGO zdjęcie jest kiepskie, a nie syrnąć komentarz że do kitu i pójść sobie dalej.

Ja takie komentarze zazwyczaj zlewam zimnym moczem bo skoro autor komentarza nie wysilił się na konkret to dlaczego ja mam się wysilać i brać ten komentarz do siebie?

Zastanów się trochę nad tym na następny raz :)

Pienia
22-08-2012, 21:41
jeżeli zlewasz, to po co dalej ciągniesz ...? to jest wolne forum i można wyrażać swoje opinie, nie tylko piejące jakie to świetne zdjęcie i jaki wyśmienity fotograf...ech napinasz się...trochę się powtórzę...jak zrobisz dobre zdjęcie, to pisze że takie zrobiłeś, jeżeli nie, to piszę, że nie...no i dalej, jak zamieścisz dobre zdjęcie, (a takich sporo robisz...) to nie domagasz się argumentacji, dlaczego mi się podoba i co takiego świetnego zrobiłeś, prawda? tylko napawasz się, że zrobiłeś dobre zdjęcie...

"to dlaczego ja mam się wysilać i brać ten komentarz do siebie?" przecież nie chodzi o to, żeby brać komentarz do siebie...

Sapphiron
22-08-2012, 22:22
owszem nie chodzi :) ale skoro już zabrałeś za komentowanie to rób to konkretnie. Jak masz pisać takie komentarze które NIC konkretnego nie dają to nie pisz wcale... Jakoś inni mogli ;)

Olusz
22-08-2012, 23:20
niewyretuszowany syf nad brodą

nad jak nad, ale POD. a konkretniej to pod ustami :)

nie wypowiem się od kwestii technicznej, bo takie błyskanie to kompletnie nie moja (jeszcze!) działka, ale model... no całkiem :D