PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wyjście z portu

wolnyslimak
19-08-2012, 12:00
Może Wam przypadnie do gustu? ZAPRASZAM

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img19.imageshack.us/img19/4269/wyjciezportu.jpg)

Duder
19-08-2012, 13:36
Mnie się podoba. Przy takim minimaliźmie trzeba pilnować drobiazgów - tu horyzont się lekko wygiął, zwłaszcza po lewej. No i szkoda, że ławeczka nie jest równoległa do krawędzi i symetrycznie.

Al Koholik
19-08-2012, 16:35
Mnie się podoba. Przy takim minimaliźmie trzeba pilnować drobiazgów - tu horyzont się lekko wygiął, zwłaszcza po lewej. No i szkoda, że ławeczka nie jest równoległa do krawędzi i symetrycznie.

Jak dla mnie to bardzo dobrze, że ławeczka nie jest równoległa do krawędzi. Osobiście jeszcze trochę bardziej bym ją przekrzywił.

Widzę jakieś fioletowe plamy na wodzie. Pytanie czy tylko ja je widzę. U mnie na niektórych zdjęciach też mi takie wychodzą i teraz nie wiem czy się bardzo tym przejmować czy też nie.

Bartekkw
19-08-2012, 18:54
Ciekawe spojrzenie. Fiolety u mnie tez widoczne

wolnyslimak
19-08-2012, 19:46
Dziękuję Wam za wizytę. Fiolety lekkie i u mnie widoczne ale są na tyle delikatne, że ich nie widzę. Przy tak długim naświetlaniu barwy nie są zbyt realistyczne. Taki surrrealizm

RobertSoul
19-08-2012, 20:01
.... Fiolety lekkie i u mnie widoczne ale są na tyle delikatne, że ich nie widzę... :D przeczysz sam sobie....

Odnośnie zdjęcia podoba mi się :) a fiolety, o któych mowa nie przeszkadzają mi w tym przypadku ;) Można się pokusić o takie kadrowanie co by z dwóch dolnych narożników wychodziy burty ;)

Nikonozaur
19-08-2012, 20:48
Sam nie wiem, gapię się i gapię, czyli coś w tym musi być, ale nie pytaj co... ;)

jarekf34
19-08-2012, 20:54
Sam nie wiem, gapię się i gapię, czyli coś w tym musi być, ale nie pytaj co... ;)
I ja też tak mam ;) W sumie tak powiedziawszy... jest coś w tym :)

wolnyslimak
20-08-2012, 04:40
... Można się pokusić o takie kadrowanie co by z dwóch dolnych narożników wychodziy burty ;)

Czyli zachowanie symetrii... Patrząc na to zdjęcie też tak mi się wydawało, że byłoby lepiej. Niestety nie przypilnowałem w fazie robienia zdjęcie a późniejsze przycięcie jakoś mi nie odpowiadało. Zostawiłem jak jest, zawsze mogę powiedzieć że to tak miało właśnie być:)

Dziękuję Wam za wizytę i komentarze. Pozdrawiam.

loki_p
20-08-2012, 21:19
Dla mnie fajne. Nie widziałem jeszcze takiego.

krzysztofz24
21-08-2012, 12:58
Bardzo to ciekawie wyglada i mi sie podoba.

Lekkie fiolety na wodzie mi nie przeszkadzaja. Poprawilbym to lekkie wygiecie horyzontu. I nie mam sie o co czepnac;-)

geralttt
21-08-2012, 17:55
Ano właśnie - rzadko się takie widuje i to jest atut tej foty... :)

Podoba się!

wolnyslimak
22-08-2012, 15:02
Ano właśnie - rzadko się takie widuje i to jest atut tej foty... :)

Podoba się!

Dziękuję bardzo.

Bardzo to ciekawie wyglada i mi sie podoba.

Lekkie fiolety na wodzie mi nie przeszkadzaja. Poprawilbym to lekkie wygiecie horyzontu. I nie mam sie o co czepnac;-)

Prostowałem dystorsję, może deczko niedostatecznie.