Zobacz pełną wersję : Filmy PRO - gdzie niedrogo kupować?
Gdzie kupujecie filmy do swoich lustrzanek?
Na giełdzie foto w budynku dworca głównego
Giełda fotograficzna
ul. Piłsudskiego 71, Wrocław
Giełda czynna w soboty od godz. 9.00 - 13.00. Dworzec Główny, Klub Kolejarza I Piętro
Albo allegro
sokrates
14-03-2007, 13:54
a jacyś sprawdzeni sprzedawcy na allegro, dbający o warunki przechowywania materiałów? dysponujący materiałami z pewnego źródła (w sensie nie sprzedają 2go-gatunkowych odrzutów z taśm produkcyjnych, przywiezionych z zachodu za grosze.) Pytam, bo średnio mi się opłaca z Rzeszowa jechać do wrocławia po 5 rolek filmu a zapasów raczej robił nie będę :-)
Polecam te sklep:
http://www.fotograf-sklep.pl/
Zawsze u nich kupuję. Duży wybór, chyba najniższe ceny i bardzo szybka przesyłka. Szczerze polecam!
kronos28
14-03-2007, 14:44
a jacyś sprawdzeni sprzedawcy na allegro, dbający o warunki przechowywania materiałów? dysponujący materiałami z pewnego źródła (w sensie nie sprzedają 2go-gatunkowych odrzutów z taśm produkcyjnych, przywiezionych z zachodu za grosze.) Pytam, bo średnio mi się opłaca z Rzeszowa jechać do wrocławia po 5 rolek filmu a zapasów raczej robił nie będę :-)
grabolex - często kupuje u niego i wszystko jest ok
Ja tak polecam, jak i jacekmarysienka :)
MzMarcin
14-03-2007, 16:04
variant69 (http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3300182) z allegro naj naj podejście do sprawy...
We Wroclawiu tu p. Piotra z Gieldy Foto, ma tez sklep na Kasprowicza.
A ja za Jacekmarysienka oraz Pebees
Nigdy sie na tym sprzedawcy nie zawiodlem, kupuje glownie cz/b oraz Reale.
ppfalcon
14-03-2007, 23:30
To ja nie będę oryginalny, gdy powiem że ja jak rozmówcy powyżej korzystam z wspomnianego sklepu internetowego.
Kuba Borysko
14-03-2007, 23:46
A ja za Jacekmarysienka oraz Pebees i slaw74 (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=3846)
bartmika
15-03-2007, 11:49
Ja polecam bogna182. Bardzo niskie ceny i blyskawiczna wysylka na drugi dzien.
sokrates
15-03-2007, 12:22
dzięki za informacje, wczoraj zarejestrowałem się w w/w sklepie i kupiłem 2 rolki Provii + 1 roleczka Fuji Reala. Ceny maja faktycznie konkurencyjne z allegro a co najważnijesze materiały świeże (jakoś straciłem zaufanie do przeterminowanych - 2 średnio udane rolki Kodak Portra 160VC z terminem 12-2005 zniechęcił mnie do inwestowania w starocie)
Na Allegro polecam też: fotonegatyw-pl i efkafoto-com-pl
-- wysylka tego samego dnia jak tylko dadza rade
-- wystawiaja faktury :)
sokrates
15-03-2007, 14:21
jak już jesteśmy w temacie negatywów to mam pytanie: który negatyw kolorowy o czułości ISO 100 - 200 ma największą rozpiętość EV ? pytanie urodziło się po eksperymentach z HDR na cyfrze. Do tej pory nie zastanawiałem się nad tym parametrem wybierając negatyw/slajd, a może właśnie trzeba było.... jakby ktoś wiedział to byłbym dźwięczny :-)
Reala 100
w Kodakach to moznaby poszukac Porty ale tej o stonowanych kolorach