Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Laserowy poranek widziałem i ja
Quakerek
18-08-2012, 15:12
Przekonałem się i ja jakim to magicznym momentem można delektować się o świcie w Rudawach Janowickich. Warunki jak na pierwszy raz wymarzone mi się trafiły. Zapraszam do obejrzenia mojego spojrzenia :
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img10.imageshack.us/img10/3220/dsc1452nw.jpg)
Dziękuje
Ostry postawił wysoko poprzeczkę wszystkim podchodzącym do tej miejscówki. On bardziej nasyca - lub trafia na takie warunki - u Ciebie jest bardziej "surowo". Mi się podoba, lasery wyszły naprawdę świetnie. Gdyby nie ta mgiełka na dole, rozważałbym cięcie 1/3 dołu, aby zgubić trochę tej wątpliwej urody "cywilizacji".
tbogdanowicz
19-08-2012, 08:59
Nie wiem dla czego nikt nie komentuje?
Lubię światło niskiego słońca, przenikające pomiędzy drzewami. Do tego dobrze że część mgły, która była nieoświetlona przez słońce została nieomal biała.
Lekko bym ściemnił całość, ale to pewnie kwestia monitora.
Dopisek:
Przerwałem na chwilę pisanie i już ktoś jednak skomentował :-).
Zaserwowałeś nam bardzo klimatyczne zdjęcie. Osobiście zmniejszyłbym delikatnie i selektywnie kontrast oraz całość podał odrobinę bardziej na "soft".
Quakerek
19-08-2012, 19:26
Nie wiem dla czego nikt nie komentuje?
Lubię światło niskiego słońca, przenikające pomiędzy drzewami. Do tego dobrze że część mgły, która była nieoświetlona przez słońce została nieomal biała.
Lekko bym ściemnił całość, ale to pewnie kwestia monitora.
Dopisek:
Przerwałem na chwilę pisanie i już ktoś jednak skomentował :-).
Zależy mi aby pokazać jak najbardziej wierną kolorystycznie wersje warunków jakie panowały w ten zacny poranek, oczywiście można tutaj podbijać kolory i na pewno wyglądało by to jeszcze bardziej efektownie aczkolwiek ja za takimi sposobami nie przepadam. Mgła która nie jest jeszcze podświetlona przez słońce oraz ta która już się 'zapaliła' oddaje według mnie w sposób optymalny rozpiętość kolorów jakie zapanowały w tym momencie. Dziękuje za komentarze. Pozdrawiam
Nikonozaur
19-08-2012, 20:15
Niby wszystko fajnie, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu lekkiego sprania kolorków... ;)
mirekvampirek
19-08-2012, 23:43
Niby wszystko fajnie, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu lekkiego sprania kolorków... ;)
o tak można by troszku podsycic ten piękny poranek
Ładnie to wygląda ale też mam poczucie że za blado. I dalszych planów bym tak nie ostrzył.