Zobacz pełną wersję : Nikon SB 26 - nie włącza się, nie reaguje - potrzebna pomoc
astramus
17-08-2012, 10:06
Czesc. Kupiłem lampę błyskową. Facet był podejrzany ale to już mój błąd że doprowadziłem transakcję do skutku. Lampa wizualnie w doskonałym stanie ale ... nie włącza się, nie daje żadnych oznak życia po włożeniu akumulatorków. Zauważyłem że w gnieździe baterii są ślady po wylanych bateriach. Przeczyściłem styki ale nadal nic. Palnik jest czyściutki. Twierdzę że nie była zajeżdżana. Czy mógłby ktoś znający się na rzeczy się wypowiedzieć? Czy tak jak myślę może być wiele powodów padnięcia lampy. Nie wiem po prostu czy opłacalne jest oddanie do serwisu czy lepiej zwrócić ją sprzedawcy. A może ktoś z forumowiczów naprawia takie cuda? Wdzięczny będę za wypowiedzi.
Art Erie
17-08-2012, 10:16
Ja bym oddał, chyba że kupiłeś za złotówkę. Wylany elektrolit potrafi zniszczyć elektronikę, wszystko zależy od czasu i ilości elektrolitu.
astramus
27-08-2012, 22:28
Lampa poszła do serwisu w Poznaniu na Piątkowskiej. Jeszcze nigdy w życiu nie byłem tak zażenowany postawą serwisantów. Nigdy więcej z ich usług nie skorzystam. Wielcy znawcy którzy najlepiej wymieniliby całe bebechy lampy aby działała. Zażądali sobie za naprawę 509zł. Ale żeby powiedzieć za co tyle biorą to nawet się doprosić nie można. NIE POLECAM SERWISU NA PIĄTKOWSKIEJ :)