Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wspomnienie wiosny.
Pablo 77
15-08-2012, 22:04
Rzepak 2012.
Zapraszam.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img835.imageshack.us/img835/1690/dsc9276jpgnikon.jpg)
Nikonozaur
15-08-2012, 23:19
Piękny rzepak, prawie jak eNeRDowski. ;)
Pablo 77
15-08-2012, 23:25
Piękny rzepak, prawie jak eNeRDowski. ;)
:)
Ten był robiony zaraz po powrocie z Waszych stron :)
Wprawdzie za granicą był równy na całym polu,ale tu też wysokścią nie odbiegał od obcego :)
Były miejsca puste gdzie można by namiot rozstawić,ale gdzie indziej sięgał mi do szyi :)
Nikonozaur
15-08-2012, 23:59
:)
Ten był robiony zaraz po powrocie z Waszych stron :)
Wprawdzie za granicą był równy na całym polu,ale tu też wysokścią nie odbiegał od obcego :)
Były miejsca puste gdzie można by namiot rozstawić,ale gdzie indziej sięgał mi do szyi :)
Tak, trzeba przyznać, że agrokulturę mają na wysokim poziomie, a to przekłada się zapewne na wygląd pola. No i te stada wielkich maszyn krążące po zagonach, nie znam się na tym, ale pewnie to też procentuje.
A fota bardzo fajna, taka swojska, dobrze zrobiona, miło powspominać. ;)
Ps. Niedawno trafiłem na pokaźne pole słoneczników, niestety już ze zwieszonymi głowami. Dodatkowo słoneczko już było bardzo nisko i... Coś tam pstryknąłem, ale raczej obciach pokazać, ostatnio jakoś w ogóle mam fotodoła. :(
Ciut szkoda nieostrości w LD, ale całość miodna.
Świetne foto, podoba się bardzo!
Gratulacje :)
Pablo 77
16-08-2012, 00:14
Tak, trzeba przyznać, że agrokulturę mają na wysokim poziomie, a to przekłada się zapewne na wygląd pola. No i te stada wielkich maszyn krążące po zagonach, nie znam się na tym, ale pewnie to też procentuje.
A fota bardzo fajna, taka swojska, dobrze zrobiona, miło powspominać. ;)
Ps. Niedawno trafiłem na pokaźne pole słoneczników, niestety już ze zwieszonymi głowami. Dodatkowo słoneczko już było bardzo nisko i... Coś tam pstryknąłem, ale raczej obciach pokazać, ostatnio jakoś w ogóle mam fotodoła. :(
Ja też mam fotodoła :(
Jakoś nie idzie mi ,ale tłumaczę to tym że miałem ponad miesiąc przerwy,przeprowadzka itp.
Głównie chodzi o obróbkę,jeśli robisz cały czas jest inaczej.
Zrobisz przerwę i jest kiszka.
Co do maszyn u Niemca to mają fajne,ale i u nas jest co fotografować.
Np. tydzień temu był u mnie Wojtek i pod Dizerzgoniem zauważyliśmy potężny ciągnik na gąsienicach.
To "łamaniec" Case Quadtrack 485 km,potęga na czterech gąsienicach.
http://www.23hq.com/Speedbird.M2/photo/4967881
Prawie 500 km z 6 cylindrów przy 13000 pojemności i 1200 l zbiornik na wahę :)
Cena prawie 1 milion złotych :)
Był daleko i światłą też w tym czasie nie było.
Tam są duże górki i mam nadzięję ze dane mi będzie go uchwycić podczas pracy w dobrym świetle.
Pzdr
Bartekkw
16-08-2012, 00:17
fajnie wyszło - podoba się
RobertSoul
16-08-2012, 13:02
Naprawdę piękne zdjęcie !
Bardzo mi się podoba.. Jedno z lepszych rzepakowych jakie widziałem ;)
Kadr, kolory i światełko... Miodzio
Bardzo podoba mi się ta rzepakowa odsłona, czuć w niej głębię i przestrzeń. Brakuje jedynie ostrości na pierwszym planie. Kolory wspaniałe- bardzo miłe zestawienie żółci i szarości. Jasność i bure chmurzyska przewalają się spektakularnie po niebie. Kolejnym plusem jest drzewo w mocnym punkcie, jego sylweta nie jest ciemna i płaska, ale wymuskana przez światło. Super!
krzysztofz24
17-08-2012, 15:32
Gra i buczy:-). Lubie takie rzepakowe. Tutaj dodatkowo bardzo przyjemnym niebem uzupelnione.