PDA

Zobacz pełną wersję : problem THIS CARD CAN NOT BE USED (coolpix l1)

tomek z
14-03-2007, 00:53
Witam!

Mam problem ze swoim aparatem - Nikonem Coolpix L1. Niestety nie odczytuje karty, wyświetlając na monitorze hasło "THIS CARD CAN NOT BE USED". Sprawdziłem i nie jest to wina karty pamięci, gdyż dzieje się tak z każdą (z trzech dzialających poprawanie) kartą pamięci. Nie wiem czy ma to jakiś wpływ, czy zwykły zbieg okoliczności, ale dzieje się tak od momentu jak odczytałem zawartość karty pamięci w laptopie. Ale jak pisałem, wg mnie nie jest to wina karty, gdyż na innym aparacie karty odczytywane są bez problemu a gdzie indziej działające karty u mnie nie chcą się otworzyć. Aparat robi zdjęcia tylko jesli wyciągnie sie kartę i korzysta z pamięci wewnętrzej.

Co może być przyczyną?
Jak to naprawic?
Gdzie w Poznaniu jest serwis Nikona?

dziki_lysy
14-03-2007, 03:48
w poznaniu nie ma serwisu nikona... :/

jakiej marki kart uzywasz?

tomek z
14-03-2007, 10:57
różnych, nie czyta niezaleznie od firmy

qooba
14-03-2007, 11:05
zrób format karty w aparacie

tomek z
14-03-2007, 17:00
zrób format karty w aparacie

robiłem parę razy i nie pomaga :-) wygląda to jak problem z kartą ale czuję,że aparat jest wadliwy
a gdzie w Poznaniu mi go naprawią?

Nata
18-03-2007, 18:31
witam
mam dokladnie ten sam problem, a aparat ma zaledwie dwa tygodnie (coolpix L5). nawet nie wyjmowalam karty z aparatu. po prostu wyskoczyl mi komunikat ze nie mozna uzyc karty. zalamka:( pomocy...

tomek z
19-03-2007, 01:50
witam
mam dokladnie ten sam problem, a aparat ma zaledwie dwa tygodnie (coolpix L5). nawet nie wyjmowalam karty z aparatu. po prostu wyskoczyl mi komunikat ze nie mozna uzyc karty. zalamka:( pomocy...

no właśnie... HELP US :-)

Nata
19-03-2007, 11:55
U mnie z serwisem nie ma problemu, mieszkam w gdansku i tam jest serwis nikona... ale aktualnie jestem w szwajcarii, widoki piekne a mi sie noz w kieszeni otwiera bo nie moge robic zdjec (poza tymi ktore mi sie mieszcza w pamieci wewnetrznej), na karcie mam juz ok 150 zdjec (kingston 2 giga), nie probowalam jeszcze zgrac zdjec na komputer i mam stracha ze tam ich nie ma...tomku z. u ciebie byly jak je zgrywales? nie wiem czego to wina, karty czy aparatu...pozdrawiam

tomek z
19-03-2007, 20:10
U mnie z serwisem nie ma problemu, mieszkam w gdansku i tam jest serwis nikona... ale aktualnie jestem w szwajcarii, widoki piekne a mi sie noz w kieszeni otwiera bo nie moge robic zdjec (poza tymi ktore mi sie mieszcza w pamieci wewnetrznej), na karcie mam juz ok 150 zdjec (kingston 2 giga), nie probowalam jeszcze zgrac zdjec na komputer i mam stracha ze tam ich nie ma...tomku z. u ciebie byly jak je zgrywales? nie wiem czego to wina, karty czy aparatu...pozdrawiam

tak,zdjęcia były, laptop je widział:) pozdr.

scare
20-03-2007, 08:56
U mnie z serwisem nie ma problemu, mieszkam w gdansku i tam jest serwis nikona...

Gdzie (na jakiej ulicy) w Gdańsku jest serwis Nikona??
Masz może jakiś nr telefonu do nich?

neo_11
20-03-2007, 20:14
Jedyny autowyzowany serwis nikona jest w warszawie i miesci sie na ulicy postepu 14 :P