Zobacz pełną wersję : Poszukuję... sportowców ;)
Cześć,
złapałem ostatnio mocną zajawke na fotografię sportową, a dokładniej sportowców - gdzieś u kogoś na stronie widziałem niezłe określenie "sportraits" ;) czyli mocno aranżowane zdjęcia w otoczeniu charakterystycznym dla danej dyscypliny, z mocną obróbka, oświetlane lampami itd.
Zacząłem szukać po Krakowie po klubach, sekcjach, ale to jedna wielka kupa - ostatnie aktualizacje sprzed 3 lat, zero nowości, zdjęć, kontaktu, rozpiski treningów - no po prostu jedna wielka martwica. Szukam raczej ludzi zajmujących się tym zawodowo/hobbystycznie wyczynowo - bo kolegów którzy tam raz w tygodniu idą sobie pobiegać to mam, ale zależy mi na kimś totalnie tym żyjącym.
Najchętniej poszukuję biegaczy, koszykarzy, pływaków, kolarzy (górskich/szosowych), bokserów (i wszelkich innych sztuk walki) itp - zarówno w wersjach męskich jak i żeńskich ;) Może ktoś z Was się tak mocniej tym zajmuje, albo zna takie osoby? Chciałbym zorganizować naprawdę porządne sesje, nie będzie to takie pstrykanko bez większego pomysłu tylko coś większego - jakbyście mieli kogoś to piszcie proszę ;) jakoś się na pewno odwdzięczę.
Edit: najchętniej oczywiście z Krakowa i okolic... ale jakby ktoś miał dostęp do jakiegoś extra miejsca to mogę i dojechać z całym majdanem, pewnie do 200km by się dało ;)
Pozdr
Zacząłem szukać po Krakowie po klubach, sekcjach, ale to jedna wielka kupa - ostatnie aktualizacje sprzed 3 lat, zero nowości, zdjęć, kontaktu, rozpiski treningów - no po prostu jedna wielka martwica. No to super. Masz dla nich produkt - dobre zdjęcia i wskazówki do aktualizacji strony www. Swoją drogą jak strona klubu nie ma kontaktu to fatalnie świadczy o działaczach (co specjalnie nie dziwi - patrz olimpiada). Ale jak znasz nazwę klubu to uda ci się wygooglać do nich kontakt. Sportowców szukaj w konkretnych sekcjach. Jesli na www nie ma zdjęć to będą chętni do współpracy. Sami sportowcy też potrzebują dobrych zdjęć.
Przyznam, że ja u siebie nie miałbym żadnych problemów z takim tematem. Bydgoszcz dała najwięcej po Warszawie olimpijczyków.
No to super. Masz dla nich produkt - dobre zdjęcia i wskazówki do aktualizacji strony www. Ale jak znasz nazwę klubu to uda ci się wygooglać do nich kontakt. Sportowców szukaj w konkretnych sekcjach. Jesli na www nie ma zdjęć to będą chętni do współpracy. Sami sportowcy też potrzebują dobrych zdjęć.
Niby tak, ale też chciałbym móc sobie wybrać kogo będę fotografował - tak samo jak z modelkami/modelami ;) a tak piszę praktycznie w ciemno. Chyba jedyną opcją jest wybrać się na trening, ale o tym też nigdzie informacji (kiedy, gdzie), a czasu też tak nie mam żeby codziennie gdzieś iść... Stąd ten temat ;)
Przyznam, że ja u siebie nie miałbym żadnych problemów z takim tematem. Bydgoszcz dała najwięcej po Warszawie olimpijczyków.
No to zazdroszczę - nie dość, że masz tam sportowców, to jeszcze i modelki fajne (tak przeglądając MM) ;)
Gdybyś jednak do stolicy chciał przyjechać..... ;)
Gdybyś jednak do stolicy chciał przyjechać..... ;)
To...? ;)
to stadko triatlonistów do wyboru do koloru by się znalazło ;)
i trochę mniejsze ostro porypanych MTBowców ;)
To...? ;)
to mialbys okazje zobaczyc miasto sexu i byznesu ;)
Zanotowane ;]
to mialbys okazje zobaczyc miasto sexu i byznesu ;)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jakbyś chciał kolarzy szosowych jak i górskich to mój klub zawsze chętny:) Choć to młodzi ale bardzo ambitni kolarze...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://vmaxkolarze.pl/media/k2/galleries/170/vmax9.jpg)
MI też by się przydały fajne foty a do Krakowa nie daleko;)
źródło (http://www.kifcio.pl/GALERIA/FOTO_INNE/2012_07_29%20ODJAZDY%20D//KIF_6539.jpg)
Poważnie to dziwne że w Krakowie nikt nie chce skorzystać z takiej okazji:)
Jakbyś chciał kolarzy szosowych jak i górskich to mój klub zawsze chętny:) Choć to młodzi ale bardzo ambitni kolarze...
źródło (http://vmaxkolarze.pl/media/k2/galleries/170/vmax9.jpg)
ktos im do tych trykocikow powinien doinwestowac w jadnakowe trampki bo wygladaja jak z lapanki ;)
R bardzo chętnie, każda pomoc się przyda;) Sukcesem było ubranie ich w jednakowe stroje...ale ich wyniki z sezonu dają dużą frajdę i nadzieję że i na buciki jednakowe będzie nas stać:)
Trudnoonazwe
14-08-2012, 14:05
Hej, sorry że tak wbiję się w temat. Ale ja bym chętnie taki temat ogarnął w Warszawie. Najchętniej na lekka atletyka na bieżni / stadionie, ale szosowcy / MTB też by się dało. Kto się przyłączy? :D
Jak byś miał ochotę pofocić hokej na lodzie (amatorski bo amatorski, ale w HLO występujemy :D ) to zapraszam do Białegostoku, myślę że z pojedynczymi zawodnikami dało by się zaaranżować sesję poza treningiem żeby to na spokojnie ogarnąć. A i ja bym chętnie stanął jako "model", bo jako bramkarz za dużo fotek nie mam ;)
Ja proponuję poszukać na lokalnej politechnice i uniwerku, tam powinno się coś dziać w roku akademickim.
to ja proponuję Ci iść na zawody z jakiejś konkretnej dyscypliny, coś tam sobie porobić i potem z tym materiałem już do konkretnych uczestników tej imprezy iść i na 99% wszystko się łatwo potoczy :)
Ja 'moich' sportowców Ci nie polecę, bo z tego co rozumiem to chcesz to szerzej ukazać niż zdjęcia z zawodów czy sesja na miejscówce?
No i nawiązując do tego co pisałem na początku - warto mieć już jakiś przerobiony materiał żeby później się nie dowiedzieć po wielkiej sesji że "zdjęcia technicznie super zrobione, ale temat ukazany fatalnie"
schwepes
14-08-2012, 19:23
Możesz uderzyć do mojego klubu - http://www.bikeholicy.pl/forum/. Mamy mocną kolarską drużynę szosową - zwycięzcy Road Maraton z zeszłego roku i z tego z dużym prawdopodobieństwem też :).
Jak wyczerpią się zasoby biathlonowców, kolarzy i lekkoatletów to proponuję golfa.
Syn pogrywa - ma całkiem dobry zestaw sprzętu a i do Paczółtowic nie tak daleko ... można z nimi pogadać i coś im tam również "sprzedać" jako reklamówkę ... :) chętnie służę pomocą a w zamian chętnie się przypatrzę :)
S4INT nie szukaj po www bo to faktycznie nieraz odstrasza.
Trzeba niestety założyć buciki i iść w teren. W Krakowie masz duża i znaną sekcję kyokushin, w wiekszosci szkół znajdują sie sekcje kickboxing czy innych sztuk walki. Wiem ze to czasochłonne ale można trafić na rodzynki w "modelach".
W Wieliczce masz sekcję Taekwondo w różnych grupach wiekowych (tu mogę służyć pomocą z kontaktem) oraz na Kurdwanowie sekcję hapkido ( też służę kontaktem ). Myślę że wypad na AWF w 1 kolejności ;).
Pozdrawiam
Tomek
Jak byś miał ochotę pofocić hokej na lodzie (amatorski bo amatorski, ale w HLO występujemy :D ) to zapraszam do Białegostoku, myślę że z pojedynczymi zawodnikami dało by się zaaranżować sesję poza treningiem żeby to na spokojnie ogarnąć. A i ja bym chętnie stanął jako "model", bo jako bramkarz za dużo fotek nie mam ;)
Daleeeeeko :(
Ja proponuję poszukać na lokalnej politechnice i uniwerku, tam powinno się coś dziać w roku akademickim.
No tak, ale do roku akademickiego to jeszcze prawie 2 miechy...
to ja proponuję Ci iść na zawody z jakiejś konkretnej dyscypliny, coś tam sobie porobić i potem z tym materiałem już do konkretnych uczestników tej imprezy iść i na 99% wszystko się łatwo potoczy :)
Ja 'moich' sportowców Ci nie polecę, bo z tego co rozumiem to chcesz to szerzej ukazać niż zdjęcia z zawodów czy sesja na miejscówce?
No i nawiązując do tego co pisałem na początku - warto mieć już jakiś przerobiony materiał żeby później się nie dowiedzieć po wielkiej sesji że "zdjęcia technicznie super zrobione, ale temat ukazany fatalnie"
Hmm - jakiś downhillowiec by się przydał, myślę ;)
No i zdjęć na zawodach nie chcę robić, to nie to. To mocno incenizowane ujęcia, ustawiane. Chociaż przy DH to by trzeba troszkę przerobić (a temat znam, sam jezdziłem troszkę temu).
Możesz uderzyć do mojego klubu - http://www.bikeholicy.pl/forum/. Mamy mocną kolarską drużynę szosową - zwycięzcy Road Maraton z zeszłego roku i z tego z dużym prawdopodobieństwem też :).
Zanotowane, całkiem możliwe, że się zgłoszę - dzięki :)
Dzięki wszystkim za podpowiedzi, coś będę kombinował. Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły - śmiało pisać :)
Jak wyczerpią się zasoby biathlonowców, kolarzy i lekkoatletów to proponuję golfa.
Syn pogrywa - ma całkiem dobry zestaw sprzętu a i do Paczółtowic nie tak daleko ... można z nimi pogadać i coś im tam również "sprzedać" jako reklamówkę ... :) chętnie służę pomocą a w zamian chętnie się przypatrzę :)
O! Golf to jest ciekawa spraw - mniej standardowo-fotograficzny sport ;) Jak najbardziej chętnie.
S4INT nie szukaj po www bo to faktycznie nieraz odstrasza.
Trzeba niestety założyć buciki i iść w teren. W Krakowie masz duża i znaną sekcję kyokushin, w wiekszosci szkół znajdują sie sekcje kickboxing czy innych sztuk walki. Wiem ze to czasochłonne ale można trafić na rodzynki w "modelach".
W Wieliczce masz sekcję Taekwondo w różnych grupach wiekowych (tu mogę służyć pomocą z kontaktem) oraz na Kurdwanowie sekcję hapkido ( też służę kontaktem ). Myślę że wypad na AWF w 1 kolejności ;).
Pozdrawiam
Tomek
Problem w tym, że rzadko kiedy mam czas się wybrać na takie coś... Jutro np kumpel idzie oblookać jakąś sekcje i m mi dać znać.. Zwłaszcza, że troszkę mnie też czas goni żeby teraz jak najszybciej coś podziałać, bo wrzesień i październik mam mocno zajęte warsztatami i sprawami wokół tego związanymi...
Dzięki za odezw :)
schwepes
15-08-2012, 11:39
Jeśli potrzebujesz namiar na DH-owców z Krakowa na taką sesję, to mogę dać Ci jakieś namiary. Chłopaki mieli już sesje w Lasku Wolskim, więc chyba są chętni na takie akcje.
http://www.bystrze.org/index.php
Wyszukaj sobie część dotyczącą pływania w górach.
Jak będą problemy z kontaktem pisz na PM.
DonChristopherus
16-08-2012, 13:25
Witam
Gdyby Cię interesowało coś bardziej amatorskiego to zapraszam 20-21 październik na I Otwarte Mistrzostwa Polski Drużyn Amatorskich w siatkówce, które odbedą się w naszym mieście;)
Fakt, że może być to dość ekstremalne przeżycie, ale przy twoich możliwościach i umiejętnościach może wyjść całkiem ciekawa fotorelacja;)
A i nasza zacna amatorska drużyna będzie w nim występować;)
Link do strony: http://www.almar-sport.pl/turniej/siatkakrakow2012
Jeśli potrzebujesz namiar na DH-owców z Krakowa na taką sesję, to mogę dać Ci jakieś namiary. Chłopaki mieli już sesje w Lasku Wolskim, więc chyba są chętni na takie akcje.
Możesz podesłać zdjęcia (link) z tej sesji? Chciałbym zobaczyć jak chłopaki wyglądają i na czym śmigają ;)
http://www.bystrze.org/index.php
Wyszukaj sobie część dotyczącą pływania w górach.
Jak będą problemy z kontaktem pisz na PM.
Kurde, nie mogę znaleźć*o co konkretnie Ci chodziło... mógłbyś mi dokładniej napisać (pw)? :)
Witam
Gdyby Cię interesowało coś bardziej amatorskiego to zapraszam 20-21 październik na I Otwarte Mistrzostwa Polski Drużyn Amatorskich w siatkówce, które odbedą się w naszym mieście;)
Fakt, że może być to dość ekstremalne przeżycie, ale przy twoich możliwościach i umiejętnościach może wyjść całkiem ciekawa fotorelacja;)
A i nasza zacna amatorska drużyna będzie w nim występować;)
Link do strony: http://www.almar-sport.pl/turniej/siatkakrakow2012
Oj to nie to - nie chcę robić fotorelacji z imprezy ani zawodów ;)
Dzięki wszystkim za propozycje, już mam jakieś rozeznanie w temacie, coś się*będzie działo :D niemniej jednak na kolejne propozycje jestem otwarty.
Wolverine
21-08-2012, 12:31
Witam właściwie nie wiem jak trafiłem na ten wątek ale podoba mi się :) Otóż chyba mogę uznać się za sportowca jednak nie wiem czy odpowiedniego do sesji. Tak czy inaczej jestem typem mulitisportowca ;p ale przede wszystkim się wspinam, żegluję, gram w tenisa i trenuję capoeirę. Uprawiam jeszcze szereg innych sportów ale rzadziej. W razie zainteresowania proszę o kontakt :)
ale przede wszystkim się wspinam, żegluję, gram w tenisa i trenuję capoeirę. Uprawiam jeszcze szereg innych sportów ale rzadziej. W razie zainteresowania proszę o kontakt :)
a umiesz zawiazac krawat?
Wolverine
21-08-2012, 13:05
Pojedynczy i podwójny windsor, a jakże ! :D
a umiesz zawiazac krawat?
:lol:
Otóż chyba mogę uznać się za sportowca jednak nie wiem czy odpowiedniego do sesji. Tak czy inaczej jestem typem mulitisportowca ;p ale przede wszystkim się wspinam, żegluję, gram w tenisa i trenuję capoeirę. Uprawiam jeszcze szereg innych sportów ale rzadziej. W razie zainteresowania proszę o kontakt :)
A jesteś przystojny?;)
A jesteś przystojny?;)
A co, planujesz wyrwać? ;)
A co, planujesz wyrwać? ;)
Miałem taki zamiar, ale jeśli miałeś jakieś plany, to powstrzymam się.;)
Miałem taki zamiar, ale jeśli miałeś jakieś plany, to powstrzymam się.;)
Tak tylko pytałem, z czystej małpiej ciekawości, ja nie lubię capoeiry. Zatem droga wolna, możesz uderzać bez krempacji ;)
Tak tylko pytałem, z czystej małpiej ciekawości, ja nie lubię capoeiry. Zatem droga wolna, możesz uderzać bez krempacji ;)
No wiesz, nie lubić capoeiry. Toż to jedno z najlepszych dań kuchni brazylijskiej.;)
aikidudi
27-08-2012, 02:08
Saint zagadaj do Pawła Bernasia (www.aikido.pl) bardzo dobra sekcja aikido w Kraku. mam tez kumpla karate/jujitsu oprócz tego masz fajną sekcję sambo w Kraku i mma gdzie prowadzi dudu.
sporo miejsc tylko trzeba do nich uderzyć. W zasadzie taki wątek powinien powstać na sfd.pl i na budo.net.pl