PDA

Zobacz pełną wersję : Sposob na pająki??

Greg77
13-08-2012, 01:45
Hej, zaczne od informacji, ze mnie pajaki nie przeszkadzaja, zwracam na nie uwage tylko w wyjatkowych przypadkach jak mi siadzie na glowie......ale pajeczyny juz mnie draznia i zbieram je odkurzaczem.
Problem jest taki, ze wprowadzilem sie do nowego domu, gdzie pajaki sie pokazuja, ale nie czesciej niz w poprzednim lokum, moja druga polowa jednak strasznie sie ich boi i cos musze wymyslec, zabijac mi sie nie usmiecha a raczej szukalbym czegos co je odstrasza, w samym domu nie jest zle, widzialem jednego przez ostatnie trzy tygodnie, no i dzis moja pani jednego "zalaczkowala", od frontu domu jest ich sporo, dom jest z cegly ozdobnej i tam jest juz sporo pajorow, pajeczyny na oknach od zewnatrz, ich usuniecie skutkuje na maksymalnie dwa dni.
Poszukuje srodka ktory je wykurzy z zakamarkow w okolicy okien na dluzszy czas, macie moze jakies doswiadczenie w tej kwestii?

Rafał_Sz
13-08-2012, 06:56
1. Pająków pod żadnym pozorem nie wolno zbijać, są bardzo pożyteczne.
2. Wpisz w wujka G hasło ultradźwiękowy odstraszacz pająków - dobre modele działają jak trzeba.

shaolin
13-08-2012, 07:00
Sprecyzuj moze jakie to pajaki, bo sa pajaki i sa P A J A K I! I tak jak sugeruje Rafal - one sa zbyt pozyteczne, zeby sie ich pozbywac... chyba, ze to same black widow :twisted:

Na szybko z tego co moge Ci polecic to... Wybierz cos z tej listy i na pewno zadziala! (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Spider-Man_enemies) :twisted:

darkmajin
13-08-2012, 07:07
wolisz od czasu do czasu sprzątnąć pajęczynkę czy ubijać robactwo na ścianach?...... wolność pająkom! - ba! nawet żonę możesz czasem uratować, a to procentuje w porach wieczornych ;)

ps.: dobre shaolin :D

jahu4
13-08-2012, 07:19
Siatki w oknach.

Greg77
13-08-2012, 18:29
Siatki w oknach.

To chyba dobre rozwiazanie bedzie:D
Nie pisalem o zabijaniu a o odstraszaniu;)

bognik
13-08-2012, 18:36
Dobry mąż z Ciebie widzę, Twoja kobieta ma szczęście :D
Ja się również boję pająków i chyba wiem, co ona czuje ;)

W domu mam siatki w oknach, to dobre rozwiązanie. Boję się za to wychodzić na dwór wieczorem, bo pająków przy drzwiach wejściowych i na budynku jest sporo ...
Potrafią też zwisać na pajęczynie nad drzwiami, gdy się wychodzi z domu, lub do niego wchodzi.

Wpisz w wujka G hasło ultradźwiękowy odstraszacz pająków - dobre modele działają jak trzeba.
Ooo, brzmi dobrze :D

Boryszuk
13-08-2012, 20:19
Ja się również boję pająków i chyba wiem,

Bo one tak siedzą i łypią. I chichoczą!

Paablitos
13-08-2012, 20:32
ze niby straszne, ze pajak zwisa nad drzwiami?

Mialem klientke ze wschodu... i tak chodzi taka deko podnerwiona.. i to tu, to tam... cos pyta.,.. ale roztrzepana....
a w koncu mowi
"ja przepraszam bardzo, ze jestem taka troszke zdenerwowana dzisiaj... ale mielismy taka sytuacje w domu, ze maz otwiera drzwi a tu granat na sznurku wisi'

thorcik
13-08-2012, 20:36

Żony? :razz:

Paablitos
13-08-2012, 20:38
Żony? :razz:

a Twoja nie?... jeszcze mloda widac:mrgreen:

Edit:
spoko... wyrobi sie

misiekhel
13-08-2012, 20:41
;-)

thorcik
13-08-2012, 20:44
a Twoja nie?... jeszcze mloda widac:mrgreen:

Edit:
spoko... wyrobi sie

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Rita
13-08-2012, 20:45

baaaardzo smieszne ;) Tez sie boje, ale dosc panicznie, histerycznie czy gorzej. Wlasnie otwieralam przed chwila taras i jeden strasznie wielki siedzial na framudze.
Nie jestem w stanie myslec, ze sa pozyteczne, od razu zabijam. Bylabym najszczesliwsza na swiecie gdyby ich u mnie w domu i na podworku nie bylo.
Zajrzalam, zobaczywszy ten watek z wielka nadzieja, moze kupie taki odstraszacz, mialam jednak cos takiego na myszy i nie dziala, gdyby nie pies, ktory lapie myszy... fuj

Paablitos
13-08-2012, 20:48
baaaardzo smieszne ;)
Zajrzalam , zobaczywszy ten watek z wielka nadzieja , moze kupie taki odstraszacz , mialam jednak cos takiego na myszy i nie dziala , gdyby nie pies , ktory lapie myszy .....fuj

A ja myslalem, ze to raczej koty sa od lapania myszy...
Moze pomysl o innym zwierzaku na pajaki... moze kameleon..?

a jak juz nic nie pomoze na zwierzece fobie... pozostaje tylko rewolwer i chwila odwagi;) (zartowalem...zeby nie bylo:))

pawelp
13-08-2012, 20:54
baaaardzo smieszne ;) Tez sie boje , ale dosc panicznie , histerycznie czy gorzej . Wlasnie otwieralam przed chwila taras i jeden strasznie wielki siedzial na framudze .
Nie jestem w stanie myslec , ze sa pozyteczne , od razu zabijam . Bylabym najszczesliwsza na swiecie gdyby ich u mnie w domu i na podworku nie bylo .
Zajrzalam , zobaczywszy ten watek z wielka nadzieja , moze kupie taki odstraszacz , mialam jednak cos takiego na myszy i nie dziala , gdyby nie pies , ktory lapie myszy .....fuj

Moja kuzynka też tak panicznie bała się pająków, do czasu, aż jej córka w domu nie urządziła sobie hodowli różnego rodzaju ptaszników. Także przełamanie strachu bardziej polecam niż odstraszacze.

Rita
13-08-2012, 20:55
A ja myslalem, ze to raczej koty sa od lapania mysz...
Moze pomysl o innym zwierzaku na pajaki... moze kameleon..?

a jak juz nic nie pomoze na zwierzece fobie... pozostaje tylko rewolwer i chwila odwagi;) (zartowalem...zeby nie bylo:))
Spoko, znam sie na zartach :)
Moj pies lapie myszy, dlatego w domu mowimy na niego kot, a jest to doberman :)

Kameleon odpada, w zyciu, zreszta pies by szybko sie nim zajal pewnie.

Odpowiadajac tez w czesci zartem to ja np. nie chodze do lasu bo mozna wejsc w pajeczyne, niektorzy tak sie mecza w zyciu niestety. Sciany w domu musze zmywac czesto.

Ja sie nie przelamie, znajomi maja ptasznika czy cos takiego to do nich nie jezdze, a moj syn woli jak jestem w domu a nie wyprowadzam sie, wiec mi tego nie zrobi :)

Paablitos
13-08-2012, 20:57
Spoko , znam sie na zartach :)
Moj pies lapie myszy , dlatego w domu mowimy na Niego Kot , a jest to Doberman :)

Kameleon odpada , w zyciu , zreszta pies by szybko sie nim zajal pewnie .

Odpowiadajac tez w czesci zartem to ja np. nie chodze do lasu bo mozna wejsc w pajeczyne , niektorzy tak sie mecza w zyciu niestety . Sciany w domu musze zmywac czesto .

Biedactwo... nie pasujesz do naszego ekosystemu... zatem... rewolwer :mrgreen:....albo w ramach dopasowania do ekosystemu.... idz nakarmic z reki tygrysa w zoo:D

Rita
13-08-2012, 21:06
....albo w ramach dopasowania do ekosystemu.... idz nakarmic z reki tygrysa w zoo:D
nie ma sprawy, w pracy / zajmuje sie szkoleniem zwierzat / mam amstafa, na widok ktorego mozna byc zmuszonym do zmiany bielizny :D

Paablitos
13-08-2012, 21:09
nie ma sprawy , w pracy / zajmuje sie szkoleniem zwierzat / mam amstafa na widok , ktorego mozna byc zmuszonym do zmiany biezlizny :D

No i co Ci taki maly biedniusi pajaczek, ktory marzy tylko o tym by zlapac jednego cherlawego komara.... moze zrobic?

No chyba, ze lubisz zmieniac bielizne ;).

thorcik
13-08-2012, 21:17
nie ma sprawy , w pracy / zajmuje sie szkoleniem zwierzat / mam amstafa na widok , ktorego mozna byc zmuszonym do zmiany biezlizny :D

Raczej wątpię, nie gustuję w psach :razz:

Paablitos
13-08-2012, 21:19

Fakt... zgodnie z nazwiskiem, raczej gustujesz w kotach :mrgreen:

Edit:
No, ale powrocmy do pajaczkow... bardzo pozytecznych stworzen:).

Rita
13-08-2012, 21:29
To ja chcialam na ladnie napisac :)/ a tu prosze.
:lol:

To jak one takie pozyteczne to moje wszystkie moge oddac, za darmo i trzeba sobie tylko wylapac

thorcik
13-08-2012, 21:55
Fakt... zgodnie z nazwiskiem, raczej gustujesz w kotach :mrgreen:

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

kazwita
13-08-2012, 23:40
Klik, klak. Trafiliście do „srebrnych ust”. :D

Tak na marginesie, to kiedyś w mało używanej piwnicy na całej powierzchni sufitu rozpięte były pajęczyny tworzące jedną wielką sieć. Gdzieniegdzie zwieszały się z niej pozostałości po wylinkach, więc z odległości można było odnieść wrażenie, że piwnice zamieszkuje armia pająków. Córka kolegi za nic na świecie nie chciała tam wejść. :)

Po remoncie i osuszeniu pomieszczenia pająków jest mniej.

zdyboo
14-08-2012, 09:58
Pracuję w firmie, która w kontenerach harata towar z Chin. Czasem się coś ciekawego zaplącze miedzy kartony. Był zasuszony skorpion. Chłopaki na magazynie znaleźli wylinkę z pająka, niby nic, ale wylinka była wielkości dłoni. Mamy też w biurze jakieś czarne pająki, takie z błyszczącym odwłokiem. Ja ich co prawda nie widziałem, ale raz sekretarka narobiła paniki.
Siostra moja kiedyś potrzebowała paszportu, otworzyła pudełko w którym był, a tu pająk. Taki większy, pokroju Krzyżaka, otwierała potem to pudełko uzbrojona w nożyczki. ;)

Ciekaw jestem na ile to prawda, że człowiek podczas całego życia zjada ileś tam pająków, podczas snu podobno. Każdy ma takiego małego Beara Gryllsa, schowanego głęboko wewnątrz. :)

doktor
14-08-2012, 10:07
Ciekaw jestem na ile to prawda, że człowiek podczas całego życia zjada ileś tam pająków

Nie wiem ile. Ja zjadłem dwa, pieczone. Jakoś niespecjalnie mi smakowały. Nie żebym narzekał. Mało tego żarcia na pająku. Jedwabniki bardziej mi do gustu przypadły

Sendilkelm
14-08-2012, 11:12
Ciekaw jestem na ile to prawda, że człowiek podczas całego życia zjada ileś tam pająków, podczas snu podobno. Każdy ma takiego małego Beara Gryllsa, schowanego głęboko wewnątrz. :)

Nie wiem na ile jest prawdą, że zjadamy. Prawdą jest to, że czasami mieszkają u nas w uszach :D
http://www.kciuk.pl/Pajak-mieszkal-5-dni-w-uchu-Chinki-a103230

WONTZKI
14-08-2012, 13:58
Nie wiem na ile jest prawdą, że zjadamy. Prawdą jest to, że czasami mieszkają u nas w uszach :D
http://www.kciuk.pl/Pajak-mieszkal-5-dni-w-uchu-Chinki-a103230

No, no...widzę, że wiecie jak poprawić samopoczucie naszym szanownym koleżankom, które panicznie boją się pająków :D

Ja też z konieczności zostałem killerem. Moja kobita strasznie się boi pajączków. Jak słyszę, że krzyczy z kibla to wiem, że czas szukać jakiejś broni i ruszać do akcji.

bognik
14-08-2012, 14:08
No, no...widzę, że wiecie jak poprawić samopoczucie naszym szanownym koleżankom, które panicznie boją się pająków :D

Chyba muszę zamknąć temat :twisted:
Rita, co o tym myślisz? :mrgreen:

Rita
14-08-2012, 14:22
Ja poczyatlam wczesniej i ucieklam stad Zeby bylo tego malo chcialam w domu pozamiatac, bo piachu pies naniosl ilosci straszne, wzielam szczotke i co widze, pod nia pajak taki wielki, ze malo nie zeszlam ze strachu, na szczescie pies sie nim szybko zajal.

Wiecie co, to sie dobrze posmiac, ale zyc z tym strasznie ciezko.
Jest roznica pomiedzy tym, ze sie np. brzydze dotkanc zabe, nie dotykam bo ucieka, a pajaki sa i nie uciekaja, wisza i czekaja na to az umre ze strachu chyba.
Czeka mnie jeszcze wyjscie na taras, bo wczoraj jeden wisial na drzwiach, wiec musze wyjsc na zew, bo jak otworze od srodka to znowu zechce wejsc.
Wielkolud tez straszny, moze zrobie mu zdjecie, tylko tele podepne raczej, bo 50tka to za blisko chyba. Ja sobie zartuje, ale kurde to smiech ze strachu

edit
nie robimy odstępów przed przecinkami i kropkami :)
FHR

dzieki za uwage, robie to nalogowo. Postaram sie poprawic.
W sensie pisowni, nie zeby na wadze hihihi

Zrobilam kilka portrecikow, moze jakos uda mi sie tu pokazac moje bestie.

bognik
14-08-2012, 14:39
Mojego wujka olbrzymi pająk pogryzł(!) w łóżku.
Może komuś uciekł taki olbrzym, bo chyba nie był to zwykły, domowy pająk.

Od tego czasu jeszcze bardziej się boję ;/

Rita
14-08-2012, 14:47
bogonik nie strasz wujkiem i tym pajakiem :wink:

Oto moj obrzydliwiec, wzielam go w pomidorach, ktore z duma uprawiam po raz pierwszy w zyciu i nie moge zrywac, bo pelno tam pajakow. Okupacja normalnie!!!

http://i560.photobucket.com/albums/ss50/pablogotti/pajak/_DSC0020-3-1.jpg

bognik
14-08-2012, 14:49
Okropny!

;)

Rita
14-08-2012, 14:52
gorzej, ohyda blee
to co zamykasz? bo strach tu zajrzec, jakis pajak moze wyskoczyc zza literek

bognik
14-08-2012, 14:57
Dam im jeszcze jedną szansę. Jeżeli dalej będą nas ''nękać'', to zamknę :twisted:
Albo przeczyszczę :D

Rita
14-08-2012, 14:59
moze ich pozwiemy o znecanie sie nad niewiastami?

bognik
14-08-2012, 15:03
:mrgreen:

swider
14-08-2012, 15:09
Bogdan, czemu nie mówiłaś wcześniej, jak jeszcze miałem w domu hodowlę, zostawiłbym kilka specjalnie na terapię dla Ciebie. :mrgreen:
A tak serio -- dziewczyny skoro to naprawdę paraliżujący strach czyli arachnofobia, czemu nie zafundujecie sobie terapii? To się leczy i to dość skutecznie -- pomóżcie sobie i innym. :)

bognik
14-08-2012, 15:12
Bogdan, czemu nie mówiłaś wcześniej, jak jeszcze miałem w domu hodowlę, zostawiłbym kilka specjalnie na terapię dla Ciebie. :mrgreen:

Bo coś mi się obiło o uszy, że miałeś te paskudy :twisted: Nie chciałam Cię prowokować :D

A tak serio -- dziewczyny skoro to naprawdę paraliżujący strach czyli arachnofobia, czemu nie zafundujecie sobie terapii? To się leczy i to dość skutecznie -- pomóżcie sobie i innym. :)
Bo chyba AŻ tak źle ze mną nie jest ;> I gdy o tym nie myślę, to jakoś udaje mi się przeżyć :D

thorcik
14-08-2012, 15:50
bogonik nie strasz wujkiem i tym pajakiem :wink:

Oto moj obrzydliwiec , wzielam go w pomidorach , ktore z duma uprawiam po raz pierwszy w zyciu i nie moge zrywac , bo pelno tam pajakow . Okupacja normalnie !!!!

http://i560.photobucket.com/albums/ss50/pablogotti/pajak/_DSC0020-3-1.jpg

Sama wrzuca zdjęcia a potem marudzi, że ohydne i w ogóle.

Kobiety :razz:

Rita
14-08-2012, 16:06
No jak sie czlowiek tak dobrze napatrzy to moze pomoze :):)

Szkoda, ze deszcz pada i boje sie wyjsc z aparatem na dluzej, bo jest tego wiecej i okazy wieksze.
Nie wiem jak jest z moim strachem ale nawet za milion nie dotknelabym tego pajaka.
A lubie pieniadze :)

doktor
14-08-2012, 16:31
A lubie pieniadze

Wydawało mi się, że chodzi o pomidory...

Greg77
14-08-2012, 18:16
Eeee a ktos wie co pajory robia zima? Zima jest ich chyba mnie co? Zaznaczam, ze zima u mnie to taka wasza jesie z temperatura od -1C do 15C;)

zdyboo
14-08-2012, 18:20
Siem howajom, te uone, pajonki.
Zgadnij Grzesiu gdzie? Tam gdzie jest cieplej, czyli na przykład w domu człowieków.

FHR
Szukają cieplejszych miejsc, przeważnie wchodzą do łóżek. Trzeba pamiętać wtedy o częstej zmianie powłoczek, bo lubią tam składać jaja.

thorcik
Szukają cieplejszych miejsc, przeważnie wchodzą do łóżek. Trzeba pamiętać wtedy o częstej zmianie powłoczek, bo lubią tam składać jaja.

No i pozamiatane :twisted::mrgreen:

Boryszuk
14-08-2012, 18:31
No i pozamiatane :twisted::mrgreen:

Zadna z kolezanek juz nie pojdze spac sama. Dobrze, bardzo dobrze <zaciera rece> :mrgreen:

bognik
14-08-2012, 18:32
Tomku, czy to żart?!

FHR
14-08-2012, 18:36
Tomku, czy to żart?!

Niestety nie, to prawda. Udowodniły to nawet jakieś tam amerykańskie badania. Wykazały zwiększone ilości koloni pająków w łóżkach w okresie zimowym. Utrzymywana przez ciało człowieka temperatura sprzyja ich procesowi rozrodczemu i przetrwaniu. Nie pozwoliłbym sobie na żarty w tak poważnej i stresującej dla Was sprawie.

bognik
14-08-2012, 18:39
No to ''pięknie'' :(

zdyboo
14-08-2012, 18:40
Z tym, że w normalnie ogrzewanym domu/mieszkaniu pająki szybciej znajdą sobie jakąś kryjówkę koło grzejnika niż w pościeli.

ekonet
14-08-2012, 18:44
pozostaje tylko rewolwer i chwila odwagi;)
Podziwiam. Ja świetnie strzelam, ale do pająka to tylko śrutem chyba się trafi. ;)

Paablitos
14-08-2012, 18:47
Podziwiam. Ja świetnie strzelam, ale do pająka to tylko śrutem chyba się trafi. ;)

...a kto mowi o strzelaniu do biednych malych pajaczkow? ;) No wiesz co?

FHR
14-08-2012, 18:47
Z tym, że w normalnie ogrzewanym domu/mieszkaniu pająki szybciej znajdą sobie jakąś kryjówkę koło grzejnika niż w pościeli.

Jesteś w dużym błędzie. Z grzejnikami bywa różnie, natomiast ciało człowieka zapewnia stale odpowiednią temperaturę. Pościel to ulubione miejsce przebywania pająków w zimę. Stąd też znane, ludowe powiedzenie "W pościeli spichlerz pajęczej kądzieli".

zdyboo
14-08-2012, 18:51
Jesteś w dużym błędzie.

Może i jestem, ale wiem też, że mam pająki w mieszkaniu, jak każdy, a nigdy w życiu nie miałem ich w pościeli.
Zauważ, że w większości przypadków ruchome środowisko jakim jest pościel, to nie jest wymarzone środowisko do składania jaj.

swider
14-08-2012, 19:22

Niestety nie, to prawda. Udowodniły to nawet jakieś tam amerykańskie badania. Wykazały zwiększone ilości koloni pająków w łóżkach w okresie zimowym. Utrzymywana przez ciało człowieka temperatura sprzyja ich procesowi rozrodczemu i przetrwaniu. Nie pozwoliłbym sobie na żarty w tak poważnej i stresującej dla Was sprawie.

Jesteś w dużym błędzie. Z grzejnikami bywa różnie, natomiast ciało człowieka zapewnia stale odpowiednią temperaturę. Pościel to ulubione miejsce przebywania pająków w zimę. Stąd też znane, ludowe powiedzenie "W pościeli spichlerz pajęczej kądzieli".
No już przestań, przestań… bo nabrałeś nie tylko Bogdana. :D

Rita
14-08-2012, 20:03
Nabral czy nie, ziarno zasial.

bognik
14-08-2012, 20:30
Dokładnie ...

FHR
14-08-2012, 20:50
Na szczęście jest dla Was ratunek. Po opublikowaniu wyników badań amerykańskich Niemcy i Francuzi przeprowadzili swoje, w których udowodnili, że jest metoda na pozbycie się pajęczaków w łóżkach. Tym sposobem jest obecność w łóżkach przedstawiciela służb mundurowych. Jednak skuteczność metody jest uwarunkowana miejscem zatrudnienia partnera. I tak:

policja - 100%
straż pożarna - 85,6%
wojsko - 74,8%
straż graniczna - 72,3%
straż więzienna - 64,1%
straż miejska - 42,9%
straż ochrony kolei - 19,2%
BOR - 15%
ABW - 9,6%

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/07/crazy-1.gif
źródło (http://www.strazak.pl/forum/Smileys/default/crazy.gif)

Boryszuk
14-08-2012, 20:59
Wiedziałem, że w złym kierunku poszła moja kariera!

FHR
14-08-2012, 21:01

bognik
14-08-2012, 21:20
Na szczęście jest dla Was ratunek. Po opublikowaniu wyników badań amerykańskich Niemcy i Francuzi przeprowadzili swoje, w których udowodnili, że jest metoda na pozbycie się pajęczaków w łóżkach. Tym sposobem jest obecność w łóżkach przedstawiciela służb mundurowych. Jednak skuteczność metody jest uwarunkowana miejscem zatrudnienia partnera. I tak:

straż pożarna - 100%
policja - 85,6%
wojsko - 74,8%
straż graniczna - 72,3%
straż więzienna - 64,1%
straż miejska - 42,9%
straż ochrony kolei - 19,2%
BOR - 15%
ABW - 9,6%

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/07/crazy-1.gif
źródło (http://www.strazak.pl/forum/Smileys/default/crazy.gif)
Zamień pierwsze miejsce z drugim i będzie ok :mrgreen:

Boryszuk
14-08-2012, 21:22
Nie zapominajcie o frezerach. Munduru wprawdzie brak ale jakie narzędzia! ;)

bognik
14-08-2012, 21:24
A to też działa? :D Bo to ''moje'' mam przetestowane i pewne :mrgreen:

FHR
14-08-2012, 21:26
Zamień pierwsze miejsce z drugim i będzie ok :mrgreen:

Nie będzie, zapomnij :)

bognik
14-08-2012, 21:28
Nie? To spójrz :mrgreen:

Boryszuk
14-08-2012, 21:29
A to też działa? :D Bo to ''moje'' mam przetestowane i pewne :mrgreen:

:cool:

Rita
14-08-2012, 21:36
Jakos nie szlam nigdy za mundurem, razem z innymi pannami, ale widze, ze moze i blad popelnilam, kto to teraz dojdzie racji

Greg77
14-08-2012, 22:22
Dobra, kupilem wczoraj jakis spray odstraszajacy pajaki, takie co zabijaja sa w Iryskowie zabronione, bo jak wiadomo pajory pod ochrona......dziala, prawie, jedno oknoo opsikalem dookola i jest czysto, uciekaly w oczach jak szalone:D Kolejne dwa okna udalo mi sie spikac w polowie, (mowie o okolicach okna) tam pokazaly sie takie grubasy w nocy na pajeczynach, musze poprawke zrobic jutro:D
Docelowo poszukam gdzies tego cudu na ultradzwieki:D

Rita
14-08-2012, 22:23
Greg a jaki to cos ma sklad? Moze tu jest tez pod jakas nazwa.

ekonet
14-08-2012, 22:33
Niestety nie, to prawda. Udowodniły to nawet jakieś tam amerykańskie badania.
Amerykanie bodajże w latach 50 zorientowali się, gdzie bezpiecznie mieszkają karaluchy. Jak myślicie - gdzie?
No dobra, powiem, nie będę taki - w telewizorach. ;)

Greg77
14-08-2012, 22:35
Greg a jaki to cos ma sklad ? Moze tu jest tez pod jakas nazwa .

Kupilem w sklepie zielarskim, skladniki czysto naturalne a w Polsce jest cala masa srodkow na pajaki, pogoogluj to zobaczysz;)
W sklepach w ktorych byly roznego rodzaju srodki na mrowki, osy, karaluchy i inne nie bylo na pajaki nic poza "pulapka":D

GeparD
15-08-2012, 13:27
Uwielbiam pająki, jak i mój 4 letni syn. Codziennie chodząc obok sklepu z egzotyką musi wejść by pooglądać.
Już byłem bliski założenia małej hodowli, ale niestety żona nie toleruje. Nie to że się ich boi strasznie, tyle że się ich brzydzi.
A one takie piękne... :)

Rafał_Sz
15-08-2012, 13:31
Jak byłem małym chłopcem :), to się bałem pająków bo mnie nimi starsza siostra straszyła :). Postanowiłem powalczyć z tą fobią i zacząłem najpierw oswajać się z ich wyglądem, aż w końcu się przemogłem i wziąłem bydle na rękę. :) I potem tak się do ich widoku przyzwyczaiłem, że brałem je na dłoń bez żadnych emocji. Aż mnie któregoś razu jeden upierdzielił. Nie wiedziałem, że w PL są takie, które mają jad :). Skończyło się na jakiś zastrzykach na pogotowiu. Od tamtej pory pająków nie zaczepiam, podziwiam tylko z pewnej odległości. :)

konopia
15-08-2012, 20:03
Pająki,
w ogrodzie, na szopie, na płocie, na krzakach itp. pełno pajęczyn, siedzą sobie "kolesie" i patrzą, i łypią i się śmieją, i mam je w nosie.
W momencie w którym wchodzą do domu, podpisują na siebie wyrok śmierci, żona i córka panicznie się ich boją.

We wrześniu do domu zaczną schodzić się parami wyjątkowo duże, zdaje się, że to Kątniki olbrzymie (Tegenaria duellica) takie jak na tym filmiku poniżej:
http://youtu.be/SBy5SRFncVY
nie mam pojęcia czemu łażą zawsze parami, ale aż się człowiekowi słabo robi jak wchodzi do łazienki i ON tam siedzi, i łypie, i chichocze... i wiadomo, że gdzieś za rogiem czai się drugi taki :x

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/08/sphouse4-1.jpg
źródło (http://www.uksafari.com/jpeg3/sphouse4.jpg)

Muszę sobie kupić taki spray odstraszający.

Rita
15-08-2012, 20:48
o boze, ohyda.
Ja kurcze prania na taras nie wystawiam nawet do suszenia, bo sie na tym pajaki zbieraja, ide na allegro szukac czegos, bop faktycznie zaraz sie zacznie schodzenie do domu.

freefly
15-08-2012, 21:01
o boze, ohyda .
Ja kurcze prania na taras nie wystawiam nawet do suszenia , bo sie na tym pajaki zbieraja , ide na allegro szukac czegos , bop faktycznie zaraz sie zacznie schodzenie do domu .

Nie lepiej leczyć fobię i iść na terapię, niż "świrować" do końca życia.

Rita
15-08-2012, 21:07
Pewnie lepiej, ale teoretycznie wiem wszystko na temat terapii, mam znajoma terapeutke, ktora ma gorsza schize niz ja.
Poki co kupuje spryskiwacze, jest tego wybor, a czy ktos uzywal tych na ultradzwieki? Mialam takie na myszy, ale nie dzialaja, wiec te pewnie tez nie, a jak sie prysnie to chyba predzej pomoze.

freefly
15-08-2012, 21:19
Pewnie lepiej, ale teoretycznie wiem wszystko na temat terapii, mam znajoma terapeutke, ktora ma gorsza schize niz ja.

Osobiście unikam w kontaktów towarzyskich z wszelkiego rodzaju terapeutami i psychologami. Rzadko kiedy radzą sobie w własnymi problemami. Okazuje się, ze lata studiów w niczym im nie pomogły.;)
Moja córka wyleczyła się dwa lata temu z arachnofobii, dzięki panu ze sklepu zoologicznego, który hodował ptaszniki.

H1TM4N1500
15-08-2012, 21:28
...to się bałem pająków bo mnie nimi starsza siostra straszyła

A ja tam do pająków nic nie mam lecz moja siostra jakoś nie szczególnie je lubi. Ile to sprawia radochy jak chcesz pokazać siostrze ładnego pajączka ;D

Umbra
15-08-2012, 22:11
Jak się ktoś boi pająków, to niech się zainteresuje skakunami. Są dobre w przełamywaniu lodów. :)

http://www.youtube.com/watch?v=ppP03ERHbUI
http://www.youtube.com/watch?v=DsGvT2DYJMc

kazwita
15-08-2012, 22:27
Jak się ktoś boi pająków, to niech się zainteresuje skakunami. Są dobre w przełamywaniu lodów. :)

ppP03ERHbUI

DsGvT2DYJMc
(poprawiłem linki)

Ależ wdzięczne układy taneczne i te kolory...

Rita
20-08-2012, 21:58
Bognik, kupilam wlasnie na allegro spray, jak sprawdze dam znac czy naprawde dziala. U mnie jest wysyp, masakra.

bognik
20-08-2012, 22:05
U mnie też wysyp! Ostatnio taras sprzątałam. To był koszmar.

Matey3000
21-08-2012, 11:42
Najlepszy do pajakow jest olej sezamowy. ;)

Greg77
21-08-2012, 12:14
Najlepszy do pajakow jest olej sezamowy. ;)

Opowiadaj......!
Ten srodek co to go kupilem w zielarskim strasznie smierdzial, byl mega drogi i bylo go malo, pajory zniknely z dwoch okien, zostaly czesciowo na jedny, co ciekawe jest ich sporo od strony wschodnieo polodniowej, reszta domu jest czysta:D

Boryszuk
21-08-2012, 12:24
Opowiadaj......!

Potrzebujesz:
-Olej seamowy
-Pajaki
-duza patelnie...

Matey3000
21-08-2012, 12:49
Potrzebujesz:
-Olej seamowy
-Pajaki
-duza patelnie...

i masz takie cos:

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/08/5366558221_d7ba57d05f_z-1.jpg
źródło (http://farm6.staticflickr.com/5049/5366558221_d7ba57d05f_z.jpg)

Greg77
21-08-2012, 12:57
Wy to macie baniaki......:D:D:D

Rita
21-08-2012, 13:08
U mnie też wysyp! Ostatnio taras sprzątałam. To był koszmar.
Ty jedna mnie tu rozumiesz wiec Tobie jednej powiem ;) , ze ja mam elewacje cala w plamach , tylko wczoraj doszlo ze 40 plam:sad:

Matey i Boryszuk, zapraszam do mnie, mozecie sobie pozbierac i usmazyc, kupie nawet co potrzeba do smazenia, z tym, ze juz inna mete na przyrzadzanie musicie sobie zorganizowac.

Greg77
21-08-2012, 13:12
Matey i Boryszuk , zapraszam do mnie.

Z tym ostroznie....nie wiesz jak to sie moze skonczyc.......! Nie pozwol im butelki otworzyc!;):D

Rita
21-08-2012, 13:29
Nie otworza, u mnie smazenia nie bedzie, chyba, ze schabowe. Bez dodatkow!!!

thorcik
21-08-2012, 14:16
To nie patrzcie na to (http://deser.pl/deser/51,111858,12339118.html?i=0&bo=1) :razz:

shaolin
21-08-2012, 14:32
To nie patrzcie na to (http://deser.pl/deser/51,111858,12339118.html?i=0&bo=1) :razz:

Phi! Tego nie otwierajcie (http://tinyurl.com/8tk8rmn) :twisted:

Rafał_Sz
21-08-2012, 14:45
Phi! Tego nie otwierajcie (http://tinyurl.com/8tk8rmn) :twisted:Phi! :p

Te są nasze, są pokazem naszych możliwości i nie jest to nasze (ich) ostanie słowo! :)

doktor
21-08-2012, 14:48
Nie otworza, u mnie smazenia nie bedzie , chyba , ze schabowe . Bez dodatkow !!!!

Nic nie straciłaś. Żarcia na takim pająku niewiele.

Greg77
21-08-2012, 15:01
Nic nie straciłaś. Żarcia na takim pająku niewiele.

A co sie z tego je? Girki czy dupke?

doktor
21-08-2012, 15:16
Nóżki do wyssania. Ale jak zbyt mocno wypieką to i tak niewiele wylezie. Roboty kupa a żarcia co kot napłakał

Rafał_Sz
21-08-2012, 15:33
Na rozluźnienie :) (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/04/425467f8ba02681734d4d5c917ff9bb8.jpg?1333613856)

bognik
21-08-2012, 16:07
Ty jedna mnie tu rozumiesz wiec Tobie jednej powiem ;) , ze ja mam elewacje cala w plamach , tylko wczoraj doszlo ze 40 plam:sad:

Daj spokój. U mnie pod wieczór jest tragedia. Te diabelstwa wychodzą z ukrycia i sobie siedzą na elewacji ;/
I nie są to małe pająki ...

Phi! Tego nie otwierajcie (http://tinyurl.com/8tk8rmn) :twisted:

Na rozluźnienie :) (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/04/425467f8ba02681734d4d5c917ff9bb8.jpg?1333613856)
Zaraz Was wszystkich zbanuję!

Rita
21-08-2012, 16:59
Zbanuj Ich, zbanuj a jak zechca wrocic beda musieli przyjechac do Ciebie i do mnie lapac pajaki, do konca jesieni regularnie a pozniej zima spod lozek i zza biurka tak raz w tygodniu!!!
Przez to, ze ktos napisal o tym lozku to ja teraz odkurzac musze codziennie, a tak zylam sobie w blogiej nieswiadomosci, nie zebym nie wiedziala, ze sie tam czaja, zbierajka i zmawiaja, ale jakos tak nie myslalam o tym i tez ten ktos powinien miec bana i w ramach odbanowania wiadomo co trzeba zrobic.
Mysle, ze to dobry pomysl!!!

zdyboo
21-08-2012, 17:03
To byłby pierwszy raz w historii tego forum gdyby zbanowali czynnego moderatora. ;)

kzkzg
21-08-2012, 17:07
tez sie boja pająkow ale nie panikuje jak znajde w domu jakiegos. wczoraj w ramach walki z arachnofobia sprawilem sobie takiego kumpla do pokoju:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/419916_404156082978221_1846269651_n.jpg)

GeparD
21-08-2012, 17:10
Ładny :)

freefly
21-08-2012, 17:16
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CFMQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.ib.uph.edu.pl%2Fmatura%2Fp_pa jaki.pdf&ei=YKUzUObPMIKHswaM1oDwDQ&usg=AFQjCNGMwqR4ynBgtbQgrW0Xz-YznD5cjg&cad=rja

http://www.arachnologia.edu.pl/arachnopage/gatchronione.html

thorcik
21-08-2012, 17:18
Bogna, a nie możesz wyszkolić chomika na tropiciela? :twisted::evil:

doktor
21-08-2012, 17:21
Bogna, a nie możesz wyszkolić chomika na tropiciela?
... i mordercę

freefly
21-08-2012, 17:23
Kupić gekona. U znajomych gekon biega sobie luzem po domu. Żadnych owadów i pajęczaków w domu nie uświadczy się. Jaszczur wszystko łyknie.

thorcik
21-08-2012, 17:24
... i mordercę

Byleby nie wyszedł "topiciel" :razz:

Rita
21-08-2012, 17:27
Jaszczur wszystko łyknie.
A jaszczura z tym wszystkim lyknie pewnikiem moj pies. Zreszta pies poluje, myszy lapie, pajaki tez, ale nie nadaza, poza tym najedzony jednak jest :wink:. W koncu na karme pajakowa dobermana nie dam.

Rita
27-08-2012, 14:12
Zainteresowanym donosze, ze spray z allegro z napisem Bross nie dziala. Pajaki sa jak byly, inne spraye maja ten sam sklad, wiec pewnie taka sama lipa, trzeba dalej z laczkiem chodzic dookola domu niestety.

shaolin
27-08-2012, 14:14
trzeba dalej z laczkiem chodzic dookola domu niestety .

To juz wiemy czemu w PL ciagle pada deszcz... :twisted:

zdyboo
27-08-2012, 14:36
Ja chciałbym napisać, że odkurzacz też nie działa. Wszystkie wessane pająki wyszły. Nie obyło się jednakże bez miłych akcentów, wszystkie podziękowały za przejażdżkę kolejką górską i od razu zapisały się na następny raz.

thorcik
27-08-2012, 14:37
Ja chciałbym napisać, że odkurzacz też nie działa. Wszystkie wessane pająki wyszły. Nie obyło się jednakże bez miłych akcentów, wszystkie podziękowały za przejażdżkę kolejką górską i od razu zapisały się na następny raz.

Sprawdź, czy rura nie jest obrzygana :razz:

Kasandra
27-08-2012, 14:56
A jaszczur nie musi mieć ciepło?chyba, że w domu tropiki panują

Rafał_Sz
27-08-2012, 15:44
Sprawdź, czy rura nie jest obrzygana :razz:Haftują dopiero za trzecim razem. ;)

bognik
27-08-2012, 16:38
Ja dzisiaj myłam szyby i ramy okienne. Rita, wyobraź sobie ile tam było pająków ... Całe szczęście miałam odkurzacz ;)

Rita
27-08-2012, 17:02
Wyobrazam sobie, a jak :)
Ja za to w nocy odkurzalam lazienke przy sypialni, bo siedzial jeden taki i pewnie sie nasmiewal ze mnie znad lustra, odkurzacz wynioslam przezornie na taras.

ps. dobrze sie tu samemu z siebie i ze swojej schizy posmiac, jakos tak lzej sie robi :)

bognik
27-08-2012, 17:06
ps. dobrze sie tu samemu z siebie i ze swojej schizy posmiac, jakos tak lzej sie robi :)
:D

ASAHI
27-08-2012, 23:23
Pająki są pożyteczne, nie wolno im robić krzywdy. Można delikatnie wynieść na zewnątrz.

bognik
27-08-2012, 23:27
Już ja widziałam jak je ''wynosiłeś'' (po moim krzyku :mrgreen:), cwaniaku :D

ekonet
27-08-2012, 23:32
Pająki są pożyteczne, nie wolno im robić krzywdy. Można delikatnie wynieść na zewnątrz.
Anemików to pająki wynoszą. :mrgreen:

ASAHI
27-08-2012, 23:34
Już ja widziałam jak je ''wynosiłeś'' (po moim krzyku :mrgreen:), cwaniaku :D
Był wyniesiony?? Był. I już :D

Anemików to pająki wynoszą. :mrgreen:

A ja głupi myślałem że wysysają..

bognik
27-08-2012, 23:37
Był wyniesiony?? Był. I już :D

Tak, ale dodaj, że martwy :D

ASAHI
27-08-2012, 23:38
Jakieś nieistotne szczegóły wyciągasz na światło dzienne..
Jako pająk był i tyle, co do oznak życia to nie patrzyłem.

bognik
27-08-2012, 23:47
Żył! Ruszał tymi swoimi, no, jak im tam ... mackami! :D

PS W sumie to nie był jeden pająk, tylko było ich kilka :D

wer
28-08-2012, 03:11
Spokojnie, pająki są kanibalami, po pewnym czasie zostanie tylko jeden, ale bardzo duży.

Rafał_Sz
28-08-2012, 07:18
I to właśnie ten ostatni przychodzi w nocy do łóżka.

;)

coach_lodz
28-08-2012, 08:32
żeby nie demaskować planu napiszę małymi literkami... widzę, że koledzy chcą aby koleżanki ich zaprosiły do łóżka w celu pilnowania przed pająkami... sprytnie :mrgreen:

shaolin
28-08-2012, 08:33
żeby nie demaskować planu napiszę małymi literkami... widzę, że koledzy chcą aby koleżanki ich zaprosiły do łóżka w celu pilnowania przed pająkami... sprytnie :mrgreen:

I co wtedy taki biedny Spiderman ma zrobic? :twisted:

Rafał_Sz
28-08-2012, 08:41
I co wtedy taki biedny Spiderman ma zrobic? :twisted:
Zamienić się w speed-mana. :)

darko
28-08-2012, 09:03
Jako pająk był i tyle, co do oznak życia to nie patrzyłem.

Robiłeś sztuczne oddychanie :-P

ASAHI
28-08-2012, 10:31
Nie.. :D

No może bym się pokusił jak by to była jakaś ładna pajęczyca :D

kazwita
28-08-2012, 14:33
Eh, taka to omota każdego faceta. Trzeba tylko uważać, bo niektóre z nich zaraz po bara-bara zapraszają swojego partnera na kolację… jako danie główne. :)

darko
28-08-2012, 14:34
Chyba kleszczyca ;)

ASAHI
28-08-2012, 14:57
Ta była wcześniej :D :D

kzkzg
28-08-2012, 16:06
zrobilem sobie takie oto zdjecie z pajaczkiem :D

źródło (https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/309147_405652972828532_11398307_n.jpg)

Rafał_Sz
28-08-2012, 21:41
Pisałem już, że pająkom nie wolno robić kuku? ;)

shaolin
29-08-2012, 15:35
źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/08/93379d4646add04e460f32df3401f37d.png?1345815031)

Z pozdrowieniami dla dziewczyn :twisted:

thorcik
29-08-2012, 16:59
:mrgreen::twisted:

Rita
29-08-2012, 17:05
Z pozdrowieniami dla dziewczyn :twisted:
Baaaardzo smieszne, no baaaaardzo:-x;-)

Pajak na zdjeciu wyzej obrzydliwy wybitnie, moje to chociaz takie jakies z zielonym sa, jakby z urody chociaz nie taka ohyda ;-)

Greg77
29-08-2012, 19:16
Rita te kolorowe sa jadowite;):P

Paablitos
29-08-2012, 19:46
Jezusicku... a Wy dalej meczycie te biedne male pajaczki?;)

Jedna rada: Jak nie mozesz sobie poradzic z wrogiem, zaprzyjaznij sie z nim:).

Greg77
29-08-2012, 21:38

Powiedz to mojej zonie:D

Rita
29-08-2012, 21:50
Madrego to i dobrze posluchac :D;-)

Greg to uwazaj na kolorowe bo zjedza Ci Zone :):)
Pozdrow Ja ode mnie, jest kolezanka w niedoli przeciez :)

Greg77
30-08-2012, 13:55
No i zbita blada, wczoraj mialem raport z samej gory, pajaki wrocily jak srodek wywietrzal........kurde, coz chyba bede kazal sie jej przyzwyczaic:D

Mamrot
02-09-2012, 11:39
źródło (http://www.daily.art.pl/img/2011-07-21_1311202560.gif)

shaolin
02-09-2012, 15:56
Moze on Was obroni... :twisted:

źródło (http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/09/1b8ea7fdaf825f47fa61a2312f0c757e.gif?1346534530)

doktor
02-09-2012, 17:06
No nie wiem....

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/09/spiderscaredjpgw300h221-3.jpg
źródło (http://movinginwithdad.files.wordpress.com/2011/09/spiderscared.jpg?w=300&h=221)

nowart
04-09-2012, 23:02
Dobra , spytam naprawdę poważnie. Kilkoro z Was wspomniało o odstraszaczach ultradźwiękowych na szkodniki (myszy, karaluchy, prusaki i inne badziewie). Czy to naprawdę działa?

matomi
08-09-2012, 23:16
Można też tak ;)

bRV4d9LCawU

Greg77
25-09-2012, 19:50
Wracam do tematu......srodki psikane dzialaja na chwile, wiec postanowilem zakupic takie cuda http://brighterimage.ie/Crawling-insects/View-all-products.html a konkretnie ten trojpak na trzy pomieszczenia i urzadzenie na caly dom, ultradzwieki podobno dzialaja, ktos ma doswiadczenie?
Dzis wyganialem jednego brzydala zonie z buta:D:D:D

Greg77
26-09-2012, 14:26
Dobra podziele sie opinia osoby ktora uzywa tego cuda na ultradzwieki, problemem byly myszy nie pajaki, ale dziala to podobno tak, ze mysz kreci sie w okolicy dzwi i za chiny nie wejdzie....ciekawe;)

shaolin
26-09-2012, 14:53
Nie chce Cie martwic, ale pajak nie wchodzi drzwiami :twisted:

Rita
26-09-2012, 15:04
Mialam to na myszy ultradzwiekowe. Nie dziala. Teraz nie mam myszy, bo pies polujacy. Ze dwa razy zwolki lezaly w kuchni na podlodze jak wrocilam do domu.
Nie chce nikogo straszyc, ale sezon na myszy wlasnie sie zaczyna, w kazdym razie na wsi.
Pajaki sa przestraszne w tej chwili, jedne takie male czarne obrzydliwe bardzo i inne takie jakby bezowe, duze, jeden taki zaatakowal mnie w garazu kilka dni temu.
Mialam prawie zawal serca.

dzisiaj moj pies uplowal kreta!!!

shaolin
26-09-2012, 15:10
jeden taki zaatakowal mnie w garazu kilka dni temu .
Mialam prawie zawal serca .

Tak w bialy dzien? Krzyczal, zebys oddala pieniadze? :twisted: Bandyta jeden!

Jakis slaby pies jak na wszystko poluje, moze daj mu jesc ;)

Rita
26-09-2012, 18:31
Moze i jutro nakarmie psa, poki co dzisiaj polowal na muchy :) wiec sie najadl. Kreta nie zjadl, widac nie dobry w smaku.

Pajak nie krzyczal , pajak szedl prosto na mnie i to przysiegam nie bylo z jego strony przyjacielskie najscie.
Zreszta ja przyjmuje gosci jesli ich zapraszam, inaczej nic z tego, a jak sie mieszka i czynszu nie placi pozostaje dostac z laczka, nie ma wyjscia.

shaolin
27-09-2012, 02:59
Pajak placi czynsz zjadajac wszystko inne pelzajaco-latajace czego bys nie chciala miec w domu (niekoniecznie sa to krety :D)...

WannaBeFoto
27-09-2012, 12:07
U mnie pojawiły się w tym roku w mieszkaniu pająki w zmasowanej ilości :P Wcześniej ich nie było, więc było to dla mnie dziwne. Okazało się, że to przez to, że tuja przed domem dorosła już do wysokości mojego okna. Jako, że jest to okno które najczęściej otwierałem, to wchodziły po pajęczynie do domu w ten sposób :/ Teraz regularnie sprawdzam, czy nie ma tam pajęczyny, ale i tak wchodzą.

Grzybu
27-09-2012, 17:17
A czy taki zwykły Raid na owady biegajace nie wystarczy?
Właśnie kupiłem do przetestowania, ale jakoś nie było okazji. Tzn była ale klapek był szybszy

Rafał_Sz
27-09-2012, 18:00
Tak tylko dla przypomnienia. Pająków NIE wolno zabijać.

Boryszuk
27-09-2012, 18:14
...bo będzie padał deszcz. :-P

Rafał_Sz
27-09-2012, 19:00
Na przykład. :)

kazwita
27-09-2012, 19:11
Tak tylko dla przypomnienia. Pająków NIE wolno zabijać.

No jasne! Rozgnieciony pająk nie jest już taki smaczny. Przecież znacznie fajniej się je połyka na żywca, wtedy tak miło drapią w gardle. :mrgreen:

Grzybu
27-09-2012, 21:28
Chociaż nie przepadam za tymi stworzeniami, to za każdym razem jest mi trochę przykro tak pacnąć pająka. Niestety żona bardzo się ich boi :(

SADPUNK44
28-09-2012, 01:07
Kiedyś bardzo lubiłem jeść porzeczki prosto z krzaka, pakując całe grono do gęby...Kiedyś...Dopóki nie poczułem merdania kilku par nóg w ustach...Teraz jem porzeczki po jednej kulce, oglądając ją dookoła...A właściwie, to nie lubię już porzeczek...

matomi
28-09-2012, 08:58
He he, dobre. Chociaż w sumie lepszy taki pajęczak z wiejskiego krzaczka niż wyrośnięta na chemii porzeczka, którą omijają wszelkie stworzenia ;)

A co do pająków, to naprawdę nie wiem jak można je tak brutalnie traktować. Ja zawsze je dokarmiam. Jak tylko jakiś się osiedli w pobliżu, to zawsze staram się mu podrzucić jakąś muszkę, albo coś większego jak sie uda złapać. I tak pasę go przez cały sezon, potrafi nieźle urosnąć :)

thorcik
28-09-2012, 09:45
Psy i koty też podrzucasz? :razz:

kzkzg
28-09-2012, 10:44
Ja swojemu wczoraj rzucilem myszke to nie mogl sobie biedak z nią poradzić :( Uciekl z nory, przykleil sie do scianki terra i siedzial wystraszony :( A mysz nic sobie z niego nie robila, wlazila na niego, pare razy zrzucila go. Zabralem te mysz bo jeszcze by mi pajak na zawał zszedl.

matomi
28-09-2012, 12:53
Psy i koty też podrzucasz? :razz:

Wykluczone, najlepsze kąski zostawiam dla siebie :-P

SADPUNK44
28-09-2012, 14:47
Chociaż nie przepadam za tymi stworzeniami, to za każdym razem jest mi trochę przykro tak pacnąć pająka. Niestety żona bardzo się ich boi :(

Ja też pamiętam każdego pająka, którego pacnąłem, podobnie jak większość mam żonę, a dodatkowo dwie córki, które tak drą papy jak zobaczą coś czarnego ruchliwego, że dla świętego spokoju pacam je laczkiem...:(
Z zimną krwią zabijam tylko muchy i komary:twisted:

Rafał_Sz
28-09-2012, 15:02
A próbował ktoś pacnąć laczkiem żonę jak się drze? ;)

SADPUNK44
28-09-2012, 15:07

I jeszcze dwie córki?:D

Rafał_Sz
28-09-2012, 15:24
I jeszcze dwie córki?:DPrzy odrobinie wprawy powinno się udać. :) Tylko, że jak się nie uda... :)

thorcik
28-09-2012, 17:02
mam żonę, a dodatkowo dwie córki, które tak drą papy jak zobaczą coś czarnego ruchliwego, że dla świętego spokoju pacam je laczkiem...:(

Przecież napisał, że jak się drą to paca je laczkiem :twisted::mrgreen:

Rafał_Sz
28-09-2012, 17:10
No w sumie...
;)

Boryszuk
28-09-2012, 18:26
Przy odrobinie wprawy powinno się udać. :) Tylko, że jak się nie uda... :)

Jak saper, może pomylić się tylko raz... ;)

kazwita
28-09-2012, 19:22
Długo szukałem tego zdjęcia. Pochodzi ono jeszcze z epoki analogowej. Wyobraźcie sobie, że musicie czołgać się w ciasnej przestrzeni poddasza, aby zlokalizować przeciek w dachu. Każdy ruch wzbija tumany drażniącego kurzu, który zbierał się na posadzce przez dziesiątki lat. Wasze twarze i ręce oblepiają wiekowe pajęczyny...

Zresztą po co to sobie wyobrażać, skoro można scenerię zobaczyć. :D

źródło (http://imageshack.us/a/img507/4255/poddasze.jpg)

SADPUNK44
28-09-2012, 19:50
Przecież napisał, że jak się drą to paca je laczkiem :twisted::mrgreen:

Faktycznie, można rozumieć mój wpis dwojako...:D

Rita
28-09-2012, 19:50
nie widze zwiazku z tematem!!!

matomi
28-09-2012, 21:10
Długo szukałem tego zdjęcia. Pochodzi ono jeszcze z epoki analogowej. Wyobraźcie sobie, że musicie czołgać się w ciasnej przestrzeni poddasza, aby zlokalizować przeciek w dachu. Każdy ruch wzbija tumany drażniącego kurzu, który zbierał się na posadzce przez dziesiątki lat. Wasze twarze i ręce oblepiają wiekowe pajęczyny...

Zresztą po co to sobie wyobrażać, skoro można scenerię zobaczyć. :D

źródło (http://imageshack.us/a/img507/4255/poddasze.jpg)

O, to jak idę do piwnicy sprawdzić czy kabel od internetu jest cały, to mniej więcej w takie miejsca trzeba ręce włożyć :)

Greg77
28-09-2012, 21:27
Ja wczoraj wyczyscilem przestrzen pomiedzy skrzynka z bezpiecznikami a sufitem.....bylo podobnie tylko wersja mini:D

SADPUNK44
28-09-2012, 23:11
Ja wczoraj wyczyscilem przestrzen pomiedzy skrzynka z bezpiecznikami a sufitem.....bylo podobnie tylko wersja mini:D

Pajęczyny same w sobie, nie są takie złe, tylko świadomość, że razem z nimi może się zaplątać twórca owych...

Rafał_Sz
29-09-2012, 06:50
Trafił w oczy?

;)

thorcik
29-09-2012, 09:42

Odstaw czeski alkohol :twisted:

Rita
29-09-2012, 20:16
nie odstawie, dobrze kopie!
a jakie wizje tworcze, mowie Ci

Rafał_Sz
29-09-2012, 20:38
To do mnie czy do Thorcika? Bo tu i tu pasuje. ;)

thorcik
30-09-2012, 15:52

shaolin
30-09-2012, 16:17
nie odstawie , dobrze kopie !
a jakie wizje tworcze

Wizja tworcza to jedyna jaka Ci zostanie po czeskim alko :twisted:

Mcarto
30-09-2012, 16:29
Slyszalem, ze olejek cytrynowy skutecznie odstrasza te paskudztwa - wystarczy spryskac wejscia ktorymi sie dostaja do domu i powinno wystarczyc.
Mialem problem na poprzednim domu bo przychodzily do niego wyjatkowo duze i paskudne pajaki. Teraz tez mam ale te sa male.

Wysyłane z mojego LT15i za pomocą Tapatalk 2

Rita
30-09-2012, 22:02
Moze byc do kazdego!!! Nie jestem chytra:)

A wizje fakt, tylko to pozostaje, bo z tworczoscia dzisiaj byla lipa calkiem!
Napstrykalam sie i kicha!