Zobacz pełną wersję : Tablet z wi fi i gps
Witam serdecznie czy ktoś może mi polecić urządzenie takie jak w temacie. Interesuje mnie dostęp do internetu oraz klasyczna nawigacja do samochodu.
Podaj trochę więcej szczegółów. Jaki rozmiar, czy ma znaczenie system operacyjny, cena? GPS na potrzeby nawigacji samochodowej , rowerowej, pieszej (online, offline?)?
Wysłane z urządzenia mobilnego.
Najlepszym rozwiązaniem będzie 7" Samsung. Jam mam P1000 i uważam, że do celów jak wyżej wymieniłeś jest doskonały. Jest na tyle duży, że spokojnie można na nim net przeglądać, a na tyle mały, że wieszając go na szybie nie zasłania widoku na drogę i jest stosunkowo lekki. Zaletą jest też to, że ma moduł GSM, więc masz dostęp do netu gdzie chcesz i od biedy masz telefon.
Mam też 10" Asusa transfomera i wg mnie jest mniej poręczny. Chociaż matryca IPS bardziej mi podchodzi niż amoledy z ich cukierkowymi kolorami.
Polecam 7" samsunga. Teraz chyba są nowsze wersje z szybszymi dwurdzeniowymi prockami.
A może samsung Note??? :)
Rozmiar taki aby można stosować w samochodzie osobowym jako klasyczną nawigację może być ciut ;-) większa od klasycznej. System operacyjny tu nie mam żadnego pojęcia. Nie gram nie bawie się z instalowanie programów ot muszę być na bieżąco z forum nikoniarze. Cena chyba do 800 zł chyba że ta podana przeze mnie to śmiech na sali. GPS tylko na potrzeby nawigacji samochodowej najlepiej offline.
800 zł powinno starczyć na P1000 lub P1010 lub jakiś sensowny tablet innego producenta jeżeli na GSM Ci nie zależy.
Jasne. Na swoim wczoraj załadowałem AM beta 2. Zainstalowałem i działa bardzo przyzwoicie.
PS
wyskoczyłem z tym P1000, bo przekręciłem GPS z GSM :)
eristoff
11-08-2012, 10:43
a ja szukam też coś 7" tylko może być bez GPSa ale z wbudowanym 3G pod AERO2 , bo na donglu to lipa
Teraz już mam mózgownice rozjaśnioną. A może zapytam bo mam (nie wiem czy płakać czy się śmiać) tel Nokia E72 i przeglądanie na nim internetu to jak granie na kasetowych grach a Atari czyli koszmar z masakrą w jednym. Czy na tablecie np tym P1010 wiesza się net czy to jakoś tak płynnie idzie?
Działa normalnie. Nawet filmy w HD ciągnie bez problemu.
Jak nie zależy Ci na GMS to w tej cenie kupisz tablet z jeszcze mocniejszym prockiem.
Tylko zwracaj uwagę na wagę bo jeżeli od czasu do czasu ma to wisieć na szybie samochodu to ma do dość istotne znaczenie :)
Muszę się wybrać do sklepu i sobie obejżeć jak to sie ma. GSM czyli że z tego można dzwonić? Nie to mi jest nie potrzebne
Taki tablet działa jak zwyczajny telefon. Możesz dzwonić, możesz pisać smsy itp. Mając wpakowaną kartę GSM masz dostęp do netu o ile masz jakiś sensowny pakiet wykupiony. Dodatkową zaletą jest to że to jedno urządzenie załatwia wiele innych. Zamiast brać laptop, nawigację, telefon, wszystko to masz w jednym :)
Czyli mogę sobie zaplikować np takie coś ZESTAW STARTOWY PLAY ON-LINE 1GB za 19 zł? Czy jest coś lepszego nadmieniam że net ma tu priorytem potem nawigacja a dopiero długo długo za nimi zimne piwo.
rychu_cmg
11-08-2012, 11:23
Czyli mogę sobie zaplikować np takie coś ZESTAW STARTOWY PLAY ON-LINE 1GB za 19 zł? Czy jest coś lepszego nadmieniam że net ma tu priorytem potem nawigacja a dopiero długo długo za nimi zimne piwo.
Ten zestaw startowy Play to nic innego jak zwykła karta SIM.
RobertMiernik
11-08-2012, 11:24
pil skup się na tych literkach, bo z GSM zrobiłeś GPS a teraz nawet GMS ;>
pil skup się na tych literkach, bo z GSM zrobiłeś GPS a teraz nawet GMS ;>
Szczegół, wszystko i tak na G wiec luz :)
fotograf58
11-08-2012, 13:07
obyś tego luzu nie poczuł gatkach, a tak serią to jest to doskonale rozwiązanie 3 w 1 :)