Zobacz pełną wersję : Urlop z dzieckiem Dziwnówek czy Pobierowo
Witam,
Wybieramy się z żonką i 15-miesięcznym brzdącem na urlop do Dziwnówka, lub Pobierowa. Znaleźliśmy atrakcyjne oferty. Niestety, nie wiemy jak wypadają w tym momencie same miejscowości - która atrakcyjniejsza. Gdzie mniej komarów (pyta żonka :-) )
Może ktoś był i coś poleci?
Z góry wdzięczny
Pixeel
Trudno jednoznacznie powiedzieć.
Dziwnówek wydaje się mniejszy i mniej atrakcji - tak ogólnie. Za to jest kryty basen z dostępem dla osób z "zewnątrz" - w przypadku złej pogody (ośrodek JANTAR).
Komary jak są - to wszędzie podobnie ;-)
Pobierowo - większe, więcej miejsc do puszczenia kasy.
A jak masz auto - bo pewnie PKSem nie przyjedziesz. To masz atrakcje w Trzęsaczu (kościół, a właściwie jego resztki), Niechorze - latarnia, a odległości między tymi miejscowościami to 5-25km więc żadne.
A atrakcją nad polskim morzem - jest ... morze ;-)
Proponuję Łukęcin. Spokój, cisza, niewiele miejsc na wyciąganie kasy przez dzieciaka. Obok - 4 km- masz Pobierowo, dalej tak jak koledzy pisali, pełno atrakcji w pobliżu a i ceny bardziej przyjazne.
Również polecam Łukęcin. Ośrodki wypoczynkowe znajdują się w lesie (komary mnie nie zjadły ;)). Jest tam ładna, asfaltowa droga, po której rzadko coś jeździ więc można w cieniu spacerować. Do samego morza jest parę metrów. Gdy byłam, to plaża była czysta i mało zaludniona. Gdy znudzi się Wam ten spokój, możecie pojechać 4 km dalej do zaludnionego Pobierowa, wyszaleć się i wrócić do spokojnego Łukęcina :D
Rafał_Sz
15-08-2012, 09:24
I gdzie urlopik? ;)
A ja proponuję Wisełkę - 20 km od Pobierowa, 3 od Międzyzdrojów, bez tłoku, fajne plaże (no i klify)
Dla mnie Pobierowo to jakieś nieporozumienie, to nie miejsce gdzie da się wypocząć, chmary ludzi , straganów, non stop hałas, nie wiem jak ludzie jeszcze chcą za to płacić (to samo w Międzyzdrojach)