Zobacz pełną wersję : Zakładanie konta bankowego- pytania
Witam, własnie skonczyłem technikum, obecnie jestem osobą niepracującą.
Chciałbym założyć konto bankowe. Myślałem o MultiBanku.
Jak wygląda proces założenia konta? Jakie papiery muszą być?
Czy jako osoba nie pracujaca i nie zarejestrowana na bezrobociu mogę zrobić konto ?
Czy opłata w tymże banku rzeczywiscie wynosi 1 zł miesiecznie i nie mam wymaganych minimalnych obrotów w ciagu miesiaca ?
RobertMiernik
03-08-2012, 14:21
Czy przypadkiem nie jest to powszechnie dostępna wiedza znajdująca się na stronie banku oraz ich infolinii?
adriansocho
03-08-2012, 14:22
Do założenia konta w mBanku potrzebny jest tylko dowód osobisty (albo dwa dokumenty tożsamości, już nie pamiętam), konto się zakłada szybko i jest tańsze niż multibankowe, zresztą podobno multibank będzie likwidowany w najbliższym czasie.... pracowanie i niepracowanie raczej nie ma nic wspólnego z założeniem konta.
Konto w mBanku w praktyce jest rzeczywiscie darmowe ?
Przy składaniu wniosku i podpisywaniu umowy Elektronicznie – ,,otworzysz eKONTO bez konieczności podpisywania umowy w formie papierowej. Na wniosku poprosimy Cię o podanie Twojego numeru rachunku w dotychczasowym banku. Konto aktywujemy, jeśli wykonasz przelew ze wskazanego rachunku, a zadeklarowane dane będą poprawne.''
Mogę to zrobić z konta np. znajomego ? I jaka to będzie kwota? Chodzi o dowolną wpłatę ?
jackrabbit
03-08-2012, 14:30
Konto w mBanku w praktyce jest rzeczywiscie darmowe ?
niby jest ale ja zostawilem otwarte konto na ktorym mialem 200zl i po paru latach przyszlo ze mam -5zl i jesli sie z tym nie zgadzam to mam odpisac w ciagu 7 dni.. wiec chyba nie do konca darmowe :)
niby jest ale ja zostawilem otwarte konto na ktorym mialem 200zl i po paru latach przyszlo ze mam -5zl i jesli sie z tym nie zgadzam to mam odpisac w ciagu 7 dni.. wiec chyba nie do konca darmowe :)
Bo jest darmowy o ile regularnie korzystasz z karty :razz:
Sendilkelm
03-08-2012, 14:39
Bo jest darmowy o ile regularnie korzystasz z karty :razz:
Ja nie korzystam i mam darmowe :wink:
To karta jest płatna, a nie konto. (eKonto)
Jeszcze jedno
Jak robię konto przez neta a umowe podpisuje poprzez kuriera to płacę za niego ? Czy za free ?
sorevell
03-08-2012, 14:53
Przy składaniu wniosku i podpisywaniu umowy Elektronicznie – ,,otworzysz eKONTO bez konieczności podpisywania umowy w formie papierowej. Na wniosku poprosimy Cię o podanie Twojego numeru rachunku w dotychczasowym banku. Konto aktywujemy, jeśli wykonasz przelew ze wskazanego rachunku, a zadeklarowane dane będą poprawne.''
Mogę to zrobić z konta np. znajomego ? I jaka to będzie kwota? Chodzi o dowolną wpłatę ?
W regulaminie, który cytujesz jest z pewnością zapis, że dane właściciela konta z którego przychodzi 'potwierdzenie przelewem' muszą być identyczne z danymi właściciela konta zakładanego, także wykonanie przelewu od znajomego odpada.
Jeszcze jedno
Jak robię konto przez neta a umowe podpisuje poprzez kuriera to płacę za niego ? Czy za free ?
Ja w mBanku nie płaciłem za kuriera.
Ok, założyłem w MultiBanku. A właściwie póki co złożyłem wniosek. Dzięki wszystkim za informacje :)
Przy okazji: marki BRE i Multibank niedługo znikną, zostanie tylko Mbank.
Rafał_Sz
07-08-2012, 08:15
Ok, założyłem w MultiBanku. A właściwie póki co złożyłem wniosek. Dzięki wszystkim za informacje :)Jak potrzebujesz teraz karty kredytowej, to warto rozważyć to: http://www.mbank.pl/karty/program-rabatowy/rabaty-z-karta-kredytowa/