Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Callanish Stones
Jeszcze jedno ujęcie z tego miejsca, tym razem w pełnym świetle.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/08/callanishn-1.jpg
źródło (http://www.stroop.pl/foto/callanish.jpg)
Pod spodem wersja polecana, większa.
Łukasz O.
03-08-2012, 13:03
No no... jak dla mnie klasa sama dla siebie! Fantastyczne, dynamiczne niebo, super ostrość i niesamowite światło. Po prostu gratulacje :)
P.S. Czy to też jest DRI ?
Łukasz O.
03-08-2012, 13:45
Nie, to jedna klatka.
No to poszedłeś po bandzie !!! Super kadr !!!
radekone
03-08-2012, 13:47
Ładniejsze niż w wikipedii :)
Wybieram się tam w przyszłym roku..
bardzo dobra fota, ostrość, kolor no i światełko pięknie zagrało - bravo
Bartekkw
03-08-2012, 14:55
BDB - chyba lepsze niż poprzednie. Świetny kadr, kolor i światło + niebo ;)
W poprzedniej odslonie ktos napisal o fiolecie na niebie, tutaj tez odrobinke jak by sie przebijal fiolet.....ale to drobiazg jest, zastanawia mnie tylko, czy nie jest to spowodowane hitechem?;)
Jest BOSKO i szczerze zazdroszcze obu zdjec z tego miejsca, jakos, kolor, kadr, wykonanie.....duze brawo!
W poprzedniej odslonie ktos napisal o fiolecie na niebie, tutaj tez odrobinke jak by sie przebijal fiolet.....ale to drobiazg jest, zastanawia mnie tylko, czy nie jest to spowodowane hitechem?;)
Były użyte dwa filtry: polaryzator Marumi DHG Super i szary B+W F-Pro ND 3.0. Przebarwienia były, oczywiście. Czas naświetlania chyba coś koło dwóch minut.
Dzięki za komentarze :)
Sebastianito
03-08-2012, 23:39
No i juz jestem szczesliwy... Piatek, 30 min po pracy, pifko i poprostu SWIETNA fotografia... Bajera zdjecie! Mi np, podobaja sie te fiolety...
edit: a czy na zdjeciu jest widoczny "orton efect"?
Światło i pomysł długiego czasu świetne. Kadr niby najprostszy, centralny, dopiero dokładniejsze spojrzenie pozwala dostrzec precyzję, dzięki której większość kamieni nie nachodzi na siebie i tak przyjemnie ogląda się to zdjęcie. Niewielkie podniesienie obiektywu nadało niezłej dynamiki (chyba że te kamienie są tak naturalnie pochylone ku środkowi...)
jarekf34
03-08-2012, 23:55
Piatek po pracy, pifko i poprostu SWIETNA fotografia...
Dokładnie tak, nie ma to jak browarek w weekend i forum :):) Zarówno ze słonkiem w kadrze jak i bez te miejsce pokazałeś smakowicie :) Świetny detal na tych kamulcach.
Podobają mi sie te twoje kamienie, jednak poprzednia wersja dużo bardziej. Tutaj jest za bardzo wszystko na tacy podane, zbyt doslownie, moze za jasno, bez światłocienia i dramaturgii, zabrakło troszke niedopowiedzenia i tajemnicy w tym obrazku( mroku?), bo niewątpliwie sam obiekt na takie zasługuje. Technicznie bez zarzutu, reszta jak wyżej ;)
Super, bardzo dobra praca. Panowanie nad kolorem, ekspozycja, kadr, wszystko na plus. Gratulacje! ;)
Podpisuje się pod zachwytami. Mi również delikatny fiolecik wchodzi bez zastrzeżeń
Nikonozaur
04-08-2012, 22:46
Świetna fota, kolor, kadr, światła, cienie - wszystko na swoim miejscu.
Świetnie dopracowane foto, podoba się bardzo :)