PDA

Zobacz pełną wersję : Podpisy w profilu - nagła zamiana punktu widzenia

Mariusz888
02-08-2012, 01:04
Wchodzę po pewnym okresie nieobecności na forum i czytam sobie pod swoim postem taki podpis:

Usunięto komercyjny wpis w podpisie!
I pytam się - odkąd link do własnej strony na której jest galeria foto i do bloga foto na którym są prywatne zdjęcia - przeważnie z jakiś wypadów i tego typu rzeczy jest podpisem komercyjnym?

I dlaczego nagle jest to problem skoro ten podpis był niezmieniony od lat i jakoś nikt się go nie przyczepił, a teraz nagle zrobił się komercyjny? Przynajmniej PW od osoby która go zmieniła by się należało celem wyjaśnienia - zresztą tak jak piszę - nie są to strony firmowe. I długie lata nikomu te linki nie przeszkadzały.

Azazel85
02-08-2012, 01:09
Ogłoszenie (http://forum.nikoniarze.pl/announcement.php?f=19)

Interpretacja ogłoszenia :) (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=211833)

Mnie osobiście zastanawia oburzenie i "roszczeniowość", jakby coś komuś zabrano...
Ale nie ważne, absolutnie dyskusji wszczynać nie chcę.

Mariusz888
02-08-2012, 01:11
Ale ja nie żądam niczego - jedynie mocno zdziwiło mnie takie działanie bo lata długie podpis był taki jaki był. Nic mi nie zabrano tylko na forum długie lata były w podpisach linki do prywatnych stron i nikogo to nie raziło...

proszę o usunięcie wpisów i odnośników do stron i ofert komercyjnych
Do komercyjnych - nie wiedziałem że jak na bloga wrzucam np foty z wypadu w góry to to już czyni blog komercyjnym... ale nie ważne - skasuję i będzie święty spokój.

Greg77
02-08-2012, 02:11
Nie bede sie wypowiadal na temat watku, ale chyba jest to obecnie jedynie miejsce gdzie moge zapytac o moja strone, czy nie nagina regulaminu?
Jezeli jest komercyjna choc w minimalnym stopniu to zmienie stopke a na forum pare groszy przeleje cichaczem;)

stock
02-08-2012, 06:51
oczywiście ze jest komercyjna - bo masz w niej chociazby 1 zdjęcie które możesz sprzedać. Poza tym masz napisane NIKON co sugeruje ze posiadasz aparat którym możesz robić zdjęcie i które możesz sprzedawac. Ot taka paranoja się porobiła z tymi stopkami. Moim zdaniem takie interpretacje to skrajna głupota - ale podkreslam ze to moje zdanie. No i może kilkudziesięciu innych osób :)

eristoff
02-08-2012, 07:17
Nie ma co się wypowiadać nigdy demokracji na tym forum nie było a ten wątek zniknie za parę minut albo go zamkną jak zawsze. Użytkowniku pamiętaj jak zaczynasz pisać co ci się nie podoba na tym forum to spodziewaj się:

1) BANA
lub
2) Usunięcia wątku
lub
3) Zamknięcia wątku.

Zaraz milion wpisów zielonych że to wszystko dla dobra forum żeby był porządek :D

Hlynur
02-08-2012, 07:59
Współczuję czerwonemu adminowi.

Zawsze na pierwszym miejscu stawiał dobro "własnej złotówki"..........

W cenniku brakuje kilku pozycji:
-logowanie na forum- 0,15 zł.
-założenie nowego wątku-1,50zł.
-goście w wątku/wizyta -0,12zł.
-umieszczenie zdjęcia - 2,48zł
-komentarz pochlebny -0,20zł
-krytyka -0,50zł
-czas spędzony na forum- 0,1 zł za/h

A jeżeli ktokolwiek nie respektuje cennika, to zgodnie z zasadami demokratycznego totalitaryzmu ma zakaz logowania się i wypowiadania.

Podobają mi się działania czerwonego admina. BRAWO. Czas nie leczy ran, ludzie się skrzykną i utworzą własne forum!!!

Czas na REWOLUCJE............. nadejdzie niebawem.

ekonet
02-08-2012, 09:14
Leszku, i Ty? Takie zgryźliwe uwagi? Jestem zawiedziony.

marzyciel9
02-08-2012, 09:17
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę.

RobertMiernik
02-08-2012, 09:21
Matko, czasem nie wiem kiedy żartujecie a można się wtedy przerazić...

Rafał_Sz
02-08-2012, 10:20
Żal.pl jak się niektóre wpisy czyta...

Jacek_Z
02-08-2012, 10:39
I pytam się - odkąd link do własnej strony na której jest galeria foto i do bloga foto na którym są prywatne zdjęcia - przeważnie z jakiś wypadów i tego typu rzeczy jest podpisem komercyjnym?Nie kojarzę strony, ale sądzę że były na tym blogu także jakieś realizacje sesji ślubnych. To najczęstsza przyczyna kwalifikowania strony jako komercyjnej.

I dlaczego nagle jest to problem skoro ten podpis był niezmieniony od lat i jakoś nikt się go nie przyczepił, a teraz nagle zrobił się komercyjny? Przynajmniej PW od osoby która go zmieniła by się należało celem wyjaśnienia - zresztą tak jak piszę - nie są to strony firmowe. I długie lata nikomu te linki nie przeszkadzały.Zapis w regulaminie był od dawna, ale był olewany, a admin nie stawiał sprawy ostro. Teraz jest zaostrzenie kursu. A może dawniej nie było ślubów a od pewnego czasu są?

Nie bede sie wypowiadal na temat watku, ale chyba jest to obecnie jedynie miejsce gdzie moge zapytac o moja strone, czy nie nagina regulaminu?
Jezeli jest komercyjna choc w minimalnym stopniu to zmienie stopke a na forum pare groszy przeleje cichaczem;)Strona mi się wczytauje w 50%, nie widzę co tam jest. Mogę przeczytać jedynie landscape, a jeśli (wyłącznie) tak jest to raczej nie wskazuje na komercję.

Matey3000
02-08-2012, 10:41
Ale skoro te wasze strony sa nie komercyjne, to zadna strata wiec skad ten placz?

zdyboo
02-08-2012, 10:47
Ale skoro te wasze strony sa nie komercyjne, to zadna strata wiec skad ten placz?

Czasem warto wejść na stronę ze stopki i zobaczyć jakie zdjęcia robi dana osoba. W końcu to forum fotograficzne.

Matey3000
02-08-2012, 10:56
Dlatego mamy mozliwosc pokazania zdjec na forum.

zdyboo
02-08-2012, 11:00

Owszem, ale nieco łatwiej jest wejść na stronę i zapoznać się z czyimś portfolio niż pieczołowicie szukać w dziale foto prac konkretnej osoby, zwłaszcza, że sama konstrukcja działu foto tego nie ułatwia w żaden sposób.

R
02-08-2012, 11:04

hehe... a co za problem na kazdym pokazywanym zdjeciu dawac podpis ze strona, nmerem telefonu i profilem dzialalnosci? jaka bedzie roznica czy ktos ma to w stopce czy naniesie na pokazywane zdjecie? watek socjalny chyba znacznie obrosnie w zdjecia ;)

ekonet
02-08-2012, 11:06
hehe... a co za problem na kazdym pokazywanym zdjeciu dawac podpis ze strona, nmerem telefonu i profilem dzialalnosci? jaka bedzie roznica czy ktos ma to w stopce czy naniesie na pokazywane zdjecie? watek socjalny chyba znacznie obrosnie w zdjecia ;)
Zrób to.

Matey3000
02-08-2012, 11:08
Zdjec na forum nigdy za wiele.
Jak sie na zdjeciach zarabia, tak jak np ja, to za reklame powinno sie placic.

admin
02-08-2012, 11:16
Tak, potwierdzam jestem nastawiony na kasę. O niczym innym nie myślę tylko o mamonie.
Dlatego mam na forum kilka banerów z których żyję. Za te banery płacą ludzie którzy chcą się uczciwie zareklamować. Mają do mnie pretensje że swoje usługi reklamują ludzie za darmo w stopkach i podpisach. Dałem więc szansę na wyrównanie i uczciwe podejście. Rozumiem że stopka osoby wykonującej komercyjne zdjęcia na tym forum powinna być darmowa bo przecież tutaj i tak żadnego klienta się nie znajdzie. Więc może odwróćmy sprawę. Po co w ogóle taka stopka. Może lepiej jakiś mądry cytat, wiersz...?

Przepraszam za złośliwość ale jak czytam jaki to pazerny jestem to mi pęka chore serce. Hlynur, opamiętaj się. Nie tylko mnie obrażasz ale piszesz takie brednie że scyzoryk się otwiera.

I tak. Na tym forum jest "cenzura". Dzięki niej czytacie wszystko w sposób kulturalny i w po stokroć lepszej atmosferze niż na innych forach.

Dziękuję za uwagę i kolejny przykład wsparcia moich pomysłów i dążenia do utrzymania forum.
Ps. Co do innego forum, utwórz. Z przyjemnością się tam zaloguję i poczekam jak utworzy się społeczność...

R
02-08-2012, 11:21
Zrób to.

nie dam Ci tej satysfakcji ;)

loki_p
02-08-2012, 11:25
Nie kojarzę strony, ale sądzę że były na tym blogu także jakieś realizacje sesji ślubnych. To najczęstsza przyczyna kwalifikowania strony jako komercyjnej.

Zapis w regulaminie był od dawna, ale był olewany, a admin nie stawiał sprawy ostro. Teraz jest zaostrzenie kursu. A może dawniej nie było ślubów a od pewnego czasu są?

Strona mi się wczytauje w 50%, nie widzę co tam jest. Mogę przeczytać jedynie landscape, a jeśli (wyłącznie) tak jest to raczej nie wskazuje na komercję.

Jednej rzeczy nie rozumiem, dlaczego komercja to tylko zdjęcia ślubne? A czy jak ktoś ma galerie z fotografiami dzikich ptaków/reportaży sportowych/krajobrazów/sesji portretowych/itp oraz zakładkę kontakt to już nie jest komercja? Takich zdjęć nie można sprzedawać?
Nie widzicie tego absurdu?
Może napiszcie wprost że nie wolno linkować do galerii w których są zdjęcia ślubne albo zabrońcie wstawiania w stopki jakichkolwiek linków bo przecież na każdej stronie jest jakaś forma kontaktu.
Do tego proponowałbym zabronić publikowania sesji ślubnych w działach fotograficznych bo to też reklama. Należy również pomyśleć nad większą kontrolą działu portretowego. Przecież na tym też sie zarabia. Podobnie z tzw fotografią rodzinną.
A może przed wystawieniem zdjęcia trzeba się zdeklarować że fotografuje się tylko amatorsko? A co z zakazem umieszczania adresu www jako znaku wodnego? To przecież otwarta reklama działalności.

Matey3000
02-08-2012, 11:27
Przeciez nie ma zakazu wstawiania, wystarczy zaplacic.

admin
02-08-2012, 11:35
Tak się zastanawiam czy trzeba dużej inteligencji żeby odróżnić ofertę od braku oferty? Każde zdjęcie w internecie można sprzedać ale jeśli na stronie jest OFERTA to znaczy że ta właśnie strona nastawiona jest na sprzedaż. W całości bądź części. To jest naprawdę takie trudne do pojęcia? Nie wierzę. Fotografuj ptaki, zwierzęta, ludzi cokolwiek chcesz. Ale jak wystawisz ofertę sprzedaży to jesteś komercyjny czy nie?

Co do zdjęć ślubnych. To temat specyficzny. Pokaż stronę, bloga, etc ze zdjęciami ślubnymi wykonanymi za darmo. Rozumiem, jeden ślub przyjaciół, czy kogoś bliskiego. Ale kilka? Niech mi nikt nie wmówi że to nie jest oferta. A jeśli tak to jest furtka. Zareklamuj tu ofertę. Dodam że bardzo ładnie się googluje.

I na koniec. Ludzie na tym forum są wspaniali. Potrafili z głębi serca pomóc mi w bardzo trudnych sytuacjach. Teraz kiedy oczekuję na przeszczep serca upragnione 750 złotych renty i od czeasu do czasu zorganizuję kurs którego mi lekarze zabraniają, to jestem PAZEREM. Ogarnia mnie żałość i obawiam się że to właśnie kolejny już krok w kierunku oddania tego forum w inne ręce... Moje mi już opadają...

foto4deg
02-08-2012, 11:37
Kurcze, ludzie, przecież każdy z Was przeczytał regulamin, zaakceptował. Piotr wyraźnie napisał, że dostaje wiadomości od osób reklamujących się na naszym forum z pretensjami. Ciężko to zrozumieć??? Nikt Was nie trzyma na forum na siłę, nie potraficie się dostosować do reguł tu panujących, to z niego nie korzystajcie...

loki_p
02-08-2012, 11:42
Jak jest napisane że oferta to sprawa jest jasna. Podobnie jak na stronie/blogu są tylko zdjęcia ślubne. Jednak to chyba nie takich przypadków dotyczyły zgłoszenia userów.
A czy jakbym opłacił baner reklamujący fotografię przyrodniczą to w stopce byłby zakaz linkowania galerii w której są tylko fotografie przyrodnicze i dane kontaktowe?

To trochę absurdalne.
Może lepiej całkowicie zakazać linkowania do www w stopkach. Lub umożliwić to za niewielką opłatą. Wszystkie inne rozwiązania są dziurawe jak szwajcarskie ser. Lub wprost wprowadzić ograniczenie tylko na galerie ślubne.

edyta:
Doadam Piotrze że w swoim poprzednim wpisie odnosiłem się do tego: http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=2880735&postcount=13
oraz do tego ca napisał Jacek_z, że jak landscape to już nie komercja.

miron19j
02-08-2012, 11:44
a tak swoją drogą.
Pamiętacie, przynajmniej niektórzy, akcję odchodzenia z forum? Kilka lat temu?
Powstało nawet konkurencyjne forum. Tylko jakoś tak utonęło w odmętach internetu.
Dlatego mam prośbę, zwłaszcza do "młodych gniewnych zbuntowanych" Zostawcie to forum takie, jakie jest. I uszanujcie wolę admina.

admin
02-08-2012, 11:50
Loki_p i inni. Widzę że nie widzicie wszystkiego. Osoba która opłaci usługę "stopka" zyskuje nie tylko wpis ale i wyróżnienie profilu w kolorze niebieskim. Może umieścić dowolny wpis komercyjny, dowolny link zgodny z polskim prawem, etc. Nie musi wykonywać zdjęć ślubnych których tak się czepiacie ale np. naprawy aparatów, usługi w wielu dziedzinach a nawet pralnie jeśli ma na to ochotę. Wszystko co jest zgodne z netykietą i zdrowym rozsądkiem i ilością znaków. Można też kupić baner za 1/3 ceny regularnego i wcisnąć go w stopkę. Przeglądam regulaminy innych for. Pomijam już fakt że sporo z nich ściągnęło brutalnie nasz regulamin, to praktycznie wszystkie zabraniają komercji w wpisach i podpisach. Oczywiście zawsze można wcisnąć reklamy googla co 4 wpis...

Majek
02-08-2012, 12:01
Wiesz, Piotrze, tu chyba nie chodzi o to, żeby nie płacić za reklamę w postaci linka do komercyjnej strony (czyli takiej, która w jakiś sposób przynosi dochód autorowi), czy żeby nie umieszczać jakichkolwiek treści o charakterze komercyjnym, tylko o to, żeby zachować rozsądek w rozróżnianiu stron komercyjnych i hobbystycznych. Gdzie jest ta granica? To nie jest w żaden sposób określone. I tu koledzy po prostu burzą się, że ich hobbystyczne strony, na których umieszczone zostały zdjęcia ślubne (np. ze ślubu znajomych, czy kogoś z rodziny), niesłusznie zakwalifikowane zostały jako strony komercyjne. W tej kwestii odbywa się wolna amerykanka, bez jasno określonych reguł. Np. kryteriów, jakie strona musi spełniać, żeby została zakwalifikowana jako jeszcze hobbystyczna lub już komercyjna (chociażby po to, żeby autor strony mógł ewentualnie zlikwidować te znamiona "komercyjności").

loki_p
02-08-2012, 12:12
Dokładnie tak jak pisze Majak. Brakuje jasnego określenia co to jest stopka komercyjna. Raz pada zwrot że musi być na stronie oferta, innym razem że nawet bez oferty każdy widzi że ktoś robi takie a nie inne fotografie i może się z nim skontaktować.

admin
02-08-2012, 12:21
Tyle że wtedy musiałbym wpisać cytaty z encyklopedii, czyli określić komercję jako działalność czy działania nastawione na zysk. Wierzę w Waszą inteligencję i fakt że potraficie odróżnić stronę komercyjną od niekomercyjnej. Jeśli nie potraficie, to uwierzcie mi że moderatorzy potrafią i działają w myśl zasady że komercyjnym jest oferta. Ta oferta może być zadeklarowana jasno, np. cennikiem, lub mniej jasno, portfolio autora strony czy bloga. Na marginesie, żadna strona hobbysty nie ucierpiała. Tego jestem w 100% pewien!

Nikt nikomu nie skasuje podpisu czy linku do strony która dotyczy jakiejkolwiek dziedziny fotografii jeśli jasno z niej nie będzie wynikało że autor jest nastawiony na sprzedaż swoich zdjęć. Co się dzieje pod podszewką, czy ktoś je kupuje poza stroną, nie nam to osądzać i nie nasza w tym rola. Apelowałem od miesięcy. Nikt, powtarzam nikt nie usunął wpisu komercyjnego. Dałem więc dwa tygodnie. Nic się nie zmieniło. Teraz lament...

kisio
02-08-2012, 12:27
Mają koledzy trochę racji z tą niekonsekwencją.

Bo piszecie, że jak 'landscape' to ok, a na tejże stronie stoi jak byk:

PRINTS
You can order prints of photographs from this website.
(...)
Prices of all prints are being set individually (...)
Payment on Paypal or bank transfer
International shipping available

Nie chcę tutaj kopać Grzegorza ale pokazać, że to nie jest takie jednoznaczne i trudno ocenić bez ślęczenia nad tematem czy strona jest komercyjna czy nie.

admin
02-08-2012, 12:29
I to jest przykład strony komercyjnej. Tak czy nie?

Dla mnie tak!

loki_p
02-08-2012, 12:30
Bez jasnych reguł co chwilę problem będzie powracał.

admin
02-08-2012, 12:32
Okres lub sprecyzuj te reguły swoim zdaniem, proszę.

loki_p
02-08-2012, 12:34
I to jest przykład strony komercyjnej. Tak czy nie?

Dla mnie tak!

A jakby tam nie było tego zapisu to była by komercyjna czy nie?

RobertMiernik
02-08-2012, 12:37
Prosta reguła: żadnych linków zewnętrznych/adresów stron w stopce - do tego chcecie doprowadzić?

admin
02-08-2012, 12:42
Prosta reguła: żadnych linków zewnętrznych/adresów stron w stopce - do tego chcecie doprowadzić?

Nie. Do czytania ze zrozumieniem :)

admin
02-08-2012, 12:43
a jakby tam nie było tego zapisu to była by komercyjna czy nie?

Nie! Teraz jasne? :)

TOP67
02-08-2012, 12:45
W tym (http://forum.nikoniarze.pl/announcement.php?f=130) ogłoszeniu jest informacja o wpisaniu opłat za stopki do cennika usług. Nigdzie tego nie mogę znaleźć. Jest tylko to (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=50590) lub to (http://nikoniarze.pl/c/uslugi_reklamowe/).
Dobrze byłoby po prostu dać link w w/w ogłoszeniu.

admin
02-08-2012, 12:47
Cennik usług na tym forum jest jeden: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=72527

Mariusz888
02-08-2012, 12:49
U mnie akurat na blogu jest kilka wpisów ze zdjęciami ślubnymi, ale może to jest bo ja wiem.... 6 postów na 140? Do tego tak - nawet ostatni plener który tam był zrobiony był za friko dla znajomych, inny ślub tam też jest za darmo. Mnie nie razi usunięcie linków z podpisu tylko określenie tych stron jako komercyjne (NIGDZIE na owym blogu nie ma informacji o ofercie, cenach itd są po prostu zdjęcia i tyle) + fakt, że były takie same od lat. Nie chcę nic nikomu udowadniać bo to nie ma sensu - jest życzenie administracji to usunę - to nie ja dyktuję na forum reguły. Od braku linka w podpisie też nie umrę. Ale uważam, że czystszym w sensie reguł zapisem było by zabronienie linkowania w stopkach, a zezwalanie tylko w przypadku opłaconych ofert komercyjnych. Inaczej właśnie wychodzą absurdy o których pisze loki_p - są ludzie którzy żyją ze sprzedaży zdjęć z koncertów, krajobrazów, zwierząt a w świetle obecnych ustaleń komercja = śluby. Ja rozumiem że teraz fotografów ślubnych jest masa no ale to trochę tak jak zakwalifikowanie samochodu z lakierem czerwonym jako sportowego ;)

qualin
02-08-2012, 12:49
Co do zdjęć ślubnych. To temat specyficzny. Pokaż stronę, bloga, etc ze zdjęciami ślubnymi wykonanymi za darmo. Rozumiem, jeden ślub przyjaciół, czy kogoś bliskiego. Ale kilka? Niech mi nikt nie wmówi że to nie jest oferta. A jeśli tak to jest furtka. Zareklamuj tu ofertę. Dodam że bardzo ładnie się googluje.

Ja na swoim blogu mam zdjecia z jednego slubu, slubu swojego kuzyna. Wiec o co chodzi ? Ano dostalem odpowiedz, ze atrona wyglada jak komercyjna tylko dlatego ze jest estetyczna bo nie lubie balaganu. Taka mam komercyjna strone, ze uzywam darmowego bloggera. Odnosisz sie do naszej inteligencji w celu interpretowania pewnych rzeczy, to moze osoby odpowiedzialne tez powinny bardziej na niej polegac, a nie kasuja wszystkie stopki gdzie jest nawet 1 slubne zdjecie. Zakladka kontakt rowniez nie swiadczy o komercji. Na moim blogu 90%odwiedzin to byly wejscia wlasnie ze stopki, ludzie czesto zagladali i pisali maile na temat technicznych aspektow wykonania zdjec, pytali jak sie sprawuje sprzet itp. Nikt nigdy nie napisal w sprawie zrobienia jakiejkolwiek sesji foto.

admin
02-08-2012, 12:54
Nikt nigdy nie napisal w sprawie zrobienia jakiejkolwiek sesji foto.

Więc w czym w takim razie jest problem bo nie bardzo rozumiem?

U mnie akurat na blogu jest kilka wpisów ze zdjęciami ślubnymi, ale może to jest bo ja wiem.... 6 postów na 140? Do tego tak - nawet ostatni plener który tam był zrobiony był za friko dla znajomych, inny ślub tam też jest za darmo.

Mariusz, zwolnij moderatorów od sprawdzania czy pracujesz za darmo czy za kasę, ok?

loki_p
02-08-2012, 12:55
Nie. Do czytania ze zrozumieniem :)

Teraz sprawa jest jasna. Tylko co z przypadkami o których piszę powyżej?

admin
02-08-2012, 12:59
Tylko co z przypadkami o których piszę powyżej?

Naprawdę nie widzisz różnicy? Np cały dział: "zdjęcia ślubne" to za mało żeby uznać że to komercja? Zapytaj o interpretacje US :)

Redskull
02-08-2012, 13:01
Tak, potwierdzam jestem nastawiony na kasę. O niczym innym nie myślę tylko o mamonie.

No to mamy podobnie...

Dlatego mam na forum kilka banerów z których żyję. Za te banery płacą ludzie którzy chcą się uczciwie zareklamować. Mają do mnie pretensje że swoje usługi reklamują ludzie za darmo w stopkach i podpisach. Dałem więc szansę na wyrównanie i uczciwe podejście. Rozumiem że stopka osoby wykonującej komercyjne zdjęcia na tym forum powinna być darmowa bo przecież tutaj i tak żadnego klienta się nie znajdzie. Więc może odwróćmy sprawę. Po co w ogóle taka stopka. Może lepiej jakiś mądry cytat, wiersz...?

I tu pojawia się zgrzyt, niekonsekwencja i pachnie bullshitem. KTÓRY Z BANERODAWCÓW OFERUJE USŁUGI ŚLUBNE lub SPRZEDAŻ ZDJĘĆ? Wszystko zrozumiem, tylko nie robienie z ludzi głupców. Chcesz brać kasę za reklamę-bierz. Albo ktoś kupi, albo nie. Po sprawie. Ja nie kupię, bo klienta wśród fotografów nie znajdę.

Przepraszam za złośliwość ale jak czytam jaki to pazerny jestem to mi pęka chore serce. Hlynur, opamiętaj się. Nie tylko mnie obrażasz ale piszesz takie brednie że scyzoryk się otwiera.

I tak. Na tym forum jest "cenzura". Dzięki niej czytacie wszystko w sposób kulturalny i w po stokroć lepszej atmosferze niż na innych forach.

Dziękuję za uwagę i kolejny przykład wsparcia moich pomysłów i dążenia do utrzymania forum.
Ps. Co do innego forum, utwórz. Z przyjemnością się tam zaloguję i poczekam jak utworzy się społeczność...

Przepraszam za złośliwość, ale dlaczego się tłumaczysz? Rób biznes po swojemu, tylko nie dorabiaj do tego jakiejś "świętej" ideologii i nie rób ludziom wody z mózgu. Dziękuję za uwagę.

Majek
02-08-2012, 13:02
Ja tylko apeluję o zdrowy rozsądek. Dla mnie strona Grzegorza to NIE jest strona komercyjna, bo jej głównym celem NIE JEST nabijanie Grzegorzowi kieszeni kapustą. A jeżeli ktoś będzie chciał mieć na ścianie jedno ze zdjęć Grześka, to ma ułatwiony kontakt z autorem. Tyle. Dla mnie, na mój mały rozumek TO (http://www.digital.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=41) jest strona komercyjna, TO (http://monitory.mastiff.pl/) jest strona komercyjna (akurat taki przykład miałem pod ręką, więc jakby co, to przepraszam - nie chodzi mi o to, że ta stopka jest niezgodna z regulaminem, bo wiem, że jest). Naprawdę nie widzicie różnicy między tymi dwoma przykładami stron nastawionych na prowadzenie biznesu, a zwykłymi hobbystycznymi blogami, na których gdzieś tam zakitrana jest informacja mówiąca, że jak się komuś zdjęcia podobają, to może sobie je kupić?

eristoff
02-08-2012, 13:05
Naprawdę nie widzisz różnicy? Np cały dział: "zdjęcia ślubne" to za mało żeby uznać że to komercja? Zapytaj o interpretacje US :)

U "qualin'a" zdjęcia ślubne to jedna sesja znajomych za darmo a stopkę mu wyczyszczono

admin
02-08-2012, 13:06
Przepraszam za złośliwość, ale dlaczego się tłumaczysz? Rób biznes po swojemu, tylko nie dorabiaj do tego jakiejś "świętej" ideologii i nie rób ludziom wody z mózgu. Dziękuję za uwagę.

Mam prośbę, ochłoń i za mocno się nie podniecaj. Przeczytaj cały wątek i zastanów się ponownie w którym miejscu jest jakakolwiek ideologia z mojej strony. Jeśli robię z ludzi głupców to pokaz to a nie wpisuj bredni!

admin
02-08-2012, 13:09
Powiem tak. Ta dyskusja powoli zaczyna mnie mierzić. Skorzystam z prawa jakie przypisałem sobie w regulaminie forum i zakończę tą "dyskusję" zanim powiem lub usłyszę za dużo. I tak mam już wyrobione zdanie do do niektórych i przykro mi z tego powodu. Lamentu jednak nie będę robił. PROSZĘ USZANOWAĆ REGULAMIN TEGO FORUM.

Wszystko zostało wyjaśnione. Każdy podobny wątek będę kierował do tego a autora upomnę.
Dziękuję za uwagę.