PDA

Zobacz pełną wersję : skradziono plecak ze sprzętem

probak
01-08-2012, 12:48
Moi drodzy,

Zdając sobie sprawę, że szanse na odzyskanie sprzętu są absolutnie znikome, pisze jednak ten post, aby wyczulić ewentualnych kupujących NA ZESTAW sprzętu który zaginął. Jeśli paser zechce sprzedać pojedynczo sprzęt (co zapewne uczyni) zdaję sobie sprawę, że szansa na odnalezienie jest zerowa...

Z samochodu zaparkowanego w Warszawie, przy CH PROMENADA, na ulicy Ostrobramskiej 75 w dniu 30 lipca 2012 skradziono:
1. Komputer Apple iMac 21.5"
2. Plecak Lowepro MicroTrekker 200 zawierający:
a. Nikon D700 (około 600klatek przebiegu)
b. Nikkor 16-35/4 VR z osłoną
c. Nikkor 85/1.4D wraz z osłoną
d. Nikkor 35/1.8G bez osłony
e. Fujifilm S5pro
f. karty SanDisk: 4GB, 512MB, Pretec 32GB
g. co dość szczególne: 4 filtry ND8 77mm skręcone razem, wraz z przejsiówkami 77-67 oraz 67-52
h. chinska podróbka Nikon MC-36
i. "the new iPad" 16GB WiFi

Po weekendzie uzupełnię posta o numery serjny, które muszę przepisać z pudełek leżących w mym domu rodzinnym, poza warszawą...
Sprawa oczywiście zostałą głoszona na policję.
Nadzieja niby umiera ostatnia, ale nadzieja na odzyskanie już umarła.

Proszę tylko o jedno, o nie rozpisywanie się na temat taki oto: jak to się stało, że sprzęt leżał w samochodzie. Oczywiście jest to MÓJ WIELKI BŁAD, sam sobie tłumacze, że faktycznie stało się to PIERWSZY RAZ W ŻYCIU. Okazja uczyniła kogoś złodziejem...

Jeżeli ktoś trafi na sprzęt pokazany powyżej, bez pudełek, bez papierów... Bardzo proszę o pamięc o mnie i mojej stracie.....

sztefanek
01-08-2012, 14:01
Wiem co czujesz.:( Życzę dużo szczęścia i cierpliwości w poszukiwaniach.

http://sssf.art.pl/,
http://www.stolencamerafinder.com/

Pewnie już znasz te strony, jednak gwoli ścisłośći je podałem. Spróbuj zgłosić sprzęt na Nikon Polska. Może kiedyś trafi do serwisu i ktoś uczciwy da Ci znać.

probak
01-08-2012, 14:23
dziękuję sztefanek, planuję zadzwonić do nikon polska i apple polska... gdy tylko będę miał spisane numery seryjne.

jamirq
01-08-2012, 14:47
Jakaś przeprowadzka i ktoś Ciebie sobie upatrzył czy przypadek (no chyba ze na widoku zostawiles)?

probak
01-08-2012, 14:53
zostawiłem na tzw widoku, tak jak pisałem, "okazja czyni złodzieja", ja z całą pewnością uczyniłem okazję... zamyślony tzw ważnymi sprawami zaparkowałem samochód, pobiegłem załatwiać sprawy zapominając, że mam sprzęt z tyłu...

MagikPl
01-08-2012, 19:35
uu nie zazdroszczę... Przejdź się w niedziele na giełdę do stodoły, może Ci się poszczęści i znajdziesz sprzęt

probak
01-08-2012, 21:05
tak, wybieram się też tam.... a także na wolumen

m737
01-08-2012, 21:20
zrób rozpytanie w miejscu kradzieży, pogadaj z ochroną, zostaw im info że jest nagroda przewidziana
dla tego kto sprzęt zwróci (czyli tak naprawdę odsprzeda...)
przy kradzieżach w takich miejscach ochrona dobrze wie kto to robi a i rejonizacja wśród kradnących raczej obowiązuje

raz jakieś łby jechały za mną dość długo do Klifa ale auto powędrowało na dach za szlaban i tyle sobie nimi
zawracałem głowę

probak
01-08-2012, 23:23
kradzież spod CH PROMENADA, oczywiście rozmawiałem ze wszystkimi w koło, obok są budynki POLSATU, BWM FUS, LeroyMerlin i oczywiście CH PROMENADA. Rozwiesiłem karteczkę z informacja o nagrodzie, w wysokości 10.000zł... NIKT NIC NIE WIE, jak można było się spodziewać.

Do ochroniarzy powiedziałem tak: ja panom doskonale wierze, że oglądaliście materiał wideo z kamer, wierzę, że nic nie znaleźliście, ale spójrzcie raz jeszcze, może coś przeoczyliście? wtedy okazało się, że w zasadzie to tylko zerknęłi na moment gdy autem ja samo podjechałem na parking....

mam nadzieje, że nagroda spowodowała, że właśnie teraz wszyscy ochroniarze oglądają video.

są niby odciski palców, jutro zadzownię na policję z pytaniem, czy zidentyfikowali odciski. Byłem też dziś na wycieczce po okolicznych blokach (info o nagordzie) oraz w lombardach i kantorach, bazarze...

pozostaje iść na giełdę i na wolumen. nic innego nie wymyślę niestety.

demarca
02-08-2012, 12:23
Współczuję...

Aktywowałeś sobie wcześniej "Find my iPad"? http://www.apple.com/ipad/find-my-ipad.html
Co prawda nie masz w swoim iPadzie GPS-a, ale przy odrobinie szczęścia przybliżona lokalizacja po Wi-Fi też działa.

Tak czy siak, powodzenia.

Edit: W Lionie jest też "Find my Mac" - działa podobnie, o ile ten ktoś skorzysta z konta Gościa i podepnie się do sieci

probak
03-08-2012, 14:08
demarca, tak wszystko aktywowane, ustawiona opcja "send me email" w razie zalogowania... Na ten moment ani iPad ani iMac nie został zlokalzizowany...

Gdy tylko otrzymuję maila na komórce... za każdym razem mam nadzieję, że to właśnie ten email z lokalizacja :(