PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ewelina

noise13
31-07-2012, 22:34
Poznajcie Ewelinę...najcudowniejsza osoba jaką miałem przyjemność spotkać.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img442.imageshack.us/img442/2825/dsc3419a900.jpg)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img52.imageshack.us/img52/1653/dsc3381900.jpg)

militarius
31-07-2012, 22:38
Bardzo subtelne :) podoba mi się, w szczególności 2 :)

remiksson
01-08-2012, 01:58
Ile poduszek pociąłeś dla takiej ilości pierza? ;)

A tak nawiasem mówiąc robiłem ostatnio coś podobnego w Poznaniu, wyskoczył jakiś nadgorliwy spacerowicz i kazał nam sprzątać ;)

noise13
01-08-2012, 07:42
Ile poduszek pociąłeś dla takiej ilości pierza? ;)

A tak nawiasem mówiąc robiłem ostatnio coś podobnego w Poznaniu, wyskoczył jakiś nadgorliwy spacerowicz i kazał nam sprzątać ;)

jedna poducha...
wcześniej zadbałem o miejsce, nikt nam nie przeszkadzał...sprzątać też po sobie nie musiałem ;)

Mathis
01-08-2012, 08:04
Zdjęcia bardzo przyjemne, światło kolory :)

A teraz poza zdjęciami:
Zraziłeś mnie tym sprzątaniem - jestem na tym punkcie bardzo uczulony - jak można gdzieś wywalić tyle pierza i nie posprzątać po sobie? Ciekawe jakby tak Tobie obok domu ktoś wypieprzył sierść z czesania 10 Husky - bo miał tam wizję zrobienia zdjęcia a później tego nie posprzątał?

@remiksson - spacerowicz wcale nie był nadgorliwy - bo ja bym czekał specjalnie aż skończysz zdjęcia i kazał Ci sprzątać - wywaliłeś coś - posprzątaj to.

Jak myślicie inaczej to po prostu brak wam jakiejkolwiek kultury osobistej - śmieci też walicie przed dom czy do kosza?

slimiro
01-08-2012, 08:54
bardzo dobry pomysl wykonanie i obrobka. mi sie bardzo podoba ;)

mOSAd
01-08-2012, 19:55
Mnie nic tu nie przypadło do gustu szczerze mówiąc. Ani pozy, ani pierze, ani kadry, ani obróbka. Jakoś to wszystko nie tworzy dla mnie całości. Nie robi na mnie wrażenia. Może jedynie sam sposób w jaki światło modeluje ciało na dwójce chwilowo zwraca uwagę.

remiksson
02-08-2012, 00:10
Zdjęcia bardzo przyjemne, światło kolory :)

A teraz poza zdjęciami:
Zraziłeś mnie tym sprzątaniem - jestem na tym punkcie bardzo uczulony - jak można gdzieś wywalić tyle pierza i nie posprzątać po sobie? Ciekawe jakby tak Tobie obok domu ktoś wypieprzył sierść z czesania 10 Husky - bo miał tam wizję zrobienia zdjęcia a później tego nie posprzątał?

@remiksson - spacerowicz wcale nie był nadgorliwy - bo ja bym czekał specjalnie aż skończysz zdjęcia i kazał Ci sprzątać - wywaliłeś coś - posprzątaj to.

Jak myślicie inaczej to po prostu brak wam jakiejkolwiek kultury osobistej - śmieci też walicie przed dom czy do kosza?

W moim wypadku nie było takiej ilości pierza. Nadgorliwość rozumiem nie przez sam fakt sprzątania, bo zebraliśmy po sesji z grubsza co się dalo i powędrowało do kosza. Tenże spacerowicz chciał abyśmy zbierali do ostatniego piórka. To są pierza, a nie toksyczne odpady. Składnik zwierzęcy, biodegradowalny, rozejdzie sie na wietrze. Poza tym to pole a nie u kogoś pod blokiem. Jak Twoj pies nasiusia na chodniku to też biegniesz z mopem żeby wytrzeć? Nie wygłupiajmy się :)

mOSAd
02-08-2012, 00:15
Pierze jest bardzo przydatne w naturze i ptaki je zbierają do wyściełania gniazd! To całkowicie naturalny i proekologiczny materiał, a jego udostępnienie miejskim dwunogom (ptak to dwunóg chyba, nie?) uważam za całkiem nieszkodliwe działanie. ;)

Mathis
02-08-2012, 12:09
W moim wypadku nie było takiej ilości pierza. Nadgorliwość rozumiem nie przez sam fakt sprzątania, bo zebraliśmy po sesji z grubsza co się dalo i powędrowało do kosza. Tenże spacerowicz chciał abyśmy zbierali do ostatniego piórka. To są pierza, a nie toksyczne odpady. Składnik zwierzęcy, biodegradowalny, rozejdzie sie na wietrze. Poza tym to pole a nie u kogoś pod blokiem. Jak Twoj pies nasiusia na chodniku to też biegniesz z mopem żeby wytrzeć? Nie wygłupiajmy się :)

Chyba ze tak, odniosłem sie do zdjęć noise13 - gdzie nie ma tak mało tego pierza.
Ja mimo wszystko nie cierpię takiego śmiecenia - niby sierść psa też pod to podchodzi, ale jak ktoś by w parku czesał psa Husky albo Malamuta i sierść by wszędzie latała to pewnie też byś mu zwrócił uwagę.
Można robić wszystko - ale sprzątamy po sobie i tyle :)

remiksson
03-08-2012, 01:50
Chyba ze tak, odniosłem sie do zdjęć noise13 - gdzie nie ma tak mało tego pierza.
Ja mimo wszystko nie cierpię takiego śmiecenia - niby sierść psa też pod to podchodzi, ale jak ktoś by w parku czesał psa Husky albo Malamuta i sierść by wszędzie latała to pewnie też byś mu zwrócił uwagę.
Można robić wszystko - ale sprzątamy po sobie i tyle :)

Porządek to rzecz nader oczywista. Byle nie popadać w przesadę :)

Mathis
03-08-2012, 09:04
Ja tam pedant pod tym względem jestem :P