Zobacz pełną wersję : Duża torba foto
Proszę o drobną pomoc, potrzebuję torbę foto, dotychczasowa torba to ma wymiary 38x22x22, torba obecna niby jest duża ale mam duży problem z pomieszczeniem tam sprzętu. Na obecną torbę wydałem około 50zł, pieniądze małe jak na torbę foto jednak sama w sobie jest ok, gdyby nie fakt specyficznego układu, przez który obiektywy obijają się o siebie i sprzęt się szybciej zużywa (mimo różnej konfiguracji przegródek). Interesuje mnie coś w rodzaju Crumplera 9500 jednak ten kosztuje dla mnie nieco za dużo, na tą chwilę nie mogę tyle wydać na torbę. Plecak mnie nie interesuje. Noszone będzie:
- Body
- Body backup
- szkło tele 70-200
- dłuższa stałka (105)
- szerokokątna stałka 14
- uniwersalny zoom 24-70
- 2 lampy błyskowe
- wyzwalacze radiowe (strato)
- 20 x aku AA
- 2 ładowarki aku
- ładowarka nikon
... i trochę drobnicy wielkości 2-3 telefonów komórkowych.
Proszę o pomoc + ew. linki.
Ten sprzęt powinien bez problemu być pochłonięty przez Lowepro Nova 200. Nówka kosztuje sporo, ale używki można kupić w dobrych cenach. Do tego dostajesz świetną jakość wykonania.
Fajna propozycja, wymiarami nie powala ale może lepiej z organizacją i tele będzie można w pionie zapakować. Istotne dla mnie aby spód był dobrze amortyzowany. Kasa ~230 jest do przyjęcia za Lowepro.
Gdyby Kolega zapoznał się z funkcjonalnością i wymiarami HAMA DEFENDER 220, to mam na zbyciu. Ze względu na swoją "pancerność", wielkość i wagę po zapakowaniu, służy mi jako domowy magazyn sprzętu.
Spójrz na ofertę ThinkTANK Photo. Np. model Retrospective 30.
Najwyższej jakości materiały, dożywotnia gwarancja. Niestety drogo
Też polecam ThinkTANK Photo. Może warto nad nimi się zastanowić własnie teraz kiedy mają promocję (http://ttfoto.pl/wyprzedaz-o_s_sale.html) na serię Urban Disguise. Sam mam wersję 5.0. Jest rzeczywiście duża i pojemna a jakość bardzo dobra.
Pozdrawiam
foto4deg
30-07-2012, 22:37
Też polecam ThinkTANK Photo. Może warto nad nimi się zastanowić własnie teraz kiedy mają promocję (http://ttfoto.pl/wyprzedaz-o_s_sale.html) na serię Urban Disguise. Sam mam wersję 5.0. Jest rzeczywiście duża i pojemna a jakość bardzo dobra.
Pozdrawiam
Właśnie szukałem torby do mojej d700 z podpiętą sigmą 100-300, d80, nikona 35 1.8, 85 1.8, zenitara i 3 lamp. HenryP dzięki twojej info, właśnie nabyłem Urban Disguise 70 :) Jak będę w Toruniu, masz u mnie piwko :D Dzięki
Cieszę się że pomogłem :-)
Pozdrawiam