Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] umarlak...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img822.imageshack.us/img822/9026/dsc9041mm.jpg)
Bartekkw
27-07-2012, 16:16
Bardzo przyjemne foto - kolor i kadr OK. Czuć przestrzeń
Nikonozaur
27-07-2012, 16:47
Bardzo przyjemne foto - kolor i kadr OK. Czuć przestrzeń
Generalnie zgadzam się z Bartkiem. Ewentualnie ciut jaśnie bym to widział, możliwe jednak, że wieczorem zmienią zeznania. ;)
Generalnie zgadzam się z Bartkiem. Ewentualnie ciut jaśnie bym to widział, możliwe jednak, że wieczorem zmienią zeznania. ;)
I jak po zmroku...?
Nikonozaur
27-07-2012, 21:43
I jak po zmroku...?
Jednak ten mocno ciemny placek w centrum poprawiłbym...
Jednak ten mocno ciemny placek w centrum poprawiłbym...
Ale on przecież reguluje układem świateł na tym pstryku... ? Tak myślę...
Nikonozaur
27-07-2012, 21:52
Ale on przecież reguluje układem świateł na tym pstryku... ? Tak myślę...
Ja wiem, że godzina była raczej turystyczna co zaowocowało dużymi kontrastami. Jednak trudno zaakceptować tak głęboki cień bo staje się on dominujący, a chyba nie to było Twoim zamiarem. Oczywiście to tylko moja opinia na mój prywatny użytek. ;)
Ja wiem, że godzina była raczej turystyczna co zaowocowało dużymi kontrastami. Jednak trudno zaakceptować tak głęboki cień bo staje się on dominujący, a chyba nie to było Twoim zamiarem. Oczywiście to tylko moja opinia na mój prywatny użytek. ;)
Zgadza się co do godziny. Pozostaje jeszcze kwestia "umarlaka". Takim mykiem (w tych warunkach) udało mi się go lekko wyeksponować.
Łukasz O.
28-07-2012, 13:50
Kadr bardzo przyjemny. Światło super, ale faktycznie Nikonozaur ma trochę racji z tym "czarnym plackiem" na środku. IMO troszkę za ciemny. I nie macie wrażenia, że fotka jest tak jakby... przeostrzona ?
jasność jest odpowiednia, przeostrzenia nie widzę, podoba mi się.
Może i można by tu trochę z obróbką powalczyć, ale kadr i jego kompozycja jak najbardziej podobać się mogą :).
Fajne te dalekie plany :).