Zobacz pełną wersję : Polarek
slawson38
12-03-2007, 21:31
Szukam polara , może ktoś wie gdzie można kupić w miarę tanio .Poniżej 150 nic nie znalazłem.
to jest wersja ekononiczna (czytaj gorsza) i ja bym sie nie pakowal w taki filtr. lepiej kup uzywany B+W MRC na allegro.
jezeli chcesz uzywac kiepskiego polara to tylko na szerokich katach... im kat sie zweza tym jakosc szkla musi byc lepsza... chociaz wiadomo ze zawsze lepiej miec dobre szklo
slawson38
14-03-2007, 18:00
Ostatnio miałem Hoya SHMS i przy szerokich kątach mi nie winietował,i teraz nie wiem czy jak kupie grubszy to będzie winieta . Chętnie kupie też używany.Wiem że najlepiej było by przymierzyć,tylko że u nas w 100-tysieścięcznym mieście nie ma takiej możliwości.Na allegro trudno spotkać używane, dobrych firm.
Witam,ja bym proponował osobiście B&W MRC SLIM na 58mmkoszt 298 PLN,sam sie szykuje do zakupu tegoż filtru.Link wysyłam na PW.Po lekturze na temat filtrów wole zainwestowac w coś dobrego!
a nie lepiej Heliopana SH-PMC Slim na 58mm ??
patrzac na sygnaturke pytajacego to na pewno interesuje go 58mm... :) na pewno
slawson38
22-03-2007, 18:09
Dzisiaj już kupiłem polarka (używany w idealnym stanie Matin high quality 67 mm. za 56 zł ) wiem że to nie jest szczyt techniki ale na początek wystarczy .
patrzac na sygnaturke pytajacego to na pewno interesuje go 58mm... :) na pewno,upss,dzięki ictus,już się poprawiłem!