Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Schody (dedykacja dla Remika ;) )
Jedno zdjęcie, źle ucięte, symetryczne w miarę, więc bez złotego podziału...wpadające we fiolety, krzywe.... i w ogóle ble blee ;)
Tak się chyba piszę tutaj nie ;)
Za to tak mi się podoba modelka, że i tak wrzucę :P
Aha, to tylko pierwsze z wielu które się pojawią jak poobrabiam z pewnym obróbkowym specem z tego forum ;)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img232.imageshack.us/img232/2847/tom0333a.jpg)
RobertMiernik
26-07-2012, 10:50
Modelka rzeczywiście smakowa,
tylko ta blizna twarzy mi strasznie przeszkadzała
...aż się nie okazało, że to plama u mnie na monitorze... ;>
tutaj pisze sie tak ze:
dziwne dwu cieniowe schody widac sciemnianie chyba...
kolorystyka skórna pozostawia wiele do zyczenia.
niebieski mur?
zbyt centralnie
za mało dołu za duzo góry.
swiatło fajne i modelka miodna.
Hehehe miałem napisać to samo co Hani ale się spóźniłem. No , może fioletowy mur mi nie przeszkadza. Ot taka stylistyka.
Jeśli to ściemnianie schodów, to warto było dociągnąć aż do włosów (jakiś efekt halo się pojawił|)
Na brak dołu jest pewna rada - ciachnąć lekko górę i prawą stronę.
Ale czuję , że następne foty z tą modelką będą ciekawe :)
No może faktycznie "szkoda" tego obciętego przedramienia, ale tak ogólnie wydaje mi się (moje subiektywne odczucie), że praca jest ładna i miła w odbiorze. Ja lubię "inny" sposób postrzegania kolorów i akurat barwa na tym zdjęciu mi nie przeszkadza.
Kurcze skóra faktycznie trochę zbyt czerwono-różowo fioletowa, poprawię się.
Reszta wiadomo.....natomiast schody....no takie tam były, nic nie ściemniałem, nie rozjaśniałem, w ogóle bardzo mało PSa, ale będą następne już bardziej pojechane ;)
Dzięki za opinię
mało ps'a ??
znaczy filtry i pluginy stosowane bez modyfikacji.. wiec nei mow prosze ze malo.. bo ps'em az cieknie
modelka zajef..... :)
co do kolorow to sie nie wypowiadam - bo to kazdego indywidualna sprawa - chociaz na moj gust modelka za pomaranczowo - czerwona. Niebieski mur mnie akurat srednio przeszkadza - taka tendencja , ale kadr - to ze centralny to pół biedy - ale za duzo góry i ściety dół ręki - powinno byc jednak widac na czym dziewcze opiera swoją "kończynę" ;)
remiksson
28-07-2012, 18:49
hehs chyba się spóźniłem, bo zdjęcie już się nie wyświetla :(
dokładnie - 403 forbidden :/