PDA

Zobacz pełną wersję : Komornik, policja i takie tam :)

Strus
25-07-2012, 18:15
Czy jest na sali ktoś kto się zna na takich rzeczach ? Jeśli tak to bardzo poproszę o info. Potrzebna jest wiarygodna informacja odnośnie pewnych aspektów egzekucji komorniczej

MC_
25-07-2012, 18:30
Mogę spróbować pomóc :-)

ASAHI
25-07-2012, 20:28
Pisz Pan :)

Strus
25-07-2012, 20:53
PMki poleciały

grudzinsky
25-07-2012, 21:02
PMki poleciały

eee...a myslalem, ze sobie poczytam ;)

superkomornik
25-07-2012, 21:11
A już myślałem że to temat o mnie, ale tu o jakiś zwykłych komorników się rozchodzi ;)

Greg77
27-07-2012, 03:00
ej no...>Strus! Tak sie nie robi! Rozpalil fantazje i kuniec!
:lol:

Majek
27-07-2012, 10:03
Dawaj, Struś. Może my się zbierzemy i wyegzekwujemy, co trzeba... ;-)

thorcik
27-07-2012, 10:07
Dawaj, Struś. Może my się zbierzemy i wyegzekwujemy, co trzeba... ;-)

Tylko adres niemilucha podaj :twisted:

Greg77
27-07-2012, 13:31

Wlasny ma podawac???:mrgreen:

Strus
27-07-2012, 14:23

Limerick, Irlandia :mrgreen:

zdyboo
27-07-2012, 14:32
Jak byłem w IRL i jechaliśmy z Dublina na mohery, to mijaliśmy Limerick i wtedy dowiedziałem się od znajomych: "A oto Limerick, które słynie z wysokiej przestępczości".

Greg77
27-07-2012, 14:40
Limerick, Irlandia :mrgreen:

Londyn pod Lodzia:D:D;)

Jak byłem w IRL i jechaliśmy z Dublina na mohery, to mijaliśmy Limerick i wtedy dowiedziałem się od znajomych: "A oto Limerick, które słynie z wysokiej przestępczości".

Taaa tez tak slyszalem, to taka przestepczosc jak na jednej z najlepszych dzielnic Warszawy, ale w Irlandii to juz masakra jest. Pewne jest to, ze zabieram statyw, aparat i smigam w nocy sam na misto bez stresu, ze pieciu dresow mnie pusci w gaciach do domu:D
Swoja droga to kopa w tylek, zes sie nie odezwal!

zdyboo
27-07-2012, 14:46
Biedy napytać sobie można wszędzie.
Pobyt w IRL miło wspominam, bardzo sympatyczni ludzie, nawet w Shankill i Falls w Belfascie jeżeli, ktoś mnie zaczepiał, to pozytywnie. Choć w nocy się tam nie kręciłem akurat. ;)

Greg77
27-07-2012, 14:50
Belfast i polnocna to inna sprawa, tam juz sa jazdy na innym poziomie.....

zdyboo
27-07-2012, 14:57

W końcu to UK. ;)
Podejrzewam, że tam sprawy mają się poważniej, bo same bramy wjazdowo - wyjazdowe na wspomniane osiedla definiują w zupełnie nowy sposób termin: "Osiedle zamykane i strzeżone" ;)

W Dublinie kręcąc się po różnych zakamarkach, szeroko pojętego centrum, choć też głównie za dnia, nie miałem ani razu jakichkolwiek problemów. Choć byłem bardzo pozytywnie zaskoczony tym co się działo na ulicy w Dniu Św. Patryka, czad.

KaleidoStar
28-07-2012, 08:12
Przepraszam, że ja zrbie offtopa od offtopa i zadam pytanie związane z tematem..
Od jakiej kwoty wchodzi komornik? Sytuacja taka - jestem partycypantem mieszkania w TBS. Najemca nie płaci od jakiegoś zcasu czynszu. Oprocz tego ma jeszcze na pewno inne długi. Wiem, że w razie zcego najpierw komornik wejdzie do tej osoby, a później ewentualnie do mnie. I nie wiem kiedy zacząć wynosić rzeczy z domu do mamy te co bardziej wartościowe ;]

PS Tzn wiem, że komornik moze i po 1 zł przyjśc, ale może ktoś wie jak TBSy i temu podobne się na to zapatrują i kiedy traca cierpliwość..

MC_
28-07-2012, 08:55
Zalezy od ludzi zarzadzajacych w TBSach. Roznie to bywa, ale najpierw sprawa musi byc w sadzie.

GeparD
30-07-2012, 13:34

Oj tam jazdy... po prostu inaczej się bawią ;)

hubik
31-07-2012, 09:38
Od jakiej kwoty wchodzi komornik? Sytuacja taka - jestem partycypantem mieszkania w TBS. Najemca nie płaci od jakiegoś zcasu czynszu. Oprocz tego ma jeszcze na pewno inne długi. Wiem, że w razie zcego najpierw komornik wejdzie do tej osoby, a później ewentualnie do mnie. I nie wiem kiedy zacząć wynosić rzeczy z domu do mamy te co bardziej wartościowe ;]

PS Tzn wiem, że komornik moze i po 1 zł przyjśc, ale może ktoś wie jak TBSy i temu podobne się na to zapatrują i kiedy traca cierpliwość..

1. Umowa z TBSem jest na dwie osoby, czy na jedną?

2. Mieszkasz w TBSie, czy podnajmujesz je?

3. Czy jest już prawomocny i wykonalny tytuł egzekucyjny (nakaz zapłąty, wyrok), czy były na razie wezwania do zapłaty?

Ew. odp na pm.