PDA

Zobacz pełną wersję : Cyfrowy Polsat - Pakiet Darmowy HD

Greg77
23-07-2012, 06:48
Witam, nie bardzo wiem gdzie wcisnac ten temat, wiec zakladam nowy, ktos cos wie o tej ofercie polsatu (http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/telewizja-cyfrowa/dekodery-do-tv-cyfrowej.cp)?
Jak to dziala i czy faktycznie jest "darmowe", ogladam glownie telewizje irlandzka a to bylo by fajne uzupelnienie, mowie oczywiscie o satelitarnym dekoderze...
Jakos mi to dziwnie wyglada i do tego ta aktywacja co 6 mies.....jak to sie odbywa?
Jestem naprawde zainteresowany, juz prawie kupilem Fergusona Ariva 250 combo (zauwazylem te oferte polsatu i na szczescie mnie przebili na ebayu:D), glownie do odbioru tych kilku polskich kanalow, ale ta oferta jest o niebo dla mnie ciekawsza....;)

Rafał_Sz
23-07-2012, 14:58
Nie lepiej Ci HD recoreder eNki wziąć? 15 ojro miesięcznie, a masz wszystko i nagrywarkę. Polski możesz sobie wyłączyć. :) Z polszmatem nigdy więcej. ;)

Greg77
23-07-2012, 18:31
Nie lepiej Ci HD recoreder eNki wziąć? 15 ojro miesięcznie, a masz wszystko i nagrywarkę. Polski możesz sobie wyłączyć. :) Z polszmatem nigdy więcej. ;)

15 ojro miesiecznie robi 180 ojro rocznie a telewizje ogladam 2-3h tygodniowo......eeeee dzieki, ten tuner polszmatu ma opcje nagwywania na zewnetrzny dysk lub pendrivea, wiec problem jest jak dla mnie rozwiazany;)
Martwi mnie tylko jedno, mianowicie ta co pol oczna aktywacja......jak sie odbywa, chyba nie bede musial co pol roku do polandy leciec co by karte aktywowac, bo to by byla komedia.
Rozumiem, ze staraja sie zmusic do dobrowolnego kontaktu z biurem obslugi lub punktem sprzedazy w celu wcisniecia jakiejs "super oferty"....
Moje pytanie jak to dziala i czy faktycznie jest tak darmowo jak pisza;)

sote
23-07-2012, 19:59
z tym dyskiem to nie tak kolorowo... musisz kupic ICH dysk ;)

Greg77
23-07-2012, 21:10
A czy musze miec nagrywanie.....mam to za darmoche, no za cene tunera ktora chyba wynosi cos ok 150zl, wiec jakos wciaz jest to mniej niz platna opcja n-ki

grudzinsky
23-07-2012, 21:10
Greg77 jak tak bardzo tesknisz za polska TV to moze warto rozwiazac to poprzez internet (http://weeb.tv/channels) ? ;)

Greg77
23-07-2012, 21:15
Greg77 jak tak bardzo tesknisz za polska TV to moze warto rozwiazac to poprzez internet (http://weeb.tv/channels) ? ;)

jest to opcja, ale wtedy musze miec kompa podlaczonego do telewizora......gdzies gubie wygode jakiej szukam.
Nie tesknie za reklamami srodkow anty biegunkowych i na hemoroidy a dzis w zetce slyszalem nawet o jakims srodku na erekcje:D Ma to uzupelnic zestaw darmowych kanalow irlandzkich. Jak wspomnialem, TV ogladam bardzo sporadycznie, czasami jednak jak np: swieta to chce sie popatrzec co tam w "Oiczyznie" slychac;)

grudzinsky
23-07-2012, 21:22
czasami jednak jak np: swieta to chce sie popatrzec co tam

graja w Polszmacie? :D jak to co? "Kevin sam Nowym Jorku" :mrgreen:
zona w sypialni moze sobie jakies TVN Style poogladac do poduchy kiedy Ty bedziesz ogladal sobie "Rambo" na TVN lub Polszmacie ;)

Greg77
23-07-2012, 21:27
graja w Polszmacie? :D jak to co? "Kevin sam Nowym Jorku" :mrgreen:
zona w sypialni moze sobie jakies TVN Style poogladac do poduchy kiedy Ty bedziesz ogladal sobie "Rambo" na TVN lub Polszmacie ;)

Troche mnie nisko cenisz...;)
Nie dalej jak dwa dni temu na TVPolonia ogladalem rewelacyjny koncert kultu.....chcial bym miec dostep do niektorych transmisji sportowych, omija mnie od lat piekna gra naszych szczypiornistow, siatkarzy o zimowych sportach nie wspomne.....za to na isryskiej mam za darmoche lige mistrzow, wszystkie olimpiady i mistrzostwa;)

grudzinsky
23-07-2012, 21:31
no to wez sobie na poczatek, na test TV przez internet. ja mam i Teleexpress smiga jak ta lala (prawie jakosc HD)

rychu_cmg
24-07-2012, 00:42
Jestem naprawde zainteresowany, juz prawie kupilem Fergusona Ariva 250 combo (zauwazylem te oferte polsatu i na szczescie mnie przebili na ebayu:D),
To Cyfrowy Polsat nie paruje już dekoderów z kartami - karta działa tylko z jednym dekoderem od nich?

Greg77
24-07-2012, 00:53
To Cyfrowy Polsat nie paruje już dekoderów z kartami - karta działa tylko z jednym dekoderem od nich?

Paruja .....wyczytalem to, ale nie w tym problem, chcialem kupic Ferdka do darmowych kanalow i moze w perzyszlosci do n-ki, ale zauwazylem, ze ten polsat jest interesujacy;)

rychu_cmg
24-07-2012, 00:58
Do eNki nie ma w tej chwili sensu kupować sprzętu na przyszłość. Do końca roku ma być zakończona fuzja C+ z N wtedy może się trochę pozmieniać na rynku.

Greg77
24-07-2012, 01:00
Patrzac na C+ ktprego bylem uzytkownikiem przez dlugie lata to "tanio nie bedzie":D

rychu_cmg
24-07-2012, 01:05
Ktoś będzie musiał zapłacić za udziały "N" i będą to abonenci.

siona
24-07-2012, 08:39
Dlatego powiedziałem im żegnam. to co oferują jest żenujące.

Greg77
24-07-2012, 18:10
Dlatego pytam, czy ktos dla kogo telkewizja to dodatek a nie podstawa zycia, ma te darmowa opcje i na jakiej zasadzie ona dziala?;)

Rafał_Sz
24-07-2012, 18:19
Dlatego pytam, czy ktos dla kogo telkewizja to dodatek a nie podstawa zycia, ma te darmowa opcje i na jakiej zasadzie ona dziala?;)
Ty się przyznaj, że zależy Ci na "Plebani", a nie tak się motasz. ;):)

Poczytałem o tym Polsacie. Wydaje się, że nie ma żadnego haczyka. Płacisz 119 albo 299 (HD) i już. Nie wiem tylko, czy sygnał dla Polsatu nie jest ograniczony terytorialnie tylko dla PL, wiem że "n" działa na Wyspach, jeśli Polszmat też, nie powinno być żadnego problemu (mówię o dekoderze z kartą).

siona
24-07-2012, 18:25
sygnał wszystkich naszych platform (za wyjątkiem TVP - zakodowanej ostatnio zresztą) nie jest ograniczony terytorialnie. wszyscy będące w zasięgu HB mogą go używać. największe problemy są z jednym z TP pakietu N - i trudno go ustawić i część urządzeń ma z nim spore problemy.
z ograniczonych terytorialnie wiązek w zasadzie w europie najściślej paczka BBC w wiązce UK + IRL, żeby ją sprawnie odbierać na zachodzie polski potrzebna jest miska dobrej jakości i średnicy 180 - 200 cm

emet_b
24-07-2012, 18:34
nie czytałem wszystkich postów, ale ja mam mały, biały dekoder z Nki i podłączony pod weń dysk zewnętrzny;)

Zolty
25-07-2012, 23:19
Tak ku przestrodze - przesiadlem sie z Polsatu na n z dwoch powodow - o ile jeszcze tuner HD Samsunga mial bardzo dobra jakosc obrazu, to to co oferowal Ferguson w topowej Polsatowskiej wersji nadawalo sie najwyzej do ogladania na 21" calowym kineskopowcu - i mowie tu o kanalach HD. Co do nagrywania - nie dalo sie zaprogramowac zmiany kanalu na nagrywanie - tzn zostawiajac tuner nie dalo sie ustawic zeby nagral kolejno kilka programow z roznych kanalow. Nascie lat temu tuner Wizji potrafil zmieniac kanaly wg zaprogramowanej sekwencji.
Cenowo byli (Polsat) OK, w "n" wkurza mnie podzial wbudowanego dysku na czesc przeznaczona tylko do VOD (z ktorego nie korzystam) i znacznie mniejsza czesc do nagrywania (mam tuner z 500 Gb dyskiem i chyba 2/3 pojemnosci jest do VOD). Nie ma tez mozliwosci nagrywania na zewn. dysk, za to sa dwa wbudowane tunery - wiec mozna ogladac jeden program, a zonie nagrywac Plebanie.. (albo odwrotnie) ;)
Jakosc obrazu nieporownywalnie lepsza w "n".
W Polsacie mialem wynajety tuner - po nauczce z Samsungiem, ktory padl 2 tygodnie po gwarancji, niestety Polsat nie gwarantuje wymiany na identyczny wiec mozna zaczac od gornej polki, a podczas awarii dostac cos znacznie gorszego.

eristoff
26-07-2012, 21:48
A ja mam cyfrę full pakiet PACE z dyskiem 500 GB i jedyne czego nie mam to polsat sport, brakuje mi tylko siatkarzy. Ale za to Eurosport w HD i pozostałe około 35 programów w HD to miodzio na dobrym telewizorze. Aby obniżyć koszty mam podzielone z 3 sąsiadami 125zł/4osoby = 31,25 zł na głowę + 10 zł za dekoder dzierżawę. Cała czwórka zadowolona. Polecam takie rozwiązanie, choć nie do końca uczciwe.

Greg77
26-07-2012, 22:16
Czytam i badam sprawe;)
Kurcze przydala by sie opinia o jakosci obrazu z tego dekodera polsatu Mini HD 2000

Rafał_Sz
27-07-2012, 06:55
A to akurat widziałem na własne oczy u teściów. Ujdzie, ale szału nie ma. Nie wiem o co biega, ale wydaje mi się, że Polsat ma nieco mocniej ma skompresowany sygnał niż inne platformy, albo ich dekodery tak kiepawo to dekompresują.

Zolty
27-07-2012, 06:58
Nie zdziwilbym sie gdyby jedno i drugie - tak jak wspomnialem na Samsungu bylo OK, ale na Fergusonie Polsatowskie HD wyglada jak dobrze nadawana stacja SD na "n".

Greg77
27-07-2012, 17:05
Ech.....moze pzreboleje, w koncu kosztuje mnie to 299zl i nic wiecej:D

piwkoo
27-07-2012, 20:57
miałem n'ke, a teraz mam polszmat i HD w ence jest zdecydowanie lepsze, nie mówiąc już o pozostałych kanałach :/

eristoff
27-07-2012, 21:50
a tak trochę OT. Horror moi rodzice przeżyli chcąc wypowiedzieć umowę polszmatowi. Brat Cyfrę wypowiadał tylko po to żeby wziąść nową umowę na lepszych warunkach , obeszło się bez najmniejszych problemów.

hubik
31-07-2012, 09:31
Pozwolę sobie na takie małe OT w temacie:
Miałem parę dni temu "na tapecie" sprawę roszczenia "n-ki" wobec abonenta z tytułu kary za zerwanie umowy (zdaniem "n-ki", choć abonent twierdził, że odstąpił od umowy). Powodem rozwiązania umowy były cztery wymiany dekodera oraz braki dźwięku na wszystkich kanałach. Podczas jednej z reklamacji, pracownik punktu konsulatacyjnego "n-ki" powiedział abonentowi, że dekodery "n-ki" nie współpracują prawidłowo z telewizorami Sharp, a klient miał jakiś model tele z serii Aquos.

Rafał_Sz
31-07-2012, 09:34
Pozwolę sobie na takie małe OT w temacie:
Miałem parę dni temu "na tapecie" sprawę roszczenia "n-ki" wobec abonenta z tytułu kary za zerwanie umowy (zdaniem "n-ki", choć abonent twierdził, że odstąpił od umowy). Powodem rozwiązania umowy były cztery wymiany dekodera oraz braki dźwięku na wszystkich kanałach. Podczas jednej z reklamacji, pracownik punktu konsulatacyjnego "n-ki" powiedział abonentowi, że dekodery "n-ki" nie współpracują prawidłowo z telewizorami Sharp, a klient miał jakiś model tele z serii Aquos.Chodzi HDCP. Nie tylko z Sharpem są problemy. Jedynym skutecznym lekarstwem jest podłączenie przez composite (1080i zostaje zachowane). Nowsze recordery przy zastosowaniu kabla HDMI 1.4 nie mają już takich problemów.

siona
31-07-2012, 12:30
A ja mam cyfrę full pakiet PACE z dyskiem 500 GB i jedyne czego nie mam to polsat sport, brakuje mi tylko siatkarzy. Ale za to Eurosport w HD i pozostałe około 35 programów w HD to miodzio na dobrym telewizorze. Aby obniżyć koszty mam podzielone z 3 sąsiadami 125zł/4osoby = 31,25 zł na głowę + 10 zł za dekoder dzierżawę. Cała czwórka zadowolona. Polecam takie rozwiązanie, choć nie do końca uczciwe.

masz to na serwerze czy spiliterem ?

A to akurat widziałem na własne oczy u teściów. Ujdzie, ale szału nie ma. Nie wiem o co biega, ale wydaje mi się, że Polsat ma nieco mocniej ma skompresowany sygnał niż inne platformy, albo ich dekodery tak kiepawo to dekompresują.

a to akurat nie całkiem możliwe bo gro tych kanałów leci w symultkrypcie - czyli sygnał jest można odkodować kartami różnych operatorów

enforces
03-09-2012, 18:56
mam tuner z 500 Gb dyskiem i chyba 2/3 pojemnosci jest do VOD). Nie ma tez mozliwosci nagrywania na zewn. dysk, za to sa dwa wbudowane tunery - wiec mozna ogladac jeden program, a zonie nagrywac Plebanie.. (albo odwrotnie) ;)
Jakosc obrazu nieporownywalnie lepsza w "n".

z tym 2/3 to chyba lekka przesada. Mam pytanie - udało ci się zapełnić ten dysk? Mnie nigdy!

Co do jakości - tu się zgodzę. Chyba nie ma lepszej cyfrówki pod tym względem. W końcu jest do wyboru 40 kanałów HD

Zolty
03-09-2012, 19:35
Dysk co prawda 500 Gb, ale zgodnie z umowa przyslugiwalo mi tylko 250 Gb. Z tych 250, rzeczywiscie 2/3 przeznaczone bylo na VOD a reszta na VCR.
Mnie nie udalo sie nigdy go zapelnic - natomiast mojej malzowince jak najbardziej i wielokrotnie kasowala programy coby moc cos nowego nagrac. Po uplywie promocji zadzwonilem do "n" i w ramach przedluzenia umowy odblokowali mi pozostale 250 Gb. Niestety w czasie gdy podpisywalem umowe nie bylo wersji PVR z 1 Tb dyskiem, a zewnetrzny dysk mozna podlaczyc tylko do multirooma.
HD jak HD - jakosc wysoka, mnie zaskakuje wysoka (w wiekszosci przypadkow - kanalow) jakosc kanalow SD.
Jak dotad jestm zadowolony.