Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zimno/Ciepło
ostrytux
22-07-2012, 23:22
Pierwsze promienie słońca gdzieś na Przedgórzu Kaczawskim.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img440.imageshack.us/img440/2432/kaczaw03m.jpg)
Pozdrawiam serdecznie.
nie jestem zwolennikiem blura ale mgiełka daje rade:) choć jak już są promienie słoneczne to aż chciałoby sie wiecej ich na zdjeciu:))
Sebastianito
22-07-2012, 23:49
tylko ten slup...
ostrytux
22-07-2012, 23:54
nie jestem zwolennikiem blura
Niestety ale blura tu nie ma.
tylko ten slup...
Seba, słupy są dwa :)
Niestety ale blura tu nie ma.
Ale to co? Tak wyszło na surowo z puszki? To ta mgiełka tak rozmyła?
Seba, słupy są dwa :)
Ale jeden bardziej kłuje:/
Mnie się podoba ten kontrast zimnego z ciepłym bardzo, troszkę mam wrażenie że tego zimnego trochę za dużo (kosztem ciepłego), ale nie jestem pewien.
Piękne światełko się wkrada, fajny podział wyszedł.
Słupy można potraktować stempelkiem, ale po co? ;)
Fajne zestawienie :).
Obrazek z tych, które bardzo przyjemnie się ogląda :).
Bartekkw
23-07-2012, 12:16
Ciepło, fajnie. Ładny kadr wykroiłeś
Nikonozaur
23-07-2012, 22:23
Wszystko cacy jednak słup łamie ten sielski nastrój - do wycięcia. Reszta gładko wchodzi w oko.
Piękne zestawienie w jednym kadrze - dla mnie super!
A jeśli mowa o słupie (prawdopodobnie tym w LG), to ... mi on tam pasuje. Jest on jakimś elementem składowym "zimnej" części zdjęcia.
W całościowym odbiorze pracy, w żaden sposób nie wadzi... Ale to tylko moje odczucie ;)
RobertSoul
24-07-2012, 07:39
Prosto i przyjemnie ;)
Zapewne masz więcej kadrów poczynionych więc jak tylko możesz to pokazuj....:rolleyes:
Mnie ten słup nie przeszkadza, myślę, że dobrze, że go zostawiłeś :-) przyjemny widoczek :-)
Kajtuś Czarodziej
24-07-2012, 09:26
Tylko pozazdrościć... a Mazowsze takie płaskie. :(
Zdjęcie się podoba i to bardzo.
krzysztofz24
24-07-2012, 15:44
Kadrowo bardzo fajnie, swiatlo tez piekne.
Slup, no niech ći bedzie:-).
Ale kolorystycznie cos nie teges troche. Ciepla czes ok, doslownie minimalnie przeswituje jakby zielen przez to cieple swiatelko.
To w zimnej czesci jest to bardziej widoczne. w janych partiach mgiel jest w miare ok, choc biel moglaby byc bielsza.
W ciemnych partiach juz bardziej widac jakby brudno-szara zielen przebijajaca sie przez mgly.
Blekit nieba zaczyna leciec w zielen jak ma za malo megenty. Moze tu tez jest troche za malo megenty i troche jasniej te mgly zeby bardziej 'biale w odbiorze" byly.
zwykle twoje zdjecia bardzo mi sie podobaja kolorystycznie, tak tutaj raczej kolorystyka mi nie podchodzi.
Az sprawdzilem troche swoich zdjec (ktore najlepiej znam i wiem jak wygladaja), zeby zobaczyc czy z monitorem wszystko ok.
No i jest ok.
Takze jestem na tak, poza kolorem.
pitbul60
24-07-2012, 17:53
Z tym blurem to przegiales :),swietna odslona , pieknie zlapana chwila .