Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Drąg
Nikonozaur
22-07-2012, 21:34
Jeszcze z Władysławowa, okazuje się, że coś niecoś da się wybrać z poczynionych tam kadrów. ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/706/morze62aneff.jpg/)
Zapraszam.
Piękny kolor tła. Nie wiem czemu ale ten tytułowy bohater jakoś przytłacza całość zdjęcia. Chociaż wydaje się być w dobrym miejscu. Masz może wersję gdzie jest on bardziej oddalony?
ps. a nie było tam jakiegoś bardziej urodziwego drąga...? ;-)
Łukasz O.
22-07-2012, 21:53
Pięknie się patrzy na to zdjęcie. Kolory jak dla mnie dobrane idealnie, ładny detal na "drągu" :) Nie pozostaje mi nic innego tylko pogratulować i zazdrościć !
Super jest, czy można prosić o dane techniczne tego zdjęcia? Jaki czas, przysłona, obiektyw?
Nikonozaur
22-07-2012, 22:14
Piękny kolor tła. Nie wiem czemu ale ten tytułowy bohater jakoś przytłacza całość zdjęcia. Chociaż wydaje się być w dobrym miejscu. Masz może wersję gdzie jest on bardziej oddalony?
ps. a nie było tam jakiegoś bardziej urodziwego drąga...? ;-)
Nie mam niczego bardziej oddalonego, turyści też korzystają z plaży wieczorkiem i najchętniej łaziliby po aparacie - non stop trzeba prosić o przechodzenie za plecami więc trzeba być dość blisko.
Co do urody to wiesz, jesteś skazany na łaskę i niełaskę morza, co przyniesie to masz. ;)
Super jest, czy można prosić o dane techniczne tego zdjęcia? Jaki czas, przysłona, obiektyw?
D700, N16-35 f/4 VR i HOYA ND400 + szara połówka Lee 0,6. Czas 81 sekund, 25mm, f/13. No i trochę PeeSa. ;)
maniak666
22-07-2012, 22:19
Sterylne cacuszko. No i świetne że horyzont nie żyleta.
Jak już mówiłem, czysto i pięknie.
Dla mnie ładnie... wszystko się ładnie łączy w całość.
ostrytux
22-07-2012, 23:11
Świetne warunki, piękna kolorystyka a tytułowy drąg oświetlony niczym modelka w studio :)
Elegancko jest!
OMG! Uwielbiam takie rodzynki, dawno tu takiego nie widziałem. Wygląda bajkowo. Wskazówki dot. parametrów bardzo przydatne Andrzeju:))
Bartekkw
23-07-2012, 00:13
Super...robi wrażenie. Ekstra kolor i bohater ;)
Drąg prezentuje się świetnie: przy marnej posturze na tym subtelnym tle wygląda bardzo interesująco.
Świetna tonacja, dobry kadr, pięknie. :)
A co tu się zbyt długo rozpisywać ;).
Dobre i już :).
jarekf34
23-07-2012, 20:13
Super fota... drągal, faktura na podłodze no i te kolorki = całość git :) Jedynie kilka plamek nad horyzontem pod stempelek ;)
Powiem to raz jeszcze: wszystko gra i buczy! :D
Lubię takie prace i ta jest na prawdę super, Andrzeju. Tak 3maj!
I nie szukaj na siłę "starego Andrzeja", jak Ci to jeden z kolegów pisał...
Coś nowego, świeżego nigdy nikomu nie zaszkodziło :D
Zdjęcie robi bardzo pozytywne wrażenie. Czyściutko, sterylnie, ostro i z klimatem.
RobertSoul
24-07-2012, 07:45
A co tu się zbyt długo rozpisywać ;).
Dobre i już :).
Tak jest ! :) - w dodatku dodam, że podoba mi się sterylność tej pracy :)
Rozpoznawalne masz już takie prace :-) świetnie jest :-)
Adam Majchrzak
24-07-2012, 16:44
Co by nie było za dużo ochów i achów (moich też, bo bardzo przyjemna to praca ;-) ) to pomarudzę troszkę nad kolorystyką właśnie ponad horyzontem, po lewej i prawej stronie, chociaż doskonale wiem, że przy takich warunkach długie naświetlania owocują właśnie podobnymi efektami. 8)
Ps. Podobnież krytyka uczy lepiej niż cokolwiek innego, więc od czasu do czasu myślę, że warto :idea:
Pozdrawiam! =]
pitbul60
24-07-2012, 17:49
Swietne , mi bardzo podchodzi ,pomimo ze nie zabardzo minimale mi sie podobaja , takie na sciane .Graty.
Bardzo zgrabna fota. Pięknie kolorystycznie, subtelnie i w ogóle ...
krzysztofz24
25-07-2012, 21:39
Niby zwykly dragal ale milo popatrzec. Czysto, klarownie, lekko w kolorach, fajne niebo I horyzont.
Wszystko gra, spoko fot.
drąg mi się podoba - zwłaszcza, że go na własne oczy widziałem ;-)
wojtek6308
27-07-2012, 11:42
Dobry drąg nigdy nie jest zły :p , bardzo dobra fota.