Zobacz pełną wersję : Praktyczne rady
paranoid
12-03-2007, 15:31
witam w pierwszym wątku odnośnie szkolenia wszyscy stwierdzili ,że idę na łatwiznę itd.Więc pozwolę sobie na coś więcej (gdybym oczywiście liczył na łatwiznę) oto fabuła:
zdobywam płytę z mat. surowym od p.młodych X - dalej nie muszę tego tematu rozwijać.
Pewne firmy organizują szkolenia video nie wiem czy foto na takie szkolenie trzeba jechać przygotowanym czyli mieć spory zasób wiedzy w przeciwnym razie nie ma to sensu ( znam temat).
Uważam, że decydując się na wykonywanie zawodu człowiek powinien mieć możliwości dobrego szkolenia plus sprawdzenie się w praktyce , ale bez zobowiązania czyli pod okiem szkoleniowców a tak zakładamy firmę kupujemy sprzęt i jazda na imprezę . Dlatego na forum tym i nie tylko padają zdawać by się mogło takie banalne pytania .
Jeśli ktoś kupuje sprzęt żeby fotografować widoki,zwierzaki to ma dużo czasu na praktykę, ale śluby to zupełnie
inny temat czasu na ustawiania jest mało nawet najlepsi ponoszą klęskę -czasami.
Kraftsman
12-03-2007, 23:34
witam w pierwszym wątku odnośnie szkolenia wszyscy stwierdzili ,że idę na łatwiznę itd.Więc pozwolę sobie na coś więcej (gdybym oczywiście liczył na łatwiznę) oto fabuła:
zdobywam płytę z mat. surowym od p.młodych X - dalej nie muszę tego tematu rozwijać.
Pewne firmy organizują szkolenia video nie wiem czy foto na takie szkolenie trzeba jechać przygotowanym czyli mieć spory zasób wiedzy w przeciwnym razie nie ma to sensu ( znam temat).
Uważam, że decydując się na wykonywanie zawodu człowiek powinien mieć możliwości dobrego szkolenia plus sprawdzenie się w praktyce , ale bez zobowiązania czyli pod okiem szkoleniowców a tak zakładamy firmę kupujemy sprzęt i jazda na imprezę . Dlatego na forum tym i nie tylko padają zdawać by się mogło takie banalne pytania .
Jeśli ktoś kupuje sprzęt żeby fotografować widoki,zwierzaki to ma dużo czasu na praktykę, ale śluby to zupełnie
inny temat czasu na ustawiania jest mało nawet najlepsi ponoszą klęskę -czasami.
kompletnie mnie zgubiłeś. o co chodzi?
Dariusz Walus
12-03-2007, 23:38
Myslalem ze potrafie czytac ze zrozumieniem....
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://forum.nikon.org.pl/images/icons/icon11.gif)
To ja tłumaczę. Paranoid zanabył D80 i prosił w którymś swym poście by przybliżyć mu conieco ustawienia w tym konkretnym aparacie aby łatwiej mu było wykonywać zlecenia zdjęć ślubnych. Dostał trochę postami - że łatwizna itede itepe. Ja nie komentuję ani nie pomogę ponieważ też od kilku dniu posiadam D80 i ślubów ani nie robiłem ani robić nie zamierzam. pozdrawiam.
ALe w jakiej sprawie? :-D
bears_company
12-03-2007, 23:46
inny temat czasu na ustawiania jest mało nawet najlepsi ponoszą klęskę -czasami.[/QUOTE]
Nie wiem jak inni zaczynali ale ja trenowałem na widokach :) Bo nei ma sensu sie od razu na głeboką wodę rzucać. A przecież nie jest tajemnica że zdjecia w kściele to jeden z trudniejszych motywów tematycznych.
Nie ma łatwo - praktyka czyni mistrza .
He he a tak na marginesie to wspólczucie dla młodej pary której fotografie będą pocżatkiem twojego focenia. Oby ich rodzina miała tez ze soba aparaty bo moga mieć marną pamiatke zdjęciową ..........
Paranoid, po co zakładales nowy temat? Nie mozna bylo kontynuowac w tamtym? :-/
Nie bardzo widzę jaki to ma związek z Nikonami D40-D80, więc na wszelki wypadek zamykam.