Zobacz pełną wersję : Poszukuję progamu do przetwarzania zdjęć na slajdy z efektem
Potrzebuje programu, który automatycznie przerobi zdjęcia z mojego dysku na pokaz video, problem leży w tym ,że potrzebuje taki program, który pokaz był przedstawiany w rytm muzyki, którą się podłoży.
Pracuje na programie Proshow Producer ale nie widzę w nim takiej możliwości.
Proszę podpowiedzieć jaki program ma taki efekt.
Jestem bardzo wdzięczny za odp.
wasilewk
20-07-2012, 18:21
Kilka lat temu korzystałem z jakiegoś programu Microsoftu (jakaś wtyczka do XP).
Grzesiek_G
23-07-2012, 10:27
Jak mac to imovie, jak pc to pro show gold
step.tom
24-07-2012, 23:16
Pracuje na programie Proshow Producer ale nie widzę w nim takiej możliwości.
To zaawansowany soft i przy odrobinie chęci możesz tworzyć co zechcesz. Ale trzeba trochę własnej inwencji. Masz przecież oś timeline. Tam możesz sobie muzykę dowolnie przesuwać, wyciszać importować dowolne dźwięki itp. Żaden soft nie zrobi tego za Ciebie. W każdym programie musisz "popracować"...
Odkurzę troszkę temat :)
Mam do wstawienia około 100 zdjęć i zabawa z każdym zdjęciem zajmie mi to wieki :(
Używa ktoś z was jakiś mały automat? dodać zdjęcie + muzyka = pokaz slajdów w rytm podkładu muzycznego. Nie chce mi się wierzyć, że np. ludzie którzy robią zdjęcia np. na weselach bawią się z każdym zdjęciem z osobna :)
Ale co to znaczy w "rytm podkładu muzycznego"? Chcesz dopasować pokaz do linii melodycznej, perkusji, basu?
W PP widzisz przecież pod zdjęciami linię podkładu muzycznego (amplitudę drgań); chwilę zajmuje lekkie poprzesuwanie zdjęć celem dopasowania do swojego widzimisię początku/czasu wyświetlania kolejnych slajdów.
szymon708
03-07-2014, 13:06
Ja też nie rozumiem jak program ma sam dopasować zdjęcia do muzyki :-) Ciekaw jestem jak wygląda taki algorytm oczywiście zgodnie z gustem użytkownika :D Pewnie jeszcze jak śpiewają o miłości to chcemy zdjęcia które są romatyczne jak jak śpiewają o zabawie to zdjęcia śmieszne ? :)
Poza tym 100 zdjęć to jakiś problem ? To jest do zrobienia w 10 minut na kolanie w np vegasie.
Polecam Camtasia Studio - w miarę ogarnięty program i bardzo ładnie robi.
Ewentualnie Windows Movie Maker - dla XP darmowy, wgrany, do Vista, 7 czy 8 trzeba sobie ściągnąć, ale także jest darmowy. :)
Ja też nie rozumiem jak program ma sam dopasować zdjęcia do muzyki :-) Ciekaw jestem jak wygląda taki algorytm oczywiście zgodnie z gustem użytkownika :D Pewnie jeszcze jak śpiewają o miłości to chcemy zdjęcia które są romatyczne jak jak śpiewają o zabawie to zdjęcia śmieszne ? :)
Poza tym 100 zdjęć to jakiś problem ? To jest do zrobienia w 10 minut na kolanie w np vegasie.
Widzę, że jesteś mocny wyłącznie w gatce i nic po za tym. Jeśli nie jesteś zainteresowany pomocą to się nie udzielaj i nie siej farmazonów.
Co do tematu chodzi mi o takie coś dokładnie widać ten element od 0:40min.
https://www.youtube.com/watch?v=kYhIKG2umAg
Feleur sprawdzę ten program (dzięki)
to co widać w Twoim linku to jak dla mnie na 99% ProShow, a dopasowanie jest raczej do rytmu, ale też nie w całym pokazie.
tak więc sam chetnie poznam nazwę takiego programu który sam dopasuje pokaz do rytmu muzyki bez dodatkowego dziubania ;)
donkiszot
14-07-2014, 15:33
A opcja z klikaniem nie wystarczy? Odrobina poczucia rytmu, klik, klik, klik i masz dopasowane. Czas zabawy jest równy długości pokazu. Potem ewentualnie można poprawić niuanse.
https://www.youtube.com/watch?v=fydrxVcteW4 tu dokładniej widać.
Co nie co już mam :D ale temat jest nadal aktualny.