Zobacz pełną wersję : Kite szkoła w Chałupach, pytanie.
cz4rnuch
20-07-2012, 10:01
Witam.
Czy ktoś z okolic lub obeznany w temacie może polecić szkołę, taką co to nauczy od podstaw, na spokojnie i za rozsądne pieniądze. Kiteforum nie mogę za bardzo okiełznać bo niemal wszystkie posty dotyczące szkółek wyglądają jak reklamy i na dodatek jest tego za dużo. Pozdrawiam.
agatatoja
20-07-2012, 17:55
Hej
Ja w tym roku robiłam w WAKE.PL , głównie dlatego że mój przyjaciel miał tam kurs w zeszłym roku no i był w stanie polecić mi fajnego instruktora.
Kurs wspominam dobrze, siano praktycznie wszędzie to samo, plus taki ze w wake.pl uczą "do skutku". pierwszy poziom zrobilam praktycznie w kilka godzin ( wczesniej mialam doswiadczenia, jakieś tam małe z latawcem), a drugi to też kwestia tak naprawde 2 wietrznych dni. Z racji, że musiałam wrócić do Poznania zanim wszystko opanowałam ( lewy hals cos mi nie idzie ;) ), to po prostu przy najbliższej mojej wizycie umawiam się zznowu z instruktorem no i kończe co trzeba. Taka mozliwość wydaje mi się dużym plusem.
Jakby co, na priv mogę dać namiary na mojego instruktora.
Plus też taki, że w tym roku zbudowali baze praktycznie od nowa, więc się ładnie zrobiło ;)
powodzenia !
cz4rnuch
20-07-2012, 21:26
Dzięki Aga. Łejka dopisuję do listy. Jakbyś jeszcze mogła dodać czy kursowałaś indywidualnie czy w stadku, a jeśli tak to w ile osób? Poproszę również o namiary na priva. Jeszcze raz dzięki.
agatatoja
20-07-2012, 22:47
oprócz instruktora - 2 osoby, czyli ja i jeszcze jedna babeczka :) To chyba najlepszy układ, bo na początku troche ręce bolą i zmiana co 15 minut z drugą osobą daje chwile do odpoczynku, i można podejrzeć błędy itp a to też pomaga w nauce. przynajmniej w 1 etapie.
Jak już się deske na nogi nałoży - też chyba lepiej w parze.. ty sobie splywasz z wiatrem, kończysz, instruktor bierze deche latawiec i wraca w mgnieniu oka do drugiej osoby, no a ty sobie drepczesz w wodzie spowrotem.. a ktoś juz splywa.. Mi to odpowiadało.
namiary na instruktora poszły na priv