PDA

Zobacz pełną wersję : sztuczne tla, podlogi.

Radek996
19-07-2012, 12:41
Czy moze mi ktos pomoc?
Szukam czegos jak sztuczna podloga(faux floor) do zdjec ktora mozna wykorzystac rowiez jako tlo, najlepiej efekt starej drewnianej podlogi ze zdarta farba.. cos w tym stylu jakby vintage. Jesli znalazlem gdzies na zagranicznej stronie to cholernie drogie bo pisze ze do zdjec:) a nie wiem czy to normalny laminat czy co ale fajnie wyglada:)
Wiecie gdzie cos takiego kupic? Mysle o sesji dla kumpla ktoremy sie urodzilo dziecko i chce zrobic newborn sesion:)

Art Erie
19-07-2012, 14:52
Jest tego trochę http://allegro.pl/tlo-fotograficzne-szer-133-cm-indyw-druk-projekt-i2472534340.html oczywiście to tylko jeden ze sprzedających.

Radek996
21-07-2012, 21:48
Dzieki:))
Czy to jest takie winylowe jak wykladzina? bo jakies tanie chyba:P ciekawe czy wyglada jak prawdziwa drewniana podloga:)
A wie ktos gdzie znalezc kocyki robione na drutach? kokony welniane dla noworodkow i takie podobne akcesoria? na allegro ciezko mi to znalezc :-/

Art Erie
21-07-2012, 21:54
Materiał dokładnie taki jak na baner reklamowy, czyli taka "gruba cerata" :)
Słowa kluczowe to: "rekwizyt", "czapeczka", "kokon" itd. głównie tutaj: Fotografia › Akcesoria fotograficzne › Wyposażenie studia › Pozostałe

maggot
30-08-2012, 19:56
Witam
Korzystajac z podobnego watku pozwole sobie sie podlaczyc i zapytac o konstrukcje przenosnych scian w studiu. Do tej pory uzywalem plyt wiorowych i osb, ktore malowalem, tapetowalem itp. Niestety plyty sa ciezkie, stojac pionowo wyginaja sie przez co trudno jest zrobic ladny kat bo zawsze sie gdzies rozjedzie. Oczywiscie moglbym je usztywnic po obwodzie listwami tylko wtedy po co plyta? moze lepszym rozwiazaniem byloby uzycie cienkiego mdf'u opartego na drewnianej kratwonicy. I teraz pytanie ;) ma ktos w ten sposob zrobione sztuczne scianki? Sprawdza sie? Jakich przekrojow listwy uzyc zeby to bylo trwale? Planuje wykonanie 3 takich plyt o wymiarach ok 2,5mx2,5m (chyba ze lepiej wyzsze?) z czego w 1 bedzie osadzone okno.

neonowazarowka
12-09-2012, 14:59
Odnośnie tematu, myślicie że takie tło to dobry prezent? Moja dobra koleżanka zaczyna swoją karierę ma już studio, jednak nie wiem czy ma tła. Myślicie że przydadzą się jej do profesjonalnych zdjęć?

ThomasVoland
13-09-2012, 02:03
Odnośnie tematu, myślicie że takie tło to dobry prezent? Moja dobra koleżanka zaczyna swoją karierę ma już studio, jednak nie wiem czy ma tła. Myślicie że przydadzą się jej do profesjonalnych zdjęć?

Na pewno przydają jej się normalne tła kartonowe - czarne/szare/białe. Jeszcze kwestia dobrania rozmiaru do jej studia.